Yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz ve serin kalmanın yollarını arıyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaHer kokunun insanlarda çağrıştırdığı farklı özellikler vardır. Her şey unutulur ama koku unutulmaz. Bakımlı olmak, sadece iyi görünmek anlamına gelmez. Nasıl göründüğünüz kadar, nasıl koktuğunuz da önem taşır. Avrupa Networking Kozmetik sizlere hangi kokuların daha etkili olduğunun sırlarını veriyor...
#Avrupa Networking Kozmetik<B>OSMANLI, </B>1. Dünya Savaşı’nda ittifak devletleriyle yenik düşüyor; 30.10.1918’de Mondros mütarekesini imzalamak zorunda kalıyor. Ateşkes koşulları çok ağır olduğundan; <B>ordu </B>terhis ediliyor, Boğazlar işgal ediliyor. <B>Osmanlı, </B>düşmanların tüm isteklerine boyun eğmek zorunda kalıyor.
Mezar taşında "çağının bilmecesi" yazıyor, doğumundan ölümüne gizemli bir hayat yaşadığı belirtiliyor. 16 yaşındayken gökten düşmüş gibi bir anda ortaya çıkan genç adamın kim olduğu neredeyse iki asırdır merak ediliyor. Bilim insanları DNA analizleriyle bu soruya nihayet bir yanıt buldu ama halen cevaplanması gereken önemli bir soru daha bulunuyor.
#DNAAraştırmalar bugünkü çalışanların 15 yıl öncekilerden yüzde 40 daha stresli olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre insanlık, pandemi öncesi mental durumunu yakalayabilmiş değil. Bu durum şirketlerin de sağlığını bozdu. PwC’nin araştırması ise ‘kendini iyi hissetmeme’ durumunun en çok Z kuşağı ve kadın çalışanları etkilediğini gösteriyor. Peki şirketler ne yapıyor? Üç yıl öncesine göre mental sağlığa yatırım yüzde 300 artmış durumda. Fortune 500’ün yüzde 80’i ruh sağlığına yatırım yapıyor. Çünkü kendini daha iyi hisseden çalışanın verimi en az yüzde 15 artıyor. Ruh sağlığı sorunları dünyada 12 milyar saatlik iş kaybına neden oluyor. İş dünyasında ruh sağlığını masaya yatırdık...
#ÇalışanGenelde erkeklerin basit bir hastalığı bile aşırı abarttıkları ile ilgili şakalar yaparız. Çoğu insanın ayakta geçirdiği gribi bile bazı erkekler yatak döşek geçirir, sanki ölüm döşeğindeymiş gibi acı çekerler. Biz de ‘Bir Sorudan Fazlası’ serimizde partnerlerinin ufacık sağlık sorunlarını abartmalarından şikayetçi olan kadınlarla konuştuk
#Bir Sorudan FazlasıBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıAraştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları…
#Tüp BebekYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" yürürlüğe girdi. Yönetmelikle beraber konutunu günlük veya haftalık olarak kısa süreli kiraya vermek isteyenlerin bazı kriterlere uyarak izin belgesi alması gerekiyor. İzin belgesi için binada bulunan diğer kat maliklerinin onayı da şart. Belge olmayan kiralama yapanları ise 1 milyon TL'ye varan cezalar bekliyor. Uzmanlar bu yönetmelik ile kısa süreli kiralama belgesi alamayanların evlerini kiralık olarak ilana çıkaracağı, bunun da kiralık arzını arttıracağı görüşünde. Bu durum kiralık fiyatlarında esnemeye sebep olabilir.
#KonutKomplo teorileri, roman ve filmlere konu olan Kuzey Atlantik’teki ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’nin bir benzeri de Alaska’da mevcut. ‘Alaska Üçgeni’nde bugüne kadar 20 bin kişi kayboldu. Bölge hakkında UFO’lardan dev canavarlara kadar pek çok komplo teorisi ortaya atılıyor.
#ABDYolculuk yaparken yanınızda arabayı kullanan, yola dikkatlice baktığını ve iyi araba kullandığını düşündüğünüz kişinin o anda gözleri açık bir şekilde uyku haline geçtiğini, hipnotize olmuş gibi arabayı kullanmaya devam ettiğini söylesek ne yaparsınız? Gözünüzde canlanan bu sahnenin yaşanmış olma olasılığı çok yüksek ama çoğu kişi bunun farkında bile değil. ‘Yol hipnozu’ adı verilen bu durumu hem yaşayan birinin ağzından dinledik hem de uzmanlarla konuştuk.
#Trafik KazasıTayvan’ın Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Fonu (ICDF), Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren People in Need ile Türkiye’de depremden etkilenen berber, tesisatçı gibi mikro işletmelere destek için anlaşma yaptı. Başlatılan program kapsamında bu yıl bölgedeki 100’den fazla küçük esnafa ulaşılacak. ICDF Genel Sekreter Yardımcısı Alex Shyy, 1 Temmuz’da başlatılan program için Tayvan’dan bölgeye uzmanlar gönderildiğini açıkladı.
#DepremKuru hava, sıcak, rüzgar... 2021 yazında yaşadığımız ve şiddetli orman yangınları ile ülkede cehennemi yaşatan eyyam-ı bahur sıcakları geri döndü! Eyyam-ı bahur sıcakları sadece orman yangınlarına sebep olmuyor aynı zamanda insan sağlığını tehdit ediyor ve hatta ölümlere neden oluyor. Uzmanlar özellikle bu sıcaklarda dışarı çıkılmamasının altını çiziyor. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, sıcak hava dalgalarının orman yangınlarına, insan sağlığına ve susuzluğa olan etkilerini anlatıyor...
#Eyyam-I Bahurİstanbul, bugün tarihin en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Uzmanlar, 'mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapmıştı. Megakentte sıcaklık rekor yüksekliklere ulaştı. Ölçülen hava sıcaklığı Şile'de 43.4, Çekmeköy'de 41.7 derece, Eyüpsultan'da 40.4 derece oldu. Sıcak havadan bunalıp serinlemek için sahile gelen Gökhan Artukoğlu isimli vatandaş, "Havalar çok sıcak. Evde çok bunaldık. Aşırı sıcak artık klimalar yetmiyor evde" dedi.
#Sıcak Hava‘El Nino’ ve ‘La Nina’ olarak adlandırılan okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki değişikliklerin yol açtığı sıcak hava kasıp kavuruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredecek. Gölgede sıcaklığın 45 dereceyi göreceğini söyleyen CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu sıcaklıklar sağlık açısından risk teşkil edebilir. Dışarı çıkmayın! İşinizi yarına erteleyin" uyarısında bulundu. Orman yangını tehlikesine de dikkat çeken Şen, "40 senedir meslekteyim, bu şekilde bir sıcaklık görmedim." dedi.
#Hava Durumu