Bamya, yaz aylarında tezgahları renklendiriyor. Yüksek oranda lif, vitamin ve mineral içeren bamya ebegümecigiller familyasına ait. Yazın tazecik bamyalarını doğru şekilde kurutarak kış aylarında da tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl kurutulur? Bamya nasıl toplanır, konservesi nasıl yapılır? İşte güneşte, fırında, tepside büyük ve çiçek bamya kurutmanın yolları...
#Bamya Nasıl KurutulurPekmez, özellikle kış aylarının faydalı enerji kaynaklarından biri. Mevsiminde tazecik üzümlerle hazırlanan pekmez, kışın şifa oluyor. Hazır olarak almak yerine evde de üzüm pekmezi hazırlayabilirsiniz. Peki üzüm pekmezi nasıl yapılır? İşte evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Üzüm Pekmezi Nasıl YapılırMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiKünefe tarifi ve yapımı, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı çeşitleri olsa da künefenin genel yapım yöntemi aynı. İçerisindeki peyniri ve yanında dondurmayla da tadına doyum olmuyor. Peki künefe nasıl yapılır, hangi peynir kullanılır? Eğer denemek isterseniz, künefe yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe TarifiPalude etkileşimde olduğu tüm kültürlerden kendine değerler katarken özgünlüğünü korumayı başarmış yüksek mutfak kültürümüzün Osmanlı Sarayları ihtişamında İstanbul’da yaşatılması,modern zamanlarımızın başlangıncının ve mutfağımızın en görkemli anlarının günümüze ışıltılı bir yansımasıdır…
#PaludeZerdeli pilav, hem görünümü hem de lezzetiyle sofranızın favorisi olacak. Nevşehir mutfağından nefis bir lezzet olan bu tarif iki kat halinde hazırlanıyor. Altı nohutlu pilav, üstü ise pekmezli zerde pilavı olarak servis ediliyor. Eğer denemek isterseniz zerdeli pilav tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Zerde PilavSimit, ülkemizde en çok tüketilen ve yüzyıllık bir geçmişi olan en köklü yiyeceklerimiz arasında yer alır. Vazgeçemediğimiz bu lezzeti, pek çok farklı tat ile sunabilir ve hem görseli hem de doyuruculuğu yüksek bir öğün hazırlayabilirsiniz. Evde kolay simit tarifi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Genellikle evlerde pastane usulü simit tarifi yapılıyor. Ancak çıtır çıtır gevrek simit tarifi yapmak için bazı püf noktaların uygulanması gerekiyor. Evde kolay susamlı simit nasıl yapılır? Hakiki simit tarifi için bu püf noktaya dikkat! İşte, gevrek simit tarifi ve malzemeleri...
#Simit TarifiTereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KünefeBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuHatay’a özgü bir şerbetli tatlı olan künefe, ülkemizin her bölgesinde beğenilerek yeniyor. Genellikle restoranlarda ve tatlıcılarda yemeye alıştığımız künefeyi MasterChef Türkiye evinize getiriyor. Kendine has künefe peyniri, şerbeti ve yapım aşamalarıyla evde kolay künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte MasterChef künefe tarifi haberimizde…
#KünefeAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziÇöven otu ülkemizde yetişen şifalı bitkilerden biridir. Tahin helvası yapımında da kullanılan çöven otundan ayrıca üzüm pekmezi ve ekmek yapılmaktadır. Çöven köklerinin kaynatılmasından elde edilen ılık suda, ipekli ve değerli kumaşlardan yapılmış giyecekler temizlenmektedir. Peki, çöven otu nedir? Çöven otu nasıl kullanılır?
#Çöven Otu NedirBeraberindeki ürünlerle sevilerek tüketilen sokak simidi, evde de kolayca yapılabiliyor. Çok az malzeme ve biraz emek ile evde kolayca yapabileceğiniz gevrek sokak simidi, istediğiniz lezzete kavuşmanıza imkan tanıyor. Peki, evde simit tarifi için gerekli olan malzemeler neler olacak? İşte, evde gevrek sokak simidi hakkında detaylı bilgiler
#Evde Simit TarifiMisafirlerinize ya da sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir yufka tatlısı tarifi veriyoruz. Pekmezle yapılan bu tarifin püf noktası iç harcında gizli. Hazır veya elinizle açacağınız yufkalar, üzüm pekmezli iç harçla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte, adım adım pekmezli yufka tatlısı tarifi...
#Pekmezli Yufka TatlısıHazır yufkalardan sadece baklava yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hazır baklavalık yufkayla hazırlayacağınız bu şerbetli tatlıyla meşakkatli baklava tariflerine bir alternatif oluşturabilirsiniz. İşte, bayram tatlısı olarak da bilinen yufka tatlısının tarifi…
#Yufka Tatlısı NasılSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.