Uğur Cebeci haberleri sayfasında Uğur Cebeci hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1770 Uğur Cebeci haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Havayolu yolculuğunda pasaport, vize, yurtdışına çıkış harç pulu gibi birçok şeyi göstermek gerçek bir yük haline geldi. Kolay doğrulanamayan belgeler, kontrol yapanların yolculara kuşkulu bakışları ve uzayıp giden kuyruklar havayolu yolculuğunu zaman zaman işkenceye çeviriyor. Yakın gelecekte uygulanması beklenen dijital seyahat sayesinde ise akıllı telefona yüklenecek bir dijital kimlikle tüm işlemlerden geçilebilecek.
#PasaportElbette havayolu taşımacılığındaki büyümenin kahramanları dev jet yolcu uçakları ama bu büyüme sürerken az yolculu ara noktalarda havacılık giderek geriledi. Hele coğrafi zorlukları olan bölgelere uzun pistler yapılamayınca özellikle bazı turizm bölgeleri hiç gelişemedi. İşte tam da bu noktada yeni bir çözüm olarak Turboprop motorlu D328eco uçakları öne çıkıyor. Hem sorunlu yerlere uçabilecek hem de küçük yerleşim yerlerini birbirine bağlayabilecek bu uçaklar çevreci olmalarıyla da dikkat çekiyor.
#AirbusSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressÖnce Hatay Havalimanı’na gittim. Sonra Antakya ve Arsuz. Hüzünlü bölgelerde dolaştım. Yeniden doğuşla ilgili başarı hikâyelerini dinlerken söz, bir zamanlar Arsuz’a zorunlu iniş yapan Fransız kadın pilota geldi. Hikâyeyi Sayek ailesinden dinledim. Aradan çok uzun yıllar geçmesine rağmen Arsuz’a zorunlu inen uçağın bıraktığı 10 günlük anılar hâlâ anlatılıyor. Kadın pilotun zorunlu indiği Arsuz’da nasıl da el üstünde tutulduğu ve heyecanla karşılanıp yolcu edilişinin öyküsü çok etkileyiciydi.
#Hatay HavalimanıUçak fabrikaları arasında parça taşıyan zeplin kılıklı uçak. Adı BelugaXL ya da BelugaST. Açık adı Beyaz Balina. Aslında çok şirin bir uçak. Gövdesine şu sıralar Airbus’ın en büyük yeni uçağı olan A350’nin iki kanadını birden alıyor. Airbus parçaları Türkiye dahil 11 ülkede imal ediliyor. Bu fabrikalar arasında parçaları toplayıp Fransa ya da Almanya’ya taşıma görevi BelugaST ve ağabeyi BelugaXL’e verilmiş. Kusursuz operasyonlar yapıyor.
#BelugaxlEren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu Amerika’da kurulu Sierra Nevada, 13 milyar dolarlık savunma ihalesini kazandı. ABD’nin en kritik savunma projelerinden biri olan “Kıyamet Günü” adındaki uçak projesinde Boeing’i geride bırakarak 13 milyar dolar değerinde tarihi bir kontrata imza attı. Yeni nesil uçaklar, nükleer bir çatışma durumunda Amerikan havacılık komuta merkezi olarak görev yapacak ve kesintisiz iletişim sağlama kapasitesine sahip olacak. Uçakların 10 sene içinde hizmete girmesi bekleniyor. İhale Amerika’da büyük ses getirdi.
#Fatih ÖzmenUçaklardaki magandalar sürekli olay çıkarıyor. Bazılarını duyuyoruz, bazılarından hiç haberimiz olmuyor. Kabin ekipleri yaptıkları işin büyük yorgunluğu yanında ciddi bir riski de her an göğüslemek zorunda kalıyorlar. Magandalarla mücadele ediyorlar. Tek çare bütün havayollarımızın ortak bir kara liste oluşturmaları ve hukuki cezaların yeniden gözden geçirilip, uçaktaki magandaların çevresinde ateşten halka oluşturulması. Kuralların yeniden yazılması gerekiyor.
