Türkiye'de, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yürütülen çalışmalar sayesinde kişi başına tüketilen tuz miktarının azaldığı ve geçen yıl tuzdan 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Sağlıklı yaşam için bir kişinin günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması lazım ancak bizde 18 gram tüketiliyordu. Devletin yaptığı kampanya ile bu miktar 15 grama düşürüldü. Bunun sonucunda da geçen yıl 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandı. Bu rakam, Türkiye'de diyalize giren 62 bin kişinin masrafını karşıladı"
#TuzUygarlık tarihi bakımından önemi olan ve tarih öncesinden beri bilinen değerli bir (mineral) maden olan tuz; son iki yüzyıl içinde de sağlık dahil birçok alanda tüketilen bir madde durumuna geldi. Aşırı tuz tüketimi ise sağlıksız bir beslenme alışkanlığı olup, birçok kronik hastalığın temelinde yer alır.