Türk mutfağının en bilindik lezzetlerinden olan mantı hemen hemen her kişinin severek yediği bir yiyecektir. Doyurucu olmasının yanında lezzeti de mantıya olan talebi arttırmaktadır. Evde mantı açarak kurutmak veya saklamak belirli zamanlarda çıkarıp pişirmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Mantı nasıl kurutulur? Evde içli veya etli mantı kurutma yolları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#MantıBİM aktüel ürünler kataloğu 28 Şubat 2023 raflarda yerini aldı. Market ihtiyaçları uygun fiyatlarla BİM kataloğu içerisinde bu salı BİM marketlerde olacak. BİM'in ürünleri her hafta yoğun ilgi görüyor. BİM'de gelecek hafta kataloğu da alışveriş severler tarafından merak ediliyordu. Bu hafta BİM'e gelecek ürünler listesinde son günlerin favorisi Fastfryer yer alıyor. Aynı zamanda dikey süpürge ve ısıtıcı en çok ihtiyaç duyulan ev eşyalarından biri olarak sahiplerine ulaştırılacak. Bu salı BİM'de; Lezita-Erpiliç Donuk Baget 39,50 TL, Bütün Piliç Poşet 37,50 TL, Beşler Dana Kangal Sucuk 500 gr 69 TL, Gurme Üçgen Mantı 400 gr 27,50 TL'den satışa sunulacak. BİM'de bu hafta neler var merak edenlere, işte BİM aktüel ürünler kataloğu 28 Şubat- 3 Mart 2023!
#BİM KataloğuBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriMantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırHer yörenin kendine özgü farklı lezzetleri bulunmaktadır. Bir şehre gidildiği zaman yemek kültürü ve meşhur yemekleri de en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Erzincan Yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Erzincan yöresinin meşhur yemekleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Erzincan YemekleriDoğu Anadolu Bölgesi’nin en özel ve en lezzetli yemeklerinin yer aldığı Ardahan mutfağı, kuzu etli içli pilavı meşhur kaşar peynirine kadar pek çok yiyeceği ve zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Ardahan'ın çok geniş bir yemek yelpazesi vardır. Ardahan'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardahan YemekleriEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#MantıLor peyniri ve kuru naneli iç harcıyla piruhi mantısı, kızartılarak veya haşlanarak sunulan salyangoz, kızarmış soğanla servis edilen müceddere pilavı bir yana Kıbrıs denince akla gelen ilk lezzet, şeftali kebabı... Harnup pekmezli gullurikya da öne çıkan tatlılarından... Tüm bu lezzetleri tanıtmak hem Kıbrıs’taki hem de dünyaya yayılmış Kıbrıslı Türklerin en önemli vazifelerinden olmalı.
#Kıbrıs YemekleriSivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Mantıyı sevenlerin favorisi olacan Sivas usulü hingel tarifi evde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir yöresel yemek. Peki, Gelinim Mutfakta Sivas usulü hingel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Sivas usulü hingel tarifi detayları...
#Sivas Usulü HingelSokakta yürürken üzerinde ‘TIK TIK Kadın Emeği’ yazan, kırmızı bir tabela gördüm. Merak edip içeri girdim. Annelerimizden biri “Yöresel lezzetlerimizden getireyim, hepsinin tadına bakmanızı isterim” dedi. Nefis şeyler yedim, onlardan biri de ‘tık tık mantı’ydı. Size bu mantının adının nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını anlatacağım.
#MantıBirkaç hafta önce kayak için Erzurum’daydım. Benim için kayak bahane, Erzurum’a gitmek her daim şahane. Çünkü Türkiye’nin başka yerinde bulamadığım ve her seferinde mutlaka ziyaret ettiğim bazı çok özel mekânlar ve tatmadan dönmediğim lezzetler var bu güzel şehirde. Sömestirde kayağa gidecek olanlara öneriler hazırladım...
#HürriyetAdından da anlaşılacağı gibi Sivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli, son zamanlarda televizyon programlarında da yer almasıyla birlikte en çok aranan tarifler arasında üst sıralarda görülüyor. Eğer mantıyı seviyorsanız, Sivas hıngeline de bayılacaksınız. İşte Sivas hıngeli tarifi ve malzemeleri.
#Sivas HıngelTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mantı farkı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Metez ve Çerkes mantısı olarak da bilinen hıngel mantısı, büyük taneli oluşu, patatesli veya kıymalı olarak hazırlandığı için normal mantılardan farklı bir lezzet sunuyor. Sizler de bu lezzeti misafirleriniz için deneyebilirsiniz. Fakat bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta hamurun çiğ kalmaması. Peki, hıngel mantısı nasıl yapılır? İşte, hıngel mantısı tarifi ve malzemeleri.
#Hıngel Nasıl YapılırGünümüzde büyük şehirlerin kaosundan kaçmanın en kolay yolu günübirlik yolculuklar. Ankaralılar da bunun için tercihlerini genellikle ya Polatlı’dan ya da Beypazarı’ndan yana kullanırlar. Çok az insan bir otobüse binerek Çankırı’ya gitmeyi düşünür. Oysa başkente sadece 1.5 saat mesafedeki bu şehirde, eski Selçuklu eserlerinden son derece güzel Osmanlı evlerine, camilerden devasa tuz madenine kadar görülecek çok şey var.
#Saffet Emre TonguçTürk mutfağının en meşakkatli yemeği mantının pek çok çeşidi var, hıngel de bunlardan biri. Görünüşü itibariyle oldukça estetik olan hıngeli isterseniz patatesli isterseniz de kıymalı yapabilirsiniz. Peki, hıngel nasıl yapılır? İşte adım adım hıngel tarifi
#Hıngel NedirKenan Doğulu’yla “Yaratıcı stüdyo” adını verdiği Kanlıca’daki yalısında buluştuk. Çoğu zaman “kaptan köşkü” dediği ikinci katına çıkıp besteler yaptığı, bazen arkadaşlarıyla buluşup eğlendiği, kimi zaman da eşi Beren Saat’le baş başa zaman geçirdiği yalıda arada ses kayıt cihazını kapatarak 2 saat boyunca lafladık.
#Kenan Doğulu