#UçakTerminalden yolcuyu aldıktan sonra uçakta kapıya kadar hidrolik kollarla yükselen mobil salonlar, köprüler dolu olunca yolcuların imdadına yetişiyor. Açıkta park eden uçaklara binişte büyük konfor sağlayan bu salonlar havalimanlarında meydana gelen sıkışıklıklarda yeniden imdada yetişebilir. Yolcu sayısı arttıkça yeniden ihtiyaç oldu.
#Dulles Havalimanı12 bin yıl önce yapılan ilk ekmek (the oldest bread-en eski ekmek) yeniden üretildi. Çok da lezzetli oldu. 4-5 cm çapındaki küçük ekmekler THY’nin İstanbul-New York uçuşunda tanıtıldı. Kabini saran güzel koku aynı zamanda 12 bin yıl öncesinin doğal şartlarını ve sağlıklı koşullarını da günümüze taşıdı. Tadanlar ekmeği tek başına yemeyi tercih ettiler. Öyle peynirle ya da zeytinyağına banmaktan kaçındılar. Tek başına çok doyurucu olduğu da ortaya çıktı.
#Ata EkmeğiTHY Avusturalya kıtasında ikinci nokta olarak Sidney seferlerine başlıyor. Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur duraklamalı olarak açılacak uçuşlarda A350-900 uçakları kullanılacak. Daha sonra gelecek olan A350-1000 uçaklarının tesliminin ardından hem Melbourne hem de Sidney seferleri direkt gerçekleştirilecek.
#SidneyTerminalin altındaki dev alanlar hiçbir kör nokta olmadan kameralarla izleniyor. En ufak bir aksaklığa izin verilmiyor. Ekipler, sistem sorumluları ekran başında sadece terminali değil tüm havalimanını kontrol ediyor. Acil olaylarda kırmızı telefonlar çaldığında kimin nereye gideceği, kimlerin toplanacağı her şey önceden belli. Yani özellikle terminal içindeki rahatlık ve huzur aşağıdan sağlanıyor. Güvenlikten elektriğe, sudan bagaj eşleştirmelerine kadar. Yukarıdaki huzur aşağının temeli üstünde kurulu.
#İstanbul HavalimanıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yenilenen Hatay Havalimanı’nda çalışmaların yüzde 45 tamamlandığını belirtti. Depremde büyük zarar gören havalimanı şu anda geçici hizmet veriyor. Sorun da yaşanmıyor. Ancak tamamlandığında tam kapasiteye geçecek havalimanı, su baskınları ya da depremlerden etkilenmeyecek.
#Hatay HavalimanıTAV Havalimanları, Zagreb Havalimanı ile Balkanlar’ı adeta kanatlandırdı. Toplam 8 ülkede 15 havalimanı işleten TAV, Balkan coğrafyası portföyü açısından da önemli. Şimdilerde Makedonya ve Hırvatistan’ın ardından Karadağ Havalimanı için de TAV kıyasıya yarışıyor. TAV’ın işlettiği Zagreb Havalimanı tam bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor.
#TAV HavalimanlarıBüyük uçaklarla yapılacak seferlerin maliyetlerinin yüksekliği bölgesel jetlerin şansını arttırdı. Birçok havayolu bölgesel jet uçaklarına ağırlık vermeye başladı. Ne yazık ki, pazarın iki büyük oyuncusu Airbus’ta Kanada imalatı A2209 ve Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer uçaklarının büyük kısmında, Pratt&Whitney’in pazarı alt üst eden sorunlu motorları kullanılıyor. Bu motorlar yüzünden A322-321 ailesinin Neo serisinden çok sayıda uçak hala yerde.
#AirbusA400M almak isteyen Türkiye ile eğitim uçağı ihtiyacı olan İspanya arasında dev bir takas gerçekleşebilir. Yapılan görüşmelerde İspanya Hava Kuvvetleri, elindeki 6 uçağı vermeyi teklif ederken, Türk Hava Kuvvetleri 24 adet Hürjet önerdi. Her iki tarafın da teklif ettiği uçakların değeri yaklaşık 720 milyon Euro tutuyor. Görüşmeler sürüyor.
