Nisan ayıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan bahar alerjisi özellikle polene duyarlı kişileri olumsuz etkiliyor. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bahar alerjisi önlem alınmadığı takdirde kabusa dönüşebiliyor. Peki, bahar alerjisi nedir, hangi aylarda görürülür? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, bahar alerjisi belirtileri ve doğal tedavi önerileri hakkında bilgiler verdi.
#Bahar AlerjisiAlerjik reaksiyonlar vücutta çeşitli şekillerde ortaya çıkabilirler. En sık karşılaşılan alerjik reaksiyonlar arasında da sonbahar alerjisi yer almaktadır. Sonbahar alerjisi tedavi edilebilen bir durum olmakla birlikte bu alerjiye sahip olanlar doktora başvurmalıdır. Sonbahar alerjisine sahip kişiler çeşitli platformlar üzerinden bu alerjiye dair araştırma yapmaktadırlar. Peki sonbahar alerjisi nedir? Sonbahar alerjisi neden olur ve bu alerjiye ne iyi gelir? İşte sonbahar alerjisi ile ilgili her şey.
#Sonbahar AlerjisiEvet, hepimiz evde bu kadar boş zamanda ne yapacağımızı şaşırdık, sonra sıkıldık, günlük rutinimiz, biyolojik saatimiz alt üst oldu. Şimdi dağılan parçalarımızı toplama zamanı. Silkelenelim, elimizde ne var bir araya toplayalım, vücudumuzun en değerli varlığımız olduğunu fark ettiğimiz bu günlerde kendimize daha önce ayıramadığımız zamanı ve önemi verelim.
#DişTuzlu su ile gargara yapmak virüsleri uzak tutmak için önem arz ediyor. Boğazda barınan bakterilerin uzaklaştırılması için kolay bir yöntem olan tuzlu su ile gargara yöntemi, internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Peki, Tuzlu su ile gargara nasıl yapılır? İşte, pek çok vatandaşı yakından ilgilendiren tuzlu su ile gargara yöntemi hakkında bazı bilgiler
#Tuzlu SuBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkYÜZÜN daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlayan bişektomi ameliyatının aynı zamanda yanak inceltme cerrahisi olarak da bilindiğini belirten İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Onur Öztürk, bişektomi operasyonuyla daha belirgin elmacık kemikleri ve daha ince bir yüz hattına sahip olunabildiğini kaydetti. Bişektominin yüzün daha uzun ve daha ince görünmesini sağlarken, yüzde meydana gelen yuvarlak görünümün ortadan kalkmasına da yardımcı olduğunu ifade eden Öztürk, bişektomi operasyonu geçiren hastaların ayakta tedavi gördükleri için yine aynı gün içerisinde taburcu olabileceğini bildirdi.
#12020’den bu yana ilk defa bu kışı koronavirüs salgınının tedbirlerinden uzak geçiriyoruz. Ancak grip vakalarında önceki yıllara göre belirgin bir artış var. Doktorlara bu sezon hasta olup olmadıklarını, olduklarında nasıl iyileştiklerini sorduk. Özel tariflerini, yıllardır uyguladıkları püf noktalarını öğrendik...
#GripSes kısıklığı, pek çok nedenden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Fakat ses kısıklığına iyi gelen bazı yiyecekler ve bitkisel yöntemler vardır. Bunlardan bazıları ise, bal, limon ve zencefildir. Ses kısıklığını önlemek için sıcak içecekleri bol miktarda tüketmeniz gerekir. Ses kısıklığına iyi gelen bitkiler ve çaylar nelerdir sizler için derledik.
#Ses Kısıklığına İyi Gelen BitkilerÇocuklarda karşılaşılan ağız içi yaralar, genel olarak çeşitli besin değerlerinin eksikliği nedeni ile kaynaklanır. Aynı zamanda doğru bir beslenme programı ya da gıda takviyeleri ile kolaylıkla giderilebilir. Ağız ülseri şeklinde de bilinen ağız içi yaraları, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilen basit sağlık sorunları içinde yer alır. Çocuklarda AFT (ağız yarası) neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukBoğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.
#Boğaz AğrısıÖksürük yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da görülebilmekte olan bir rahatsızlıktır. Özellikle geçmeyen öksürüklerin oldukça rahatsız edici olabileceği gibi ailelerinde endişelenmesine yol açacağını söylemek mümkün olmaktadır. Çocuklarda geçmeyen öksürük neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda geçmeyen öksürüğe ne iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
Hamilelik gibi durumlarda da ortaya çıkan öksürük her yaş grubundan insanı ilgilendirir. Özellikle mevsim geçişleri ile birlikte meydana gelen hava değişimleri soğuk algınlığını da beraberinde getirir. Hamile kadınların ise böyle havalarda hastalığa yakalanmaları muhtemeldir. Herkesin bildiği gibi çoğu hastalığın belirtisi olarak öksürük gösterilmektedir. Anne adaylarının hamilelik sırasında antibiyotik ve ilaç kullanımları sınırlı olduğu için bu gibi durumlarda daha çok doğal ve bitkisel yollara başvurulur. Ancak bu yolları tercih eden hamile kadınların doktora danışması son derecede önemlidir. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir? Gebelikte öksürüğe iyi gelen doğal çözümler ve bitkisel çaylar nelerdir tüm detayları ile derledik.
