uyku pozisyonu haberleri sayfasında uyku pozisyonu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 262 uyku pozisyonu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yüzüstü mü sırtüstümü yoksa yana doğru mu yatıyorsunuz? Tercih ettiğiniz pozisyonun, reflüden beyin sağlığına kadar bir dizi sağlık sorununu tetikleme potansiyeline sahip olduğunu hatta en kötü senaryolarda, kötü bir uyku pozisyonunun sizi yavaş yavaş öldürüyor olabileceğini biliyor musunuz?
#Sağlıklı UykuGece yatağa girdiğimizde muhtemelen en son düşündüğümüz şey hangi tarafa yatmamız gerektiğidir. Yorganın altına geçip en sevdiğimiz uyku pozisyonunu alır ve uykuya dalarız. Bugüne kadar buna pek kafa yormamış olabilirsiniz ama uyku pozisyonunuz sağlığınızı çok yakından etkiliyor. Peki hangi uyku pozisyonu daha faydalı?
#SağlıkYatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#UykuYapılan araştırmalar, erkeklerin % 93’ünün, kadınların ise % 86’sının hayatlarında en az bir defa erotik içerikli rüya gördüğünü söylüyor. Kimileri daha sık bu tarz rüyalar görürken, kimileri ise ayda yılda bir defa görüyor. Peki bunun sebebi ne? Cinsel içerikli rüyaların uyku pozisyonu ile ne ilgisi var?
#Cinsel RüyalarYaşamımızın 3’te 1’ini uykuyla geçirdiğimizi söyleyen Prof. Dr. Habibe Serap İnal, dinlenmiş ve ağrısız uyanmak için yatak ve yastık kullanımının önemine dikkat çekti. İnal, “Doğru yastık yüksekliği 10 ile 13 santim olmalıdır. Bu da kişinin boyuna, omuz ve boyun çevresine göre değişiklik gösterebilir” dedi.
#UykuYüzüstü ve yan uyumanın yüzde kırışıklıklara neden olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Başar Kaya, bunu önlemek amacıyla bere takmayı önerdi. Dr. Kaya yatış pozisyonundan dolayı yüzde oluşan kırışıklığın botoks ya da dolguyla tedavisi olmadığını ifade etti.
#KırışıklıkEdinburgh Uluslararası Science Festival’de açıklanan yeni bir araştırmaya göre ilişkideki herhangi bir değişiklik çiftlerin uyku pozisyonlarında değişiklik olmasına sebep oluyormuş. Bunu söylemek için bir araştırmaya gerek var mıydı bilmiyoruz. Sonuçta bize sorsalardı partnerimizle tartıştığımızda her zamanki gibi uyumadığımızı söylerdik. Yine de koskoca üniversite profesörleri bu işi boşu boşuna araştırmamışlardır diyoruz ve sizler için uyku pozisyonlarının ilişkiler hakkında verdiği ipuçlarını derliyoruz:
#Uyku PozisyonuHenüz 20’li yaşlarındayken eşini beklenmedik bir şekilde kaybeden genç kadın, yıllar sonra yine çok ağır bir acı yaşadı; eşinin hayatını kaybettiği gün oğlunun da cansız bedeniyle karşılaştı. Çok sağlıklı olan baba ve oğlun ölümlerinin sebebi ise kimsenin aklına gelmeyen cinstendi…
#Ani Kardiyak ÖlümYüzüstü mü sırtüstümü yoksa yana doğru mu yatıyorsunuz? Tercih ettiğiniz pozisyonun, reflüden beyin sağlığına kadar bir dizi sağlık sorununu tetikleme potansiyeline sahip olduğunu hatta en kötü senaryolarda, kötü bir uyku pozisyonunun sizi yavaş yavaş öldürüyor olabileceğini biliyor musunuz?
#Sağlıklı UykuHamileliğiniz boyunca, düşmek veya bayılmak üzereymiş gibi hissetmenize neden olabilecek kafa karıştırıcı bir dengesizlik veya baş dönmesi hissi yaşayabilirsiniz. Peki, hamilelik sırasında baş dönmesi neden ve ne zaman olur? Nasıl müdahale edilir detayları ile derledik.
Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmak gerekir birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle sık sık araştırılmasından dolayı da kadınlar tarafından öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan Adetliyken gece nasıl yatılır öğrenebilir ve buna göre siz de bunu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmalıyız? Regl döneminde uyku pozisyonları nasıl olmalıdır tüm detayları ile derledik.
Operasyonel müdahaleler söz konusu olduğunda cerrahi açıdan farklı pozisyonlar kullanılır. Bunlar ameliyatın çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde geçmesi için önemlidir. Peki, Prone Pozisyonu nedir? Hangi ameliyatlarda kullanılır? Ne zaman verilir tüm detayları ile derledik.
Gece yatağa girdiğimizde muhtemelen en son düşündüğümüz şey hangi tarafa yatmamız gerektiğidir. Yorganın altına geçip en sevdiğimiz uyku pozisyonunu alır ve uykuya dalarız. Bugüne kadar buna pek kafa yormamış olabilirsiniz ama uyku pozisyonunuz sağlığınızı çok yakından etkiliyor. Peki hangi uyku pozisyonu daha faydalı?
#SağlıkYıl 2022 ama hâlâ ani bebek ölümüne bir çare bulunamadı. Son araştırmalara göre bazı bebekler daha savunmasız. Ebeveynlere riski azaltmak için gerekli önlemler on yıllar boyu anlatıldı. Ancak yaklaşık 20 yıldır ölüm oranlarında düşüş gerçekleşmiyor. Peki neden? ABÖS'ü yani ani bebek ölümü sendromunu mercek altına aldık...
