Yapılan bir araştırma Hindistan'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 4,7 milyon olabileceğini ortaya çıkardı. Salgında milyonlarca kişinin ölmesi, muhtemelen 1947'den bu yana karşılaşılan en kötü insani trajedi olarak nitelendiriliyor.
#HindistanSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkenin büyükelçileriyle yaptığı online toplantıda, Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesini anlattı. Sağlık Bakanı Koca, "Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6'dır. Toplam ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır." ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, New York Times'ın yaptığı haberle ilgili olarak, "Bu haber Türkiye karşıtlığı olan bir haber. Biz bugüne kadar şeffaf bir şekilde bütün bilgilendirmeleri DSÖ'nün istediği şekilde verdik ve vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaSon dakika haberi... Corona virüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü can kaybı ve vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca, ''Son 24 saatte 3083 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 117 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 98 bin 674, can kaybı 2376 oldu'' dedi. Bakan Koca, ''Corona Virüste ikinci dalga gelir mi'' sorusuna ''Bu çerçevede olmaya devam edilirse yeni bir dalga beklemiyoruz. Yeni bir dalga, tedbirlere uymamızla doğru orantılı'' yanıtını verdi. Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili bir soruyu Bakan Koca, ''Şu an erken dönemde okulların açılması düşünülmüyor ama ne zaman açılabileceği önümüzdeki haftaların seyrine göre gündem olabilir'' şeklinde cevapladı.
#Fahrettin KocaÇin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip Corona Virüse (Kovid-19) yakalanan 246 bini aşkın kişiden iyileşenlerin sayısının 88 bini geçtiği bildirildi. Hesaplamalara göre dünya genelinde yeni tip Corona Virüse yakalananların yüzde 90'ı iyileşirken virüsten ölüm oranı ise yüzde 10 oldu.
#ÇinDünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği M-Çiçeği virüsü, Afrika ve Avrupa'nın ardından Asya'ya da yayıldı. Yeni varyantının daha tehlikeli olduğu belirtilirken, aşı erişiminin artırılması hayati önem taşıyor. Afrika Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Dr. Jean Kaseya, etkilenen bölgelere 10 milyon doz aşı gerektiğini ve erişim iyileştirilmezse binlerce kişinin korunmasız kalacağını belirtti. Mevcut aşıların virüse karşı tam koruma sağladığı, yeni aşıların gerekip gerekmediği ve önceki çiçek aşılarının etkinliği gibi sorular ise yanıt bekliyor. Prof. Dr. Nafiz Koçak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#M-ÇiçeğiBeklenen haber dün akşam saatlerinde geldi ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika’da yayılan M çiçeği virüs için "uluslararası öneme sahip acil durum” ilan etti. Afrika kıtasını tamamen etkisi altına alan salgının dünyaya yayılması önlenmeye çalışılacak.
#M ÇiçeğiYıllar boyunca sunduğu sabah programıyla izleyicilerin gönlünde taht kuran ünlü sunucu Kate Garraway son üç yıldır Covid’e yakalandıktan sonra bir daha iyileşemeyen eşi için göz yaşartan bir mücadele veriyordu.
#Kate GarrawayDünyayı değiştiren Covid-19 virüsünün çeşitli varyantları hâlâ aramızda dolaşırken bilim insanları da gelecekteki pandemilere hazırlık yapıyor. Uzmanlar, 'İspanyol gribi' olarak da bilinen 1918 gribinde hayatını kaybedenlerin kemiklerinin önümüzdeki yıllarda yaşanacak salgınlarda kimlerin en ağır etkileneceğine dair ipuçları verebileceğini düşünüyor. İşte gelecekteki pandemide kimlerin hedef grubunda olduğunu araştıran bilim insanlarının ilginç çalışması...
#PandemiTÜRKİYE’nin 50 bine yakın vatandaşımızın ölümüne yol açan 6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığı bugünler, küresel ölçekteki pandeminin yansıması olarak yakın zamanda yaşadığımız COVID-19 salgınının baş göstermesinin üçüncü yıldönümüne rastlıyor.