#HürjetTürkiye’nin en yeni havalimanı Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor. Adana ve Mersin’in neredeyse tam ortasındaki alan, uluslararası havalimanı olarak tarif ediliyor. Kısa adı ‘COV’ olarak belirlenen havalimanı bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak. Yolcu memnuniyeti ise biraz zamana bırakılacak.
#Çukurova HavalimanıOrtadoğu’da hava iyice ısınınca dizginleri Amerika Birleşik Devletleri’nin elinde olan GPS sistemleri (Global Positioning System-Küresel Konumlama Sistemi) yine sapıtmaya başladı. Bunlardan biri de bizim hava sahalarında yaşandı. Adana’ya giden bir uçağın sistemi durup dururken Beyrut üzerinde olduğu bilgisini verdi. Pilotlar bu duruma alışkın oldukları için yollarını şaşırmadılar.
#ABDDünyanın en önemli hava showlarından birine ev sahipliği yapan İngiltere’deki Farnborough kentindeyim. Farnborough International Airshow 2024’te hiçbir şey yeni değil. Devler şaşırtacak değişimleri ortaya koymuyor. Bu da gelişiyor gibi görünen havacılığın sadece arayüzlerle ilerlediğini gösteriyor. Türkiye ise 16 şirketle katıldığı dev etkinlikte gövde gösterisi yapıyor.
#FarnboroughTHY uzun bir aradan sonra haftanın her günü Torino uçuşlarına başladı. İtalya’nın sanayi ağırlıklı gizemli kenti Torino bu dönüşe çok sevindi. Kent sakinleri en uygun bağlantılar için artık İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler. Zaten daha ilk günden uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk sağlandı.
#THYUçaklardaki GPS sistemleri özellikle İsrail’in yarattığı savaş yüzünden bölgeye yaklaştığında Beyrut Havalimanı’nı gösteriyor. Örneğin Türkiye’nin güneyinde Irak civarına inildiğinde uçağın rotası ne olursa olsun GPS, Beyrut’u işaret ediyor. Tecrübeli pilotlar elbette yanılmıyorlar ama havada ciddi bir GPS sorunu var.
#GPSHavayolu yolculuğunda pasaport, vize, yurtdışına çıkış harç pulu gibi birçok şeyi göstermek gerçek bir yük haline geldi. Kolay doğrulanamayan belgeler, kontrol yapanların yolculara kuşkulu bakışları ve uzayıp giden kuyruklar havayolu yolculuğunu zaman zaman işkenceye çeviriyor. Yakın gelecekte uygulanması beklenen dijital seyahat sayesinde ise akıllı telefona yüklenecek bir dijital kimlikle tüm işlemlerden geçilebilecek.
#PasaportElbette havayolu taşımacılığındaki büyümenin kahramanları dev jet yolcu uçakları ama bu büyüme sürerken az yolculu ara noktalarda havacılık giderek geriledi. Hele coğrafi zorlukları olan bölgelere uzun pistler yapılamayınca özellikle bazı turizm bölgeleri hiç gelişemedi. İşte tam da bu noktada yeni bir çözüm olarak Turboprop motorlu D328eco uçakları öne çıkıyor. Hem sorunlu yerlere uçabilecek hem de küçük yerleşim yerlerini birbirine bağlayabilecek bu uçaklar çevreci olmalarıyla da dikkat çekiyor.
#AirbusSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressÖnce Hatay Havalimanı’na gittim. Sonra Antakya ve Arsuz. Hüzünlü bölgelerde dolaştım. Yeniden doğuşla ilgili başarı hikâyelerini dinlerken söz, bir zamanlar Arsuz’a zorunlu iniş yapan Fransız kadın pilota geldi. Hikâyeyi Sayek ailesinden dinledim. Aradan çok uzun yıllar geçmesine rağmen Arsuz’a zorunlu inen uçağın bıraktığı 10 günlük anılar hâlâ anlatılıyor. Kadın pilotun zorunlu indiği Arsuz’da nasıl da el üstünde tutulduğu ve heyecanla karşılanıp yolcu edilişinin öyküsü çok etkileyiciydi.