#Bebek SağlığıBebeklerde uyku düzeni, gelişim açısından kritik öneme sahip oluyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminde kilit rol oynayan uyku, ebeveynlerin belli bir düzene oturmak için yoğun çaba sarf ettiği konuların başında geliyor. Çözüm arayışında karşılarına çıkan birbirinden farklı yüzlerce yöntem ise kafa karışıklıklarına neden oluyor. Peki, bebeklerde uyku eğitimi nasıl sağlanır? İşte, o konu hakkında bazı detaylar
#Anne BebekSpazm ile ilgili araştırmalar son günlerde iyice artmıştır. Spazm vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilmektedir. Önemli bir sağlık sorunu olarak bilinen spazm mutlaka tedavi edilmesi gereken ve ağrılı bir süreçtir. Spazm ile ilgili bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Spazmın kendine özgü belirtileri ve tedavi yöntemleri vardır. Peki fazlaca araştırılan spazm nedir? Spazm neden olur? Spazm belirtileri ve tanısı nasıl konur? Spazm tedavisi nasıl olur? İşte spazm ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Spazm Nedir Ve Neden Olur?Sabahları boyun ağrısı ile uyanmanın boynun uykuda uygun olmayan veya azalmış desteğinden kaynaklandığına dikkat çeken Doç. Dr. Sena Tolu, “Yastık kişiye özel seçilmelidir. Doğru yastık seçiminde kalınlık çok önemlidir. Kişinin omuz genişliği ve boynunun uzunluğuna göre değişmekle birlikte en az 10-13 cm kalınlıkta bir yastıkta yatılması önerilir. Pamuk ve yün yastıklar çok faydalıdır, ancak özellikle sıcak havalarda terlemeye neden olabileceğinden boyun kaslarında spazmı arttırabilir” diye konuştu.
#Doç. Dr. Sena ToluYatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#UykuAnne babalar, uyku sırasında bebeklerinin güvenliği için tüm kurallara uysalar bile bazı olumsuz durumlar oluşabiliyor. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bebeğinizin güvenli bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz. İşte bebeğinizin güvenli uyumasını sağlamanın yolları...
#Bebek Uyku DüzeniYapılan araştırmalar, erkeklerin % 93’ünün, kadınların ise % 86’sının hayatlarında en az bir defa erotik içerikli rüya gördüğünü söylüyor. Kimileri daha sık bu tarz rüyalar görürken, kimileri ise ayda yılda bir defa görüyor. Peki bunun sebebi ne? Cinsel içerikli rüyaların uyku pozisyonu ile ne ilgisi var?
#Cinsel RüyalarBilim Kurulu uzmanları bağışıklık sisteminin güçlü olmasının virüse karşı mücadelede çok önemli olduğunu vurguluyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için de kaliteli uykunun altını çiziyor. Nöroloji ‘Uyku Tıbbı’ uzmanı Dr. Figen Yavlal iyi bir uyku için yapılması ve yapılmaması gerekenleri Hürriyet’e anlattı. Yavlal ‘Bünyeyi güçlendiren hormonlar uykuda salınıyor. Telefon ve tabletleri yatak odanıza sokmayın, mavi ışık uykunuzu bozar’ dedi.
#UykuBoğaz kuruluğu, kişiye kuru ve gıdıklayıcı bir his vermekte, dönemsel olarak da öksürük krizlerine girilmesine neden olmaktadır. Basit bir problem olarak görülse de boğaz kuruluğu kişinin hayat kalitesini düşürmektedir. Peki, kronik olarak görülen boğaz kuruluğuna ne iyi gelir? Yutkunma zorluğu neden olur? İşte, bu soruların ve daha fazlasının cevapları.
#Boğaz Kuruluğu Neden OlurSağlıklı yeni doğan bebekler günde 15-18 saat uyurlar bunun 6 saat kadarı gündüz uykusudur. Prematürelerin uyku süreleri miadında bebeklere göre daha kısa ve uyku uyanıklık mekanizmaları daha düzensizdir. Peki bebeklerin gün içinde uyku süreleri nasıldır?
#Yenidoğan Uyku DüzeniŞüphesiz bebeğinizi sağlıklı ve en iyi şekilde dünyaya getirmek için her detaya önem veriyor, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için ya uzmana danışıyor ya arkadaş çevrenize soruyor ya da internetin karşısına geçiyorsunuz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Filiz Candan Topuz, hamilelikte merak edilen 10 soruyu yanıtladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#BebekYaşamımızın 3’te 1’ini uykuyla geçirdiğimizi söyleyen Prof. Dr. Habibe Serap İnal, dinlenmiş ve ağrısız uyanmak için yatak ve yastık kullanımının önemine dikkat çekti. İnal, “Doğru yastık yüksekliği 10 ile 13 santim olmalıdır. Bu da kişinin boyuna, omuz ve boyun çevresine göre değişiklik gösterebilir” dedi.
#UykuYüzüstü ve yan uyumanın yüzde kırışıklıklara neden olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Başar Kaya, bunu önlemek amacıyla bere takmayı önerdi. Dr. Kaya yatış pozisyonundan dolayı yüzde oluşan kırışıklığın botoks ya da dolguyla tedavisi olmadığını ifade etti.
#KırışıklıkÇoğumuz sabahları bitkin ve sızılarla uyanmaktan şikâyet ederiz. Hemen ağrı kesicilere sarılmadan evvel uzmanlara kulak verin! Fizik Rehabilitasyon ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Faik Üçüncü, “Yanlış yastık tercihi boyun omurgasını bozar. Bu da baş dönmesi, bitkinlik ve gününüzü kâbusa çeviren sızılara yol açar” dedi.
#Fıtık