İyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşBu kış, kaç yıldır olmadığı kadar kirli çoğu şehrimizin havası. Pencereyi açıp, buz gibi havayı içine çekip dinç bir güne başlamak isteyenler hafta sonları kentlerin nispeten temiz havalı semtlerinde ya da şehir dışındaki yürüyüş bölgelerinde nefesleniyor artık. Kış yürüyüşünün huzuru ve enerjisi bambaşka. Temiz havası ve büyüleyici manzarasıyla yürüyüşün tadını çıkarabileceğiniz rotaları uzman jürimize sorduk. Kolay patikalar da var, karlı yollar da…
#SeyahatHAFTA sonu tatilini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili ile birleştirenler, Çeşme’ye akın etti. Otellerde boş yer kalmazken, esnafın yüzü güldü. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, "Açık otellerin neredeyse hepsi yüzde yüze yakın doluluk yaşadı. Aileler, çocuklarına ödül gibi tatil yaptırdı" dedi.
#AlaçatıTürkiye’ye kâbus yaşatan darbe girişimi sonrasında halk sokağa çıktı. Yurt genelinde darbeye karşı demokrasi mitingleri yapılmaya başladı. Halk, “Darbeler halkın iradesini yok saymaktır. Bir daha darbe girişimi olmaması için meydanlardayız” diyor. İşte demokrasi mitinglerinin yapıldığı belli başlı yerler ve önemi...
#DARBETiyatro kariyeri çocukluğunda antik sahne kalıntıları içinde zeytin toplamaya gelenlere yaptığı gösterilerle başlıyor. Ancak ailesi onu bir ‘Machiavelli prensi’ olarak yetiştiriyor. Eşzamanlı olarak hem hukuk hem konservatuvar okuduysa da tercihini siyasetten yana kullanıyor. Türkiye onu 90’lı yıllarda merkez sağın prensi olarak tanıdı: Yüksel Yalova... Devlet bakanlığı ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinden sonra 2002 yılında aktif siyasetten ayrılan Yalova, 45 sene sonra ilk göz ağrısı tiyatroya döndü. Bu vesileyle buluştuk, eski albümleri karıştırdık….
#Yüksel YalovaHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANHem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar TahirlerD-Smart, bu hafta sonu birbirinden komik ve romantik üç filmi ekranlara getiriyor! "Aşk Geliyorum Demez"de esnafın aşk planı başlıyor, "Yok Artık 2"de berber dükkanında kahkahalar havada uçuşuyor ve "Sağ Salim 1"de bir cenaze yolculuğunda komik maceralar yaşanıyor.
#D-Smartİlk kez sinemaya gittiğinde, izlediği filmin büyüsüne kapıldı ve hayatı değişti. Ekranda kendine önemli bir yer edindi. Bu arada evlendi ve iki çocuk sahibi oldu. 18 Ekim’de vizyona girecek ‘Gelin Takımı’ filminin başrollerinde de onun adını görüyoruz. Seda Bakan’la buluşuyoruz, evliliğini, çocuklarını, hayatını, takıntılarını ve yaşadığı önyargıları konuşuyoruz: “Bu bir iş, evimin kapısını kapattıktan sonra olanlar beni çok ilgilendirmiyor.”
#Seda BakanTÜRK mutfağının önemli temsilcilerindendi, geleneksel Osmanlı mutfağını modernize edip dünyanın birçok yerinde Türk mutfağını tanıttı, 1950 yılında babasının kurduğu Hünkâr Lokantası’nı İstanbul’un en özel mekanlarından birisi yaptı.
#Hünkâr LokantasıPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#Antalyaİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğlu