Türkiye’den her yıl 50 bin öğrenci, eğitim için yurt dışındaki okulları tercih ediyor. Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programı WCEP, Amerikan Özel Okullar Birliği ile iş birliği kapsamında 1 milyon dolarlık burs temin ederek Türkiye’den 25 öğrencinin ABD’deki en iyi yatılı okullara kabul edilmesini sağladığını duyurdu.
#WCEPUNESCO verilerine göre her yıl 50 bin öğrenci eğitim almak için Türkiye’den yurt dışına gidiyor. Öğrenciler henüz lise çağındayken uluslararası değişim programları aracılığıyla yurt dışındaki eğitim olanaklarının arayışına giriyor. Türkiye’nin en büyük lise öğrenci değişim programı olan WCEP Turkey’in Liseli Büyükelçiler Uluslararası Akreditasyon Programı, 13 devlet lisesi tarafından uygulanarak öğrencilere çift diploma ve üniversiteye öncelikli kabul imkânı sunuyor.
#WCEP Turkeyİyi bir eğitim almak isteyen ve bu amaçla yurt dışındaki üniversitelere başvurmayı düşünen üniversite öğrencileri için burslara başvuru dönemi başladı. Önümüzdeki yıl lisans ya da yüksek lisans öğrenimi için yurt dışına gitmeyi planlayanların karşısında birçok ülkede farklı burs seçenekleri bulunuyor. Burs başvuruları genellikle Mart ayında son buluyor. İşte ülke ülke burs seçenekleri ve bu burslara başvurmak için öğrencilerde aranan şartlar.
#Yurtdışı Burs RehberiPandemiyle birlikte öğrenciler farklı ülkeleri tercih etmeye başladı ve yaşanan son depremlerin ardından yurtdışı eğitimine olan ilgi her zamankinden daha fazla. Başka ülkelerde iyi bir eğitim almanın hayalini kuranlar için okulların başvuru dönemi, yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan firmalar için de fuar zamanı başladı.
#Yurtdışında EğitimBaşarılı iş kadını Şebnem Tuğçe Pala ile 7 dil bilmesinden, öğrenciliğine, projelerinden, girişimciliğe dair tüm merak edilenleri sordum… Uzun zamandır planladığım ancak bayram sabahında canım yengemi kaybetmenin üzüntüsüyle ancak kendimi toparladığım, gecikmeli olarak hazırladığım röportajım artık sizlerle… Bu anlamda anlayışı, desteği ve güzel mesajlarıyla güç veren değerli Şebnem Tuğçe Pala’ya bir kez daha teşekkür ediyorum.
#Şebnem Tuğçe PalaTürkiye ile Almanya arasındaki bilimsel, kültürel ve teknolojik işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), öğrencilere iki dilli bir eğitim imkanı sağlıyor. Bir devlet üniversitesi olan TAÜ’de lisans düzeyindeki bütün programlarda, birinci yabancı dili Almanca olan liseler için özel bir kontenjan da bulunuyor.
#Türk-Alman ÜniversitesiÜniversite adayları, 31 Ağustos’ta yerleştiği bölümü öğrenecek. Kazanamayanlar bir sene daha hazırlanacak. 2019’da sınava ilk kez girecekler için de hazırlık heyecanı başlayacak. Ayrıca yurtdışında eğitim düşünen bazı adayların arayışı sürüyor. Dünyanın iyi üniversitelerinde eğitim için öğrenim ücretine yurt gibi diğer masraflar da eklendiğinde yüzbinlerce liraya varan ödeme yapmak gerekiyor. Ancak başarılı bir öğrenciyseniz ve nereye bakmanız gerektiğini biliyorsanız, kapsamlı burslar bulabilirsiniz.
