Kültürümüzün vazgeçilmezidir döner. Acıktığımızda bir çoğumuzun ilk aklına gelenidir. Eskiden köşe başı büfelerde ayak üstü yenilen bir lezzetti. Şimdilerde ise müşteriler kaliteli, lüks restoranlara gidip dönerini yiyor. Aslında bildiğiniz steak house modeli. Steak house’da bifteği, antrikodu, kobeyi yemiyor musunuz? Döner restoranlarında da ince doğranmış saf et önünüze geliyor. Közde de pişti mi, tadına doyum olmuyor. Yaklaşık 160 sene evvel, dönerin Bursa’dan çıktığı düşünülüyor. Bursa’da İskender Bey, o zamanlar farklı bir şey üretmek için ocağın başına geçmiş ve kemiksiz kuzu ve dana etlerinin şişe takılması ve ateş karşısında pişirmesi ile ortaya çıkmış. Bir başka tevatüre göre ise dönerin ana vatanı Kastamonu’ymuş. Keşfeden kişi ise Aşçı Hamdi Usta’ymış. Yemedim ama Kastamonu’da dönerin efsaneymiş. Bakmayın siz dönerin yatay kesildiğine, o zamanlar bildiğiniz kebap gibi pişiriliyormuş. Neyse ben döneri kimin, ne zaman, nerede ortaya çıkardığıyla ilgilenmiyorum, ben lezzetli dönerin peşindeyim. Mesela Tarihi Demirci Döner...
#DönerABD uzay araştırmaları merkezi NASAnın Dünya Gözlemevi merkezi, geçtiğimiz hafta Endonezyada faaliyete geçen Krakatoa Yanardağını uzaydan görüntüledi. Faaliyete geçen yanardağın uzaydan çekilden görüntülerinde havaya beyaz dumanlar püskürtmeye başladığı görüldü.
#Krakatoa YanardağıABD uzay araştırmaları merkezi NASA’nın ‘Dünya Gözlemevi’ merkezi, geçtiğimiz hafta Endonezya’da faaliyete geçen Krakatoa Yanardağı’nı uzaydan görüntüledi. Faaliyete geçen yanardağın uzaydan çekilden görüntülerinde havaya beyaz dumanlar püskürtmeye başladığı görüldü.
#EndonezyaBURSA’da konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshıyuk Kaneda, Marmara Denizi’nde büyük bir toprak kayması halinde tsunami etkisi oluşabileceğini söyledi. Kaneda, olası bir tusunami tehlikesine karşın erken uyarı sistemi kurulmasını önerdi.
#Marmara DeniziHATAY'da şiddetli yağışlar Erzin İlçesi'nde sel felaketine neden oldu. Amanos Dağları'ndan gelen sel sularına kapılan market işletmecisi 55 yaşındaki Osman Başaran ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kadın öldü, 4 kişi kayboldu. Erzin Belediye Başkanı AK Partili Kasım Şimşek, "Gece yaşananlar görülmemiş bir sel felaketi'' dedi.
ABD'yi geçtiğimiz hafta etkisi altına dondurucu soğuklar, akıllara yine bu ülkede Mayıs 2013'te yaşanan ilginç bir olayı getirdi. O tarihte Minnesota eyaletinde aşırı soğuktan donan Mille Lacs Gölü'nün oluşturduğu "buz tsunamisi" çok sayıda evi yıkmıştı. Youtube ve birçok paylaşım sitesine yeni düşen dehşet verici görüntülerde evlerinin içine kadar giren buz kütlesi karşısında insanların hiçbir şey yapamaması yer alıyor. Minesota eyaletinde bulunan Mille Lacs gölündeki eriyen buz kütleleri kıyıya vurdu ve evlerin içine kadar girdi. Anbean kaydedilen bu görüntülerde tonlarca buz kütlesi adım adım hareket etti. Görüntüler herkesin ağzını açıkta bıraktı..
#BuzFiyatların 4 bin ile 600 bin TL arasında değiştiği lüks saat devi Omega, Türkiye büyümesi ile Avrupa’da rekor kırdı. Omega Dünya Başkanı Stephen Urquhart, “Türkiye özel bir ülke. Sizi nereye koyacağımızı bilmiyoruz; Avrupa değil, Ortadoğu değil. Ama büyümeye bakınca Çin’in gerisinde Avrupa’nın zirvesindesiniz. Türkler pahalı saat seviyor” dedi.
ORTAYA ÇIKTI..!! Japonya'da tusunami felaketinde İlk gelen görüntülerde okyanus suları otobandaki arabalara doğru ilerlerken görüntü kesiliyordu. O görüntülerin yayınlanmasından sonra milyonlar otobanda seyir yapan otomobillerin sonunun ne olduğunu merak ediyordu. Yeni gelen görüntülerde o arabaların akıbeti ortaya çıktı.. Dalgaların karaya hızla ilerlediği esnada sahil yolunda seyir halindeki bir otomobilin kamerası, dalgaların sahil yolunu yuttuğu, otomobili sürüklediği anı an be an kaydetti.Haber: DHA
#HtvhaberDeprem ve tsunamiden zarar gören Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima nükleer santralinin girişinde, radyasyon seviyesinin sabaha karşı aniden arttığı bildirildi. Santraldeki radyasyon seviyesi kısa süre sonra tekrar düşerken, nükleer tesislerde kalarak çalışmalarına devam eden son işçiler de söz konusu artış nedeniyle geçici olarak tahliye edildi.
ALMANYA'nın Münih kentinde kısa adıyla DLR diye bilinen Alman Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi'nde çalışan İstanbulu elektronik mühendisi Dr. Beril Sırmaçek, insanların toplandığı noktaları önceden belirleyen ve otomatik olarak takip eden bir program geliştirerek dünyada ilk defa izdihamı önlemek icin bir çözüm buldu ve bu sistemin nasıl çalıştığını DHA'ya anlattı.