Uğur Cebeci’nin hazırladığı Kokpit’te bu hafta, THY uçaklarında verilmeye başlanan kuru fasulyenin hikayesi geliyor ekranlara… Gaz yapmayan kuru fasulye nasıl pişiriliyor? İkinci konuda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi yangınlara havadan müdahale için 10 ton su taşıyabilen dev bir helikopter kiraladı…
#Ugur CebeciUğur Cebeci'nin hazırladığı Kokpit'te bu hafta Türk Hava Yolları'nın kuru fasulyeden hamsili pilava yeni yemekleri geliyor ekrana. Uçaklarda sunulmaya başlayan ikram konseptinde çay semaverle sunulurken, her tepside pille çalışan mum bulunuyor.
#Uğur CebeciCem Özer, tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanında “Laf Lafı Açıyor” programıyla Türkiye’nin ilk talk show’cusu. Sinema ve tiyatronun yanı sıra veliahtları Beyazıt Öztürk ile Okan Bayülgen’i, yaptığı beş evliliği ve “Çılgın Zamanlar” adlı yeni oyununu konuştuk.
#Cem ÖzerMüfettişlerin sayısı ve kalitesi bir sorun, değerlendirme ölçütleri başka bir sorun; öz yerine biçimi öne çıkarıyorlar. Yine de Michelin’in ülkemize gelmesine karşı değilim. Örneğin Fatih Tutak’ın TURK lokantasını kuvvetle tavsiye etmiştim. Ama şu var ki geleneksel yemekleri en doğru şekilde icra etmek puan toplamıyor. Adana kebabı. Konya tandırı. Büryan. Zeytinyağlılar. Olağanüstü tatlılar... Bunlar rehberde yok denecek kadar az ve hiçbir zaman ön plana çıkmayacak. Benim için önemli olan, mutfağımızın geleceği...
#MichelinDİYANET İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Köln’deki merkezinin bahçesinde büyükçe bir çadır... Yandaki binada Diyanet’in kitapevinde dini yayınların her türlüsü satılıyor. Almanca Kuran’dan tutun çeşitli dergilere kadar 50 tür yayın var; içeride hac malzemeleri ile salep, boza ve çeşitli tatlılar da bulunuyor.