Yapılan araştırmalara göre her üç kişiden birinde görülen önemli bir sağlık sorunu olan uyku problemi kişilerin gündelik hayatını zorlaştırırken , birçok nörolojik sorununda temelinde yer alıyor. Öyle ki bu rahatsızlığı yaşayan kişiler, çözüm için birçok yönteme başvuruyor. Bu kapsamda uykusuzluğa mucize çözüm olarak adlandırılan kopyala – yapıştır tekniği bu sorunu yaşayan kişilere umut oluyor. Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, anlatıyor.
#Uyku SorunuOdaklanma sorunu, kişinin uzun bir süre tek bir şeyle ilgilenememesi ve dikkatinin sürekli başka şeylere kayması anlamına gelir. Yapılan araştırmalara göre, odaklanma sorunu çocuklarda, yetişkinlere oranla üç kat daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni zihinsel olabileceği gibi psikolojik faktörlere ve günlük alışkanlıklar da olabilir. Örneğin telefonla ve bilgisayar başında uzun süre vakit geçiren kişilerde dikkat eksikliği çok daha fazladır. Odaklanma sorunu nedir? Nedenleri ve çözüm yolları nelerdir sizin için ayrıntıları ile derledik.
#Odaklanma NedirDünyada artan bilgi miktarı ve zamanımızın artan talepleriyle başa çıkmaya çalışırken, yoğunlaşmak giderek zorlaşıyor. Sonuç olarak, "konsantrasyon" kelimesini veya zihne odaklanmak, zihni kontrol etmek ve farkındalık gibi benzer kelimeleri giderek daha fazla duyuyoruz gibi görünüyor. Konsantrasyon kelimesi tam olarak ne anlama geliyor? Tüm detayları ile derledik.
Zihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSBebeklik, erken çocukluk, okul çağı ve ergenlik dönemlerinin tümünde uyku sorunlarına sık rastlanılmaktadır. Okul öncesi çocukların yaklaşık %25-50’sinde çeşitli uyku sorunları tanımlanırken okul çağı çocuklarının ve ergenlerin yaklaşık %20-30’unda uyku bozukluğu denilebilecek düzeyde sorun yaşadığı bildirilmektedir.
#Uyku Sorunları