Pirinçli milföy mantısı

Güncelleme Tarihi:

Pirinçli milföy mantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 15:07

Alışılmışın dışında bir mantı yapmak için malzemeleri hazırlamanızı tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

1 paket milföy hamuru
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Pirinç yıkanır üzerine 2 su bardağı su ve tuz konur, kısık ateşte şişene kadar pişirilir. Soğan ince doğranır ve Teremyağnda pembeleştilir, pirincin üzerine katılır, karıştırılır, soğuması beklenir. Bu arada çözülmüş hamurlar merdaneyle biraz açılır. 4*4 karelere kesilir. Prinçli iç konur ve köşeden köşeye, üçgen olarak kapatılır. mantılar yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca tavuk suyu gezdirilir. servis sırasında sarımsaklı yoğurt konur.

Kıymalı üçgen mantı tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!