Çevresel tahriş edici maddelerden virüslere ve hamilelik hormonlarına kadar pek çok şey hamilelik sırasında boğaz yanmasına ya da ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında boğaz yanması ile nasıl başa çıkılır detayları ile derledik.
Sekresyon kelimesi dilimizde oldukça fazla karşılaşabileceğiniz kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanları bakımından önemli bir yere sahip olan kelimelerden birisidir. Bu bakımdan sekresyon kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve ne şekilde tedavi edildiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Sekresyon nedir? Neden olur? Sekseresyon nasıl tedavi edilir detayları ile derledik.
Nüfusun tamamına yakınının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişimin olmadığı Kuzey Kore'de koronavirüs vakaları artıyor. Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddeden ülke sıcak içecekler ve tuzlu su ile hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor.
#Kuzey KoreBahar aylarının gelmesiyle birlikte, bahar alerjisi olarak da bilinen polen alerjisi sorunları yeniden ortaya çıkmaya başladı. Peki, polen alerjisine ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? İşte, polen alerjisi evde tedavisi...
#Polen AlerjisiHalk arasında öğretmen hastalığı olarak da bilinen farenjit boğazda kaşınmaya ve yutkunma zorluğuna neden olabilir. Günümüzde yaygın olan kronik farenjit bakteriyel veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Bu durumda da akıllara farenjit bulaşıcı mı sorusu geliyor. Peki, farenjit nedir, neden olur? İşte farenjit belirtileri ve tedavisi...
#FarenjitStomatit ağızda ortaya çıkan hastalıklardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Bazı insanlarda devamlı olarak tekrarlayan Stomatitin bir çok nedeni bulunmaktadır. Stomatit mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Özellikle ağız bölgesinde ortaya çıktığı için yemek yerken acı verici olabilir. Peki Stomatit nedir? Stomatit neden oluşur? Ağızda üremik Stomatit tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte Stomatit hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
Yeni varyant Omikron, yapısındaki aşırı ve olağanüstü genetik değişimler nedeniyle hepimizi korkutuyor. Haksız da sayılmayız. Yeni virüsteki sayısı neredeyse 50’ye yaklaşan çoklu genetik değişimlerin, virüsün “huyunu suyunu(!)” ne yönde etkileyeceği yeterince bilinmiyor.
#OmikronDamak yanığı sürekli olarak ortaya çıkabilen bir durumdur. Damak yanığına iyi gelen bitkisel çözümler bulunmaktadır. Damak yanığı için yapılması gereken bir takım durumlar vardır. Özellikle damak yanığı sıcak yemek tüketmek sonucu ortaya çıkabilmektedir. Peki, damak yanığına ne iyi gelir? Damak yanığı şikayeti yaşayan bir kişi ne yapması gerekir? Damak yanığı nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#Damak Yanığına Ne İyi Gelir?Ağız içi yaralar çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle dayanılmaz bir hal alan ağız içi yaralar için birçok kişi bitkisel çözüm metotlarını araştırmaktadırlar. Ağız içi yaralarının birçok nedeni olabilir. Öncelikle tedavi için bu nedenlerin iyi bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Son günlerde ağızdaki yaralara dair araştırmalar artmıştır. Peki, ağızdaki yaralara ne iyi gelir? Ağızdaki yaralar neden olur? Ağızdaki yaralar ne yapmak gerekir tüm detayları ile derledik.
#Ağızdaki Yaralara Ne İyi Gelir Neden Olur?Bronşların, hayati fonksiyonları yerine getiren ve solunum yolları sistemini düzenleyen yerine getiren akciğerlerin pek çok görevi bulunur. Bronş, hayati önem taşıyan solunum yolları fonksiyonlarını yerine getirmeye yarayan soluk borusu olarak da tanımlanır. Akciğerleri ikiye ayıran bronş, organların görevlerini düzgün ve doğru bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Bronş nedir, görevleri nelerdir sizler için derledik.
Parainfluenza, adenovirüs, metapneumovirüs... Sonbaharın gelmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde artan bu virüslere bağlı vakalar özellikle son 15 günde pek çok kişiyi perişan etti. Oysa kış daha yeni başlıyor. En etkili çareyse güçlü bir bağışıklık sistemi! Uzmanlar 4 altın kuralı hatırlatıyor: Doğru beslenme, kaliteli bir uyku, egzersiz ve bol moral!
#Kış