Güncelleme Tarihi:
Hamuru için
2 yumurta
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur malzemelerini yoğurun üzerine bez örterek 1 saat kadar dinlendirin.
İç malzemeler
300 gr dana kıyma
1 büyük kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kadar tuz
Soğanı rendeleyin diğer malzemeleride ekleyin yoğurun kavurmayın.
Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz 3 diş sarımsak
Sarımsağı yoğurda rendeleyin tuzunuda koyun.
Üzerine gezdirmek için
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bir cezvede yağını ve baharatları yandırın.
Yapılışı
Hamuru iki parçaya bölün merdane ile yufka gibi açın yufkadan biraz kalın olsun 4 santim eninde börek makası ile uzun şeritler kesin sırayla şeritten bir tane alın ucuna biraz içten koyun kapayın üçgen olacak uzunlukta börek makası ile üçgen kesin resimdeki gibi bu şekilde hamuru bitirin artan hamurlarıda biriktirin en sonunda onuda aynı şekilde yapın mantıları kaynak suda pişirin makarna gibi süzdürün ılınınca servis tabağına alın üzerine yoğurttan ve kızgın yağdan gezdirin mantınız hazır biraz uğraştırıyor ama güzel oluyor yapanlara kolay gelsin afiyetle yesinler inşaallah...