#Hatay HavalimanıUçak fabrikaları arasında parça taşıyan zeplin kılıklı uçak. Adı BelugaXL ya da BelugaST. Açık adı Beyaz Balina. Aslında çok şirin bir uçak. Gövdesine şu sıralar Airbus’ın en büyük yeni uçağı olan A350’nin iki kanadını birden alıyor. Airbus parçaları Türkiye dahil 11 ülkede imal ediliyor. Bu fabrikalar arasında parçaları toplayıp Fransa ya da Almanya’ya taşıma görevi BelugaST ve ağabeyi BelugaXL’e verilmiş. Kusursuz operasyonlar yapıyor.
#BelugaxlEren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu Amerika’da kurulu Sierra Nevada, 13 milyar dolarlık savunma ihalesini kazandı. ABD’nin en kritik savunma projelerinden biri olan “Kıyamet Günü” adındaki uçak projesinde Boeing’i geride bırakarak 13 milyar dolar değerinde tarihi bir kontrata imza attı. Yeni nesil uçaklar, nükleer bir çatışma durumunda Amerikan havacılık komuta merkezi olarak görev yapacak ve kesintisiz iletişim sağlama kapasitesine sahip olacak. Uçakların 10 sene içinde hizmete girmesi bekleniyor. İhale Amerika’da büyük ses getirdi.
#Fatih ÖzmenUçaklardaki magandalar sürekli olay çıkarıyor. Bazılarını duyuyoruz, bazılarından hiç haberimiz olmuyor. Kabin ekipleri yaptıkları işin büyük yorgunluğu yanında ciddi bir riski de her an göğüslemek zorunda kalıyorlar. Magandalarla mücadele ediyorlar. Tek çare bütün havayollarımızın ortak bir kara liste oluşturmaları ve hukuki cezaların yeniden gözden geçirilip, uçaktaki magandaların çevresinde ateşten halka oluşturulması. Kuralların yeniden yazılması gerekiyor.
#UçakTerminalden yolcuyu aldıktan sonra uçakta kapıya kadar hidrolik kollarla yükselen mobil salonlar, köprüler dolu olunca yolcuların imdadına yetişiyor. Açıkta park eden uçaklara binişte büyük konfor sağlayan bu salonlar havalimanlarında meydana gelen sıkışıklıklarda yeniden imdada yetişebilir. Yolcu sayısı arttıkça yeniden ihtiyaç oldu.
#Dulles Havalimanı12 bin yıl önce yapılan ilk ekmek (the oldest bread-en eski ekmek) yeniden üretildi. Çok da lezzetli oldu. 4-5 cm çapındaki küçük ekmekler THY’nin İstanbul-New York uçuşunda tanıtıldı. Kabini saran güzel koku aynı zamanda 12 bin yıl öncesinin doğal şartlarını ve sağlıklı koşullarını da günümüze taşıdı. Tadanlar ekmeği tek başına yemeyi tercih ettiler. Öyle peynirle ya da zeytinyağına banmaktan kaçındılar. Tek başına çok doyurucu olduğu da ortaya çıktı.
#Ata EkmeğiTHY Avusturalya kıtasında ikinci nokta olarak Sidney seferlerine başlıyor. Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur duraklamalı olarak açılacak uçuşlarda A350-900 uçakları kullanılacak. Daha sonra gelecek olan A350-1000 uçaklarının tesliminin ardından hem Melbourne hem de Sidney seferleri direkt gerçekleştirilecek.
#SidneyTerminalin altındaki dev alanlar hiçbir kör nokta olmadan kameralarla izleniyor. En ufak bir aksaklığa izin verilmiyor. Ekipler, sistem sorumluları ekran başında sadece terminali değil tüm havalimanını kontrol ediyor. Acil olaylarda kırmızı telefonlar çaldığında kimin nereye gideceği, kimlerin toplanacağı her şey önceden belli. Yani özellikle terminal içindeki rahatlık ve huzur aşağıdan sağlanıyor. Güvenlikten elektriğe, sudan bagaj eşleştirmelerine kadar. Yukarıdaki huzur aşağının temeli üstünde kurulu.
