Akhisar’daki 11 bin metrekaresi kapalı, 11 bin metrekaresi de açık alan olmak üzere 22 bin metrekare alanda çevre dostu üretim gerçekleştiren Baktat Zeytin’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan, “2022 yılı dış ticaret anlamında oldukça verimli geçti. Her sene bir önceki yıla oranla ihracatımız artıyor. Gıda alanında bir çok ürünü bünyemize ekleyip ihracat ağımızı genişletip daha çok kitleye ve ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
#Baktat ZeytinTürkiye fuarcılık sektöründe en hızlı büyüyen ülkeler konumunda. Yılda 400 fuar ile Avrupa’da 2’nci. Ancak aynı sektörlerin zaman zaman aynı anda fuar düzenlendiğine dikkat çeken İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Çok fazla değil, etkin fuar yapmalı” diye uyardı.
#GazetehaberleriÇeyrek asırlık bir Mardin markası olan İpek Bulgur, büyük çoğunluğu Ortadoğu ülkelerine olmak üzere, yıllık ihracatını 40 bin tona çıkardığını açıkladı. Türkiyenin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı olan, aynı zamanda dünyanın en büyük bulgur üretim tesisine sahip İpek Bulgurun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, yurtdışında yeni pazar ararken yurtiçinde de pazar payını büyütmek için yeni ürünler geliştirmeye önem verdiklerini söyledi.
#World Food İstanbulBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#Seyahat2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞ12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#TurizmMichelin Rehberi’nin İstanbul’a gelmesi hakkında pozitif ve negatif yorumlar hemen başladı. Yıldızlar; kullanılan malzemenin kalitesi, lezzet ve pişirme tekniğindeki ustalık, şefin seçtiği mutfak kimliği, kalite-fiyat dengesi ve ziyaretler arasındaki tutarlılık kriterlerine göre veriliyor. Sizi bilmem ama ben bu kriterleri bizim körler sağırlar birbirini ağırlar sistemimize tercih ederim.
#MichelinÇocukluk hayali pilot olmaktı. Yıllarca terzilik yaptı. Her şeyi yandı, elinde kalan tavayla sokakta yemek pişirmeye başladı. Ve geçen hafta Asya’nın mutfak ikonu seçildi. Birlikte mantı döküp balona bindiğim minik dev Jay Fai, artık dünyaya örnek gösteriliyor.
#YazarRafet İnce'nin hayatı, televizyon izleyenleri tarafından merak ediliyor. Ünlü Şef Rafet İnce, mesleki kariyerinde olduğu kadar, katıldığı yarışma programlarında da adından söz ettiriyor. Rafet İnce, Türkiye’de ki 186 farklı turizm otelcilik üniversitelerin ve liselerin de sayısız seminer, panel, konferans vererek genç kuşak şeflere de öncülük yapmıştır. Aynı zamanda çeşitli ulusal TV kanalında yemek programlarında yer alan Şef Rafet İnce, ülkemize sayısız madalya kazandırdı. Peki, Rafet İnce kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Rafet İnce’nin biyografisi.
#Rafet İnce KimdirBelgesel, kurmaca olmayan ve tamamen gerçek olayların beyaz perdeye aktarıldığı bir sinema türüdür. ''Documentary'' adıyla da bilinen belgesellerde uzman görüşlerinden ve kanıt niteliği taşıyan belgelerden faydalanılır. Mutlaka izlenmesi gereken en iyi 10 belgesel hangisi? Sizin için derledik.
#BelgeselYemek için seyahate çıkmak, lezzetli keşifler yapmak bu yılın da yükselen trendlerinden. Benim de bu yıl ajandam oldukça kalabalık. Hangileri için seyahat edebileceğimi henüz kestiremiyorum ama gönlüm hepsine katılmayı istiyor. Listeye göz atın. Belki birinde karşılaşırız.
#2020 Yemek FestivalleriŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeTatilinizde lüks ve şaşa arıyorsanız Tayland sizi tatmin etmez ama farklı ve kendine özgü bir kültürü yakından tanımak, tarih ile iç içe olmak, moderni ve eskiyi tüm eşitliğiyle bir arada görmek, dağarcığınıza çok yeni bilgiler eklemek ilginizi çekiyorsa Bangkok hayatınızda bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken bir şehir.
#BangkokTürkiye’nin önde gelen şeflerinin jüri koltuğunda oturduğu The Taste Türkiye'de en dikkat çeken isimlerden biri de Rafet İnce. İstanbul'da dünyaca ünlü bir otelin şefliğini üstlenen The Taste Türkiye jüri üyesi Rafet İnce'nin kim olduğu ve kariyeri, yarışmayı takip edenlerce merak ediliyor. Peki, The Taste Türkiye jüri üyesi Rafet İnce kimdir?
#Rafet İnce Kimdir?12 yarışmacının kıyasıya rekabet ederek şampiyonluğa ulaşmaya çalışacağı The Taste Türkiye'de heyecanla beklenen 2. sezon başlıyor. Alanında uzman isimlerin jüri koltuğunda oturacağı The Taste Türkiye'nin kadrosuna bu yıl yeni isimler katıldı. Peki, The Taste Türkiye jüri üyeleri kimler?
#The Taste Türkiye Jüri ÜyeleriTÜRKİYE ve Rusya, 5 Eylül'de CNR Expo'da gerçekleştirilecek forum ile tarım anlaşmaları yapmaya hazırlanıyor. Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessilliği İstanbul Şubesinde başdanışman olarak görev yapan Artur Leontev, "Son zamanlarda Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerimiz çok iyileşiyor. Sayın Putin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında görüşmeler oluyor. Bunu hem Türkiye hem Rus iş insanları görüyor. İlişkilerimizin iyi olduğunu anlıyor. Tahminimize göre Penza bölgesi bu etkinlik çerçevesinde birkaç anlaşma imzalayacak" dedi.
#TürkiyeBeslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında kurulan Sabri Ülker Vakfı, 15-16 Mart’ta, Barselona’da düzenlenen 2018 yılının çocuk beslenmesi ve sağlık ilişkisine dikkat çeken en önemli etkinliklerinden “11. Uluslararası Çocukluk Çağı Obezitesi ve Beslenme Konferansı”nda iki bilimsel oturuma ev sahipliği yaptı.
#Obezite