Uluslararası kurumların üyelik daveti, ödül ve madalyalarına karşı seçici olan Atatürk, vefatından bir yıl önce Mark Twain Cemiyeti’nce verilen madalyayı kabul edince çevresindekiler şaşırmıştı. Atatürk’ün sürpriz tavrının nedeni madalyanın gerekçesinde gizliydi: “Türk milletine neşe içinde yaşama yolunu açtı.”
#AtatürkUşak Üniversitesi, yayımladığı ilana göre, 23 öğretim üyesi alacağını açıkladı. 24 Haziran'da verilen ilan kapsamında, profesör, doçent ve Dr. öğretim üyesi, üniversite bünyesinde istihdam sağlayacak. Peki, Uşak Üniversitesi öğretim üyesi başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman yapılacak? İşte, Uşak Üniversitesi akademik personel ilanı ile ilgili bilgiler.
#Uşak Üniversitesi Öğretim ÜyesiUŞAK Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Taktak’ın geliştirdiği narenciyelerin tüketiminden geriye kalan kabuk, yaprak, posa gibi biyoatıkların ilaç ve kozmetik sanayisinde hammadde olarak kullanılabilmesini içeren geri dönüşüm projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edilerek maddi destek almaya hak kazandı.
#TÜBİTAKUşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaynak, 15 yıldır sürdürdüğü çalışmanın ardından 300 santigrat derece ısıya dayanıklı, çelikten çok daha hafif ve mukavemet gücü çelik kadar güçlü nano takviyeli polimer malzeme üretti.İdris Kaynak,nano takviyeli polimer malzeme üretimi konusunda yıllardır sürdürdüğü çalışmaların ardından "Polimer çelik" adını verdiği ürünü ortaya çıkardığını belirtti. Mukavemet gücünün, düşük karbonlu çelik malzemeye eşdeğer, özgül ağırlığının ise 5'te 1'i oranında olduğunu dile getiren Kaynak, bu malzemenin çeliğin kullanıldığı pek çok endüstriyel alanda çığır açacağını söyledi.Nevbahar Kabaklı/A.A.
#Uşak Üniversitesi2024-2025 Eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. Okul öncesinde lisenin son sınıfına kadar milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce öğretmen ders başı yaptı. İşin içine aileleri ve diğer okul ve eğitim paydaşlarını da katınca ülke nüfusunun neredeyse yüzde 90’ını ilgilendiren ve hatta kapsayan önemli bir sürecin başladığı söylenebilir.
#Yeni Eğitim-Öğretim Yılı BaşlarkenSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk YazarDünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk YazarYapay zekaya dayalı sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümü çıktı. ChatGPT-4 adını taşıyan yeni versiyon, daha geniş bir veri tabanına ve problem çözme yeteneğine sahip. Türkiye’de ücretsiz sürümü kullanıma açıldığından beri eğitim dünyasın büyük ilgi duyduğu ChatpGPT, eğitim uzmanlarını ikiye böldü. Kimi yeni sürümle birlikte bu yapay zekanın öğretmenlerin yerini alacağını söylüyor kimiyse öğretmenlerin yapay zekâ sayesinde öğrencilere daha fazla vakit ayırabileceğini.
#Chatgptİş Bankası Müzesi’nin ‘Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları’ başlıklı yeni sergisiyle, Cumhuriyet’in ekonomi tarihini merkeze alan bir hafıza yolculuğuna davetliyiz. Sergi, aynı zamanda 100’üncü yaşına basan Cumhuriyet’in coşkulu bir kutlaması.
#Yaşasın CumhuriyetKahramanmaraş merkez olmak üzere 10 ilde derin etkiler bırakan 6 Şubat depremi ardından AFAD ve Kızılay için Türkiye Tek Yürek ortak yayın ile yardım gecesi düzenleniyor. Ülkeyi yasa boğan Deprem felaketinde yaraları sarmak için 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de düzenlenecek yardım gecesi tüm televizyon kanallarını bir araya getiriyor. Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olacağı canlı yayın tüm kanallarda aynı anda ekranlara gelecek. Türkiye Tek Yürek kampanyası sunucuları arasında Nihat Hatipoğlu da yer alacak. Peki, Türkiye Tek Yürek sunucusu Nihat Hatipoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Nihat Hatipoğlu hayatı ve biyografisi...
#Nihat HatipoğluSon dakika haberi... AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde can kaybının kaybının 5 bin 894'e yükseldiğini açıkladı. Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzmanlar deprem için 'dünyada örneği yok' diyor. İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik." ifadelerini kullandı. Erdoğan, 3 ay sürecek ve 10 ili kapsayacak olağanüstü hal ilan edildiğini de duyurdu. Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Ciddi bir mücadele içindeyiz, el birliğine ihtiyaç var. Zamanla yarışıyoruz, her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Provokatif söylemlerden uzak durulmalı" dedi. Yağma iddialarını değerlendiren Bakan Soylu, "Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değil." açıklamasında bulundu. Öte yandan THY ve Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerinin ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına açıldığını duyurdu. Deprem sonrası alt yapı çalışmaları ve Hatay'da depremden hasar gören havalimanı pistine ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pist şu an tamir ediliyor." dedi.
#DepremHEM tarımda hem gıdada artık radikal söylemlerin ve çözüm arayışlarının zamanı... Sürekli aynı şeyleri konuşmanın, daha doğrusu popülizmin hiçbir işe yaramadığı apaçık ortada. Bu gerçeğin farkında olan İzmir Tarım Grubu (İTG), “Havza Sorunları Etkinlik Dizisi” çalışmaları çerçevesinde dikkat çeken faaliyetlere imza atmaya başladı.
#1