#COVID-19 SalgınıKoronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin, salgın tüm dünyada unutulmaya yüz tutmuşken bile sıkı tedbirlerden vazgeçmiyor. Ülkede uygulanan ‘0 vaka’ politikası tartışmaya yaratırken bu kez de ‘yeni tanımlanmış’ bir virüsün ortaya çıkması herkesi bir kez daha paniğe sürükledi…
#ÇinÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun ÇiçeğiÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun ÇiçeğiDünya koronavirüs salgınının şokunu üzerinden yeni yeni atlamaya başlamışken ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü korku salmaya devam ediyor. Birçok ülkeye yayılan virüsle ilgili en korkutucu haberlerden biri ise ajanslara dün gece düştü…
#Maymun ÇiçeğiOmikron’un alt varyantları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vakaları artırdı. Üstelik tatil ve bayram hareketliliği başladı. Sert önlemler yeniden gündeme gelir mi, tatilde ve bayram ziyaretlerinde nasıl korunalım, maske gerekir mi gibi pek çok soru gündemde.
#KoronavirüsMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve semptomları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dünya koronavirüs salgınının sonuna gelirken Avrupa'da görülen ve bulaşıcı olan maymun çiçeği hastalığının nelere yol açtığı merak konusu oldu. Öte yandan konu hakkında Bakan Koca son dakika maymun çiçeği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maymun çiçeği virüsü, Avrupa'da 1980 yılında resmen ortadan kaldırılan çiçek hastalığı ile aynı soydan gelen bir rahatsızlıktır. Peki, maymun çiçeği nasıl anlaşılır, nedir, Türkiye'de var mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği VirüsüDünya Sağlık Örgütü, koronavirüs pandemisinin ilk 24 ayında yaklaşık 15 milyon insanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu rakam, resmi vefat istatistiklerinin neredeyse üç katı… ‘Aşırı ölüm’ olarak adlandırılan bu sayı, Covid-19 ile ilgili birçok ilginç veriyi daha gün yüzüne çıkarıyor. Öte yandan en düşük ölüm oranı pandeminin başından beri katı karantina kurallarını reddeden İsveç’e ait. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? ‘Aşırı ölüm’ tam olarak ne ifade ediyor?
#Covid-19Maymun çiçeği virüsü gündemde yer alıyor. Maymun çiçeği virüsünün belirtileri ve nasıl bulaştığı merak ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, ilk olarak Orta ve Batı Afrika’daki tropik ormanlarında görülen Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca açıklamasında hastalığın Türkiye’de olup olmadığı hakkında bilgi verdi. Peki, Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, Türkiye’de var mı? İşte merak edilenler
#Maymun Çiçeği VirüsüDünya henüz COVID-19 kâbusunu atlamamışken şimdi de ‘maymun çiçeği’ endişesi yaşanıyor. Geçmişte sadece Afrika’da görülen virüs, şimdilerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Hastalığa aşina Afrikalı bilim insanları bile vaka yayılımı karşısında şaşkınlıklarını gizlemiyor.
#Maymun Çiçeği VirüsüProf. Dr. Kayıhan Pala, Bursa’nın Covid-19 pandemisi nedeniyle hem doğrulanmış olgu oranının, hem milyon kişi başına ölümler açısından yükünün Türkiye’nin üzerinde olduğunu söyledi. Olası nedenlerinin bilimsel yöntemlerle ortaya konmasının önemini vurgulayan Pala, bu durumun ileride ortaya çıkabilecek pandemilere kentin hazırlık yapabilmesi açısından önem taşıdığını sözlerine ekledi.
#Kayıhan PalaDünya Sağlık Örgütü koronavirüs ve koronavirüsten kaynaklanan toplam ölüm sayısının yaklaşık 15 milyon olduğunu açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bu sayının bir uyarı niteliği taşıdığına dikkat çekti ve ülkeleri sağlık sistemlerine yatırım yapmaya davet etti.
#DSÖDünya, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa kilitlenmişken koronavirüs salgının etkileri de devam ediyor. Omicron etkisiyle vaka sayıları artış göstermeye devam ediyor. Avustralya'da yeni ortaya çıkan ve şimdiden 2 kişinin ölümüne sebep olan JEV salgını ise korku yarattı.
#Avustralya