#GazetehaberleriOECD geçen ay yayınladığı ‘Eğitime Bir Bakış 2017’ raporunda 2015 verilerine göre öğretmenlerin yıllık kazançlarına da yer veriyor. Buna göre Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk ve ortaokulda 21; lisedeyse 23’üncü sırada bulunuyor. Türkiye üç düzeyde de OECD ortalamasının altında. En yüksek maaşlar Lüksemburg, İsviçre ve Almanya; en düşük ise Letonya’da.
#OECDDolunay dizisi oyuncuları, yayınlanan her bölümün ardından araştırılmaya devam ediyor. Her geçen bölümde biraz daha farklı konuların ekrana geldiği Dolunay dizisi, oyuncuları ile de dikkat çekiyor. Diziyi yakından takip eden seyircilerin merakla araştırdığı konular arasında yer alan dizinin karakterleri, gündemdeki önemini kaybetmiyor. Peki, Dolunay dizisi oyuncuları kimdir? İşte, dizi hakkında detaylı bilgiler
#Dolunay Dizisi OyuncularıOECD’nin 2015 verilerine göre, dünya üzerinde toplamda 4.6 milyon uluslararası öğrenci bulunuyor. 2002’de bu sayısının 2 milyon olduğu düşünüldüğünde artık daha fazla sayıda gencin kendi ülkesi dışında eğitim fırsatlarının peşine düştüğü görülüyor. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya gibi büyük oyuncuların yanı sıra özellikle Avrupa’da Polonya gibi diğer ülkeler de ortaya koydukları stratejik planlarla “Yarışta ben de varım” diyor. Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği (UED), geçen haftalarda yayınladığı rehberde bu ülkelerde eğitim almak isteyenlerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. İşte ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Avusturya, Polonya ve İngiltere’de lisans eğitimi için aranan kriterler:
#YurtdışıDolunay dizisi oyuncuları birçok izleyici tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Dolunay dizisi başladığı günden itibaren izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatmayı başardı. Yaz dizileri arasına iddialı giren Dolunay dizisinin oyuncu kadrosunda birbirinden renkli isimler bulunuyor. Peki, Dolunay dizisi oyuncuları kimlerdir?
#DolunayDolunay dizisinin oyuncuları ilk bölümün üzerinden günler geçmesine rağmen araştırılıyor. Türk filmi tadındaki sahneleriyle sosyal medya ya konu olan yeni Star Tv dizisi Dolunay’da Kiraz Mevsimi ile ünlenen Özge Gürel, İnatçı ve girişken bir ruha sahip olan Nazlı’ya; İnadına Aşk ile yıldızı parlayan Can Yaman ise çalışkan ve soğukkanlı bir iş adamı olan olan Ferit’i canlandırıyor. Peki Dolunay dizisi oyuncuları kimler? Dolunay oyuncu kadrosu ve karakterlerini derledik.
#Dolunay OyuncularıEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 8’inci oturumu TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversiteler arasındaki işbirliği zayıflığına dikkat çeken Rektör Murat Tarımcılar, “Ankara’da, üniversiteler arası ortak çalışmaların daha çok olmasını beklerdim. Herkes kendi içine çekiliyor” dedi.
#TEDYGS bitti. Sınav heyecanını atlatan adaylar sonuçlarını öğrendi. Şimdi sıralamadaki yerlerini korumak ya da yükseltmek hedefiyle Lisans Yerleştirme Sınavları için çalışıyorlar. Uzmanlar, bu hazırlıklar sırasında okul başarısının da ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyor, çünkü yüksek gelen diploma notu sizi aynı puanı aldığınız bir aday karşısında daha da yukarıya çıkaracak.
#YGSHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜÖğretmen yetiştirme, üzerinde çok konuşulan ama iyileştirilmesi için çok az şey yapılan bir alan olarak ülkemizin gündeminden son 20 yıldır hiç düşmeyen bir konu. Bu mesleğin diğerleri arasında çok özel bir yeri olduğu tartışılmaz bir gerçek. Belki de sürekli konuşuluyor olması bu özelliğinden kaynaklanıyordur.
#Eğitim