MasterChef waffle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sevdiğimiz hamur işi sokak lezzetlerimizden waffle tarifi tost makinesinde de evde kolayca hazırlanabilir. Waffle makinesi olmayanlara alternatif sunacak olan evde pratik waffle yapılışı, malzemeleri ile hemen aşağıda...
#Waffle Tarifiİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#MaslakYüz yüze eğitime başlayan çocuklar için okullardaki tehlikelerden biri şüphesiz salgın. Ancak yıllardır bitmeyen yemekhane ve kantin sorunu da yeniden gündemde, veliler isyanda. Gerekli yönetmelikler var ama denetim eksik. Uzmanlar çocuklara yasak koymak yerine onları bilinçlendirmemizi tavsiye ediyor.
#Obezite4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş AltıMeyveli ve çikolatalı tatlıları sevenlerin favorisi waffle’dan vazgeçemediğimiz doğrudur. Yumuşacık hamuru, içindeki bol miktarda malzemesiyle tam bir keyif deposu olan waffle’ı evinizde de yapabilirsiniz. “Ama bunun için bir waffle makinesi şart değil mi?” diye düşünmeyin. Yapışmaz tavayla ya da tost makinesiyle de pişirebileceğiniz enfes waffle’ınızın tarifini ve püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
#Waffle Nasıl YapılırÇikolata pek çoğumuz için bir ‘olmazsa olmaz’. Kimimiz doktorların sözünden çıkmıyor, her gün az miktarda bitter tercih ediyor, kimimiz lezzete sınır koymuyor, en kalorilisini en büyük porsiyonda tercih ediyor. Her an, her yerde kolayca bulunanların yanında butik olarak üretilen çeşitleri de mevcut. Jürimizle birlikte işte onların peşine düştük.
#ÇİKOLATAAvrupa’da Noel pazarlarının ışıltısı kasım ortalarında başlıyor ama en parlak halini aralıkta alıyor. Geleneksel el sanatlarından yerel lezzetlere, tasarım ürünlerden kült yılbaşı süslerine kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Bu pazarlar sadece bir alışveriş buluşması değil, Avrupa’nın görkemli mimarisiyle birleşen masalsı bir yolculuk, bir festival... Peki ama hangisine gitmeli? İşte yazarlarımızın önerileri...
#Noel Pazarları2009 yılında iki arkadaş tarafından kurulan Paşa Fırını, bugün Türkiye ve yurtdışında toplam 36 şubeye ulaştı. Almanya ve Türkiye’de iki üretim tesisi bulunan Paşa Fırını’nın yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamladığını anlatan yönetim kurulu üyesi Mansur Boran, “Asıl hedefimiz 5 yıl içerisinde 200 şubeye ulaşmak” dedi.
#Paşa FırınıAralık başı gelince yılbaşı heyecanı içimizi kaplamaya başlıyor. Ay sonuna kadar Avrupa’nın dört bir yanında kurulan pazarlarda vakit geçirip kendinizi tarçın, kestane, çikolata kokuları içinde noel havasına kaptırmak, bir an önce yola çıkmak istiyorsanız önerilerimize kulak verin...
#Noel PazarlarıAvrupa'nın en şirin ülkelerinden olan Hollanda, ne yazık ki mutfağı ile öne çıkan ülkelerden biri değil. Yine de bu Kuzey Avrupa ülkesi gelen misafirlerini mutsuz etmiyor çünkü dünya mutfaklarının hepsine rastlayabiliyorsunuz. Üstelik de bu konuda çok başarılılar. İşte Hollanda'nın mutlaka denenmesi gereken 10 lezzeti...
#HOLLANDASon aylarda birkaç kez Kayseri’ye gitme şansım oldu, bu kez de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu kentteydim. Kayseri girişimci ruhu, Erciyes’i, pastırma ve mantısıyla zaten bir marka şehir. Ama bu kez tanıştığım yeni kuşak girişimciler ve ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesi beni çok etkiledi...
#Müge AkgünSydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.
#İngiltereİzlanda’yla ilgili haberler son yıllarda pek iyi değildi. 2008’de ekonomik kriz patlak verdi. Krizden bir buçuk yıl sonra Eyjafjallajokull’daki volkanik patlama Avrupa’da hava ulaşımını durdurdu. Ancak son zamanlarda Reykjavik’te ekonomik açıdan ve diğer yönlerden bir ilerleme gözlemleniyor. Yeni konser salonu prestijli Mies van der Rohe Ödülü’ne layık görüldü. Çağdaş mimarisiyle Avrupa Birliği’nden de ödül aldı. Şehrin diğer kısımlarında yeni restoranlar ve gece kulüpleri hizmete girdi. Şehirdeki hareketlenme her noktada hissedilir hale geldi.
#Seyahat