#İstanbul HavalimanıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yenilenen Hatay Havalimanı’nda çalışmaların yüzde 45 tamamlandığını belirtti. Depremde büyük zarar gören havalimanı şu anda geçici hizmet veriyor. Sorun da yaşanmıyor. Ancak tamamlandığında tam kapasiteye geçecek havalimanı, su baskınları ya da depremlerden etkilenmeyecek.
#Hatay HavalimanıTAV Havalimanları, Zagreb Havalimanı ile Balkanlar’ı adeta kanatlandırdı. Toplam 8 ülkede 15 havalimanı işleten TAV, Balkan coğrafyası portföyü açısından da önemli. Şimdilerde Makedonya ve Hırvatistan’ın ardından Karadağ Havalimanı için de TAV kıyasıya yarışıyor. TAV’ın işlettiği Zagreb Havalimanı tam bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor.
#TAV HavalimanlarıBüyük uçaklarla yapılacak seferlerin maliyetlerinin yüksekliği bölgesel jetlerin şansını arttırdı. Birçok havayolu bölgesel jet uçaklarına ağırlık vermeye başladı. Ne yazık ki, pazarın iki büyük oyuncusu Airbus’ta Kanada imalatı A2209 ve Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer uçaklarının büyük kısmında, Pratt&Whitney’in pazarı alt üst eden sorunlu motorları kullanılıyor. Bu motorlar yüzünden A322-321 ailesinin Neo serisinden çok sayıda uçak hala yerde.
#AirbusA400M almak isteyen Türkiye ile eğitim uçağı ihtiyacı olan İspanya arasında dev bir takas gerçekleşebilir. Yapılan görüşmelerde İspanya Hava Kuvvetleri, elindeki 6 uçağı vermeyi teklif ederken, Türk Hava Kuvvetleri 24 adet Hürjet önerdi. Her iki tarafın da teklif ettiği uçakların değeri yaklaşık 720 milyon Euro tutuyor. Görüşmeler sürüyor.
#HürjetTürkiye’nin en yeni havalimanı Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor. Adana ve Mersin’in neredeyse tam ortasındaki alan, uluslararası havalimanı olarak tarif ediliyor. Kısa adı ‘COV’ olarak belirlenen havalimanı bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak. Yolcu memnuniyeti ise biraz zamana bırakılacak.
#Çukurova HavalimanıOrtadoğu’da hava iyice ısınınca dizginleri Amerika Birleşik Devletleri’nin elinde olan GPS sistemleri (Global Positioning System-Küresel Konumlama Sistemi) yine sapıtmaya başladı. Bunlardan biri de bizim hava sahalarında yaşandı. Adana’ya giden bir uçağın sistemi durup dururken Beyrut üzerinde olduğu bilgisini verdi. Pilotlar bu duruma alışkın oldukları için yollarını şaşırmadılar.
#ABDDünyanın en önemli hava showlarından birine ev sahipliği yapan İngiltere’deki Farnborough kentindeyim. Farnborough International Airshow 2024’te hiçbir şey yeni değil. Devler şaşırtacak değişimleri ortaya koymuyor. Bu da gelişiyor gibi görünen havacılığın sadece arayüzlerle ilerlediğini gösteriyor. Türkiye ise 16 şirketle katıldığı dev etkinlikte gövde gösterisi yapıyor.
#FarnboroughTHY uzun bir aradan sonra haftanın her günü Torino uçuşlarına başladı. İtalya’nın sanayi ağırlıklı gizemli kenti Torino bu dönüşe çok sevindi. Kent sakinleri en uygun bağlantılar için artık İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler. Zaten daha ilk günden uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk sağlandı.
