Öğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataFransa’da kayağa gitmek bir hayal diye düşünmeyin. Tatil zamanları Türkiye’de iyi bir dağ otelinde bir hafta kalmakla Alpler’de konaklamak neredeyse aynı fiyata geliyor. Kayak orada bizdeki gibi lüks değil. Pist alternatifi çok ama ben size nefis restoranlarda gastronomik bir deneyim de yaşayabileceğiniz Val d’Isère ve Tignes’i önereceğim...
#Ebru ErkeBaba tarafından Nevşehirli olduğumdan dolayı üzüm pekmezi yapmayı Nevşehir’in köyünde öğrendim. Ancak suyu daha gizli olan elma, armut pekmezi için iki farklı teknik denedim. Şunu söylemeliyim ki sanırım suyunu sıkıp kullandığımız ayvanın pekmezini tek geçerim. Süt reçeli gibi karamelimsi bir tadı bir taraftan, incir gibi çıtır çıtır çekirdekleri bir taraftan alınabiliyor. İşte iyi pekmez yapmanın ipuçları:
#Pekmez