İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleyeceği ‘II. Mehmet Operası’nın (Maometto II) 24 Şubat’taki prömiyeri için gün sayıyor. Terzihaneler harıl harıl çalışıyor; kostümler dikiliyor, ayakkabılar, perukalar, şapkalar yapılıyor... Eser için AKM’nin tüm imkânları seferber edilmiş. Sahne arkasına girdik; kostüm ve dekor hazırlıklarını, orkestra ve opera sanatçılarının provalarını takip ettik.
#Uygar TAYLANGören Kalpler Eğitim Derneği’nin kadın üyeleri, hem deprem bölgesi hem de Ankara’ya gelen depremzedeler için ilmek ilmek battaniye, hırka, yelek, bere, oyuncak gibi ürünler örüyor. Üretmenin ve dayanışmanın ‘engel’ tanımadığını gösteren kadınlar, “Gönül gözümüzle depremzedelerin yanındayız” diyor.
#Gören Kalpler DerneğiHürriyet Ankara, ‘Altındağ’ı Keşfet’ turuna çıktı, başkentin kalbi Altındağ’ın tarih, kültür-sanat ve lezzet duraklarını gezdi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Ankara, Altındağ’da kurulmuştur. Bu nedenle ‘Altındağ’ demek, ‘Ankara’ demektir” dedi. Balcı, tarihi Ankara Kalesi için ise “Ankaralılara daha çok anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.
#Altındağ'ı KeşfetTam ismiyle Provence-Alpes-Côte d’Azur’un kendine has bir çekiciliği var. İnsanı ortaçağda gibi hissettirip o zamandan beri gelen asaletini vakur bir şekilde önünüze seriyor. Başta Van Gogh, Cézanne gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş kasabaları, lavanta tarlaları, görkemli şatoları, üzüm bağları, Akdeniz lezzetleriyle hem taşralı hem de stil sahibi. Bahar aylarıysa bölgeyi keşfe çıkmanın en güzel zamanı.
#Ebru ErkeBu hafta sizinle Anadolu kültürünün, hamuru, eti, yoğurdu ve baharatları tek bir yerde buluşturduğu, Türk mutfağının yıldızı olan bir tarif paylaşacağım. Evet, doğru bildiniz; mantı! Fakat bu kez tam buğday unuyla hazırlanmış versiyonuyla geldim.
#MantıAyvalık’ı ailece çok seviyoruz. “İkinci adresimiz” desek abartmış olmayız. Huzur dolu havası, tarihi atmosferi, köklü geçmişi, kültürel ve doğal zenginliği, begonvilli-sardunyalı Rum evleri, camileri, kiliseleri, denize dik inen daracık taş sokakları, adaları, çarşısı, sahili, mavi bayraklı plajları, zeytinyağı kokusu ve daha nice güzelliğiyle mıknatıs misali bizi kendine çekiyor. Her konuk olduğumuzda kendimizi büyülü bir dünyada hissediyoruz. Ve daha İzmir’e dönmeden bir sonraki buluşmanın planlarını yapıyoruz.
#1Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin 2019 yılında 42 milyon dolar değerinde kuruyemiş ihracatına imza attığını belirti. Memiş, 50’nin üzerinde ülkeye kuruyemiş ihracatı yaptıklarını söyleyerek leblebi ihracatında Türkiye 1.’si, ay çekirdeği ihracatında ise Türkiye 3.’sü olduklarını kaydetti.
#Kuruyemiş İhracatıTürk Dil Kurumu “Doğrudan doğruya ateşte veya kap içinde susuz olarak pişirilmiş et” diye tanımlıyor ama şüphesiz bir Adanalı için kebap, bundan çok daha öte bir anlam ifade ediyor. Hele de usta eller tarafından hazırlanmışsa... 96 yıllık bir kebap markası olan Kebapçı Mesut, artık Adanalı işinsanı Mehmet Ali Bilici’nin Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’yla ortak açtığı Adana Divan Oteli’nde de hizmet veriyor.
#Kebap