#THYUçaklardaki GPS sistemleri özellikle İsrail’in yarattığı savaş yüzünden bölgeye yaklaştığında Beyrut Havalimanı’nı gösteriyor. Örneğin Türkiye’nin güneyinde Irak civarına inildiğinde uçağın rotası ne olursa olsun GPS, Beyrut’u işaret ediyor. Tecrübeli pilotlar elbette yanılmıyorlar ama havada ciddi bir GPS sorunu var.
#GPSAvrupa havalimanları artık istenen kapasiteyi karşılamakta zorlanıyor. Bir de bazı Avrupa kentlerinin havalimanları gece 24.00’ta hava trafiğine kapanıyor. Çevresel nedenlerden kaynaklanan kısıtlamalar hava trafik kapasitesini iyice sınırlıyor. Bu yüzden uçuş için gerekli olan slot almak güçleşiyor. Bazı havalimanlarında uçaklar karşı havalimanının iniş kalkış izinlerini beklerken sistem tıkanıyor. Bizde ise hem iç hem de dış hatlarda yaşanan gecikmeler yolcuları çileden çıkarıyor. Artık havalimanlarında kavgasız gün geçmiyor.
#AvrupaDenver yeşillikler içinde. Şehir merkezindeki gökdelenler dışında her yer iki ya da üç katlı. Öyle gürültü-patırtı yok. İnsanlar neredeyse yüksek sesle hiç konuşmuyor. Ortalık tertemiz. Bir sigara izmariti bile görmek ender bir şey. Trafik tatil gidişlerinde biraz tıkanıyor. Ama kimse korna çalmıyor. Şehir dışında kar yağdığında uzun gövdeli ağaçlar mükemmel bir resim oluşturuyor. Belki de takvimlerdeki karlı ağaç fotoğraflarının hepsi burada çekilmiş...
#DenverTürk Hava Yolları uçuş ağına ABD’de Denver’ı ekledi ama hedefi Amerika kıtasındaki büyük merkezlerin tümüne uçmak. Sipariş verilen uçaklar geldikçe kıtanın güneyinde de Lima’dan Santiago’ya kadar birçok nokta hedefleniyor. ABD’de ise Orlando, Minneapolis, Philadelphia gibi noktalar sırada. Yolcu alamayacağı Las Vegas ise yok. Şirketin Yönetim Kurulu ve İcra komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat özellikle geniş gövde uçak eksikliği giderildikçe batıda ve doğuda onlarca yeni hat açılışı yapılacağını söyledi.
#THYTıpkı uçaklar gibi iş jetlerinin teslimlerinde de sorunlar yaşanıyor. Uçak fabrikaları için parça üreten firmaların pandemiden bu yana hâlâ toparlana-maması imalatçıları zor durumda bırakınca pazar mecburen ikinci el iş jetlerine kaymış, bu da fiyatları 25-65 milyon dolar bandına çıkarmıştı. Ancak son dönemde fiyatlar biraz gerilemeye başladı. 2018 model Falcon 7X’i 16 milyon dolara almak mümkün...
#İş JetiÇelebi Havacılık Doğu’ya giderken önce Hindistan’da büyüdü. Sonra Endonezya’da bir şirketin tamamını alarak Doğu’nun güçlü havacılık yer hizmet şirketlerinden biri oldu. Bugün 14 binden fazla çok uluslu çalışanla 300’den fazla havayoluna hizmet veren bir dünya markası haline gelen şirket mütevazi yapısını hep korudu. Kârlılığı yüzde 20-25 ile sektöründe liderliğe sahip. Hayallerle büyüdü ama maceracı olmadı. Risk aldı ama sınırlarını belirledi.
#Çelebi HavacılıkGökyüzünün en yükseklerine çıkabilen dünyanın en yeni iş jetlerinden biri Falcon 6X. Daha kalktıktan birkaç dakika sonra havalimanı altınızda kalıyor. Bir füze gibi kalkıp tırmanıyor. İleri teknolojiler, güçlü motorlar insana güven veriyor. Oturduğunuz koltukta bunu tam olarak hissediyorsunuz. 47-48 bin feet’e çıktığında bile sizi ürkütmüyor. Türbülanslara takılmıyor.
#Falcon 6X