Gıdacının gözü Japon pazarında

Güncelleme Tarihi:

Gıdacının gözü Japon pazarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 20:09

Ege İhracatçı Birlikleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından Japonya’ya sefer düzenliyor. Genel Sekreter Sezmen Alper, “Yüzde 1’in altındaki pazar payımızı artıracağız” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük gıda ithalatçısı ülkelerinden olan 130 milyonluk Japonya’ya Türk gıda ürünleri ihracatını artırmak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ihracatçıları bu ülkeye götürecek.

EİB, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda 27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka’da “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” programı düzenleniyor. EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, Türk ihracatçılarının Japonya’da yüzde 1’in altında olan pazar payını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Japonya’nın, tarımda kendine yeten bir ülke olmadığını, ihtiyacının yüzde 60-65’lik kısmını ithal ettiğini, bunun bizim için avantaja çevrilebileceğini kaydeden Alper, “İki ülke arasında vize yok. Tarım alanları olmadığı için gıda ürünleri üretimleri sınırlı, 2009 Japonya’da ‘Türkiye Yılı’, 2010 ise Türkiye’de ‘Japonya Yılı’ olarak kutlandı. Bu avantajları kullanıp Japonya’ya ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALIM GÜCÜ YÜKSEK

Deprem, tusunami, radrasyon gibi felaketlerden etkilenmekle birlikte, Japon halkının alım gücünün yüksek ve tüketici bilincinin had safhada olduğuna dikkati çeken Alper, “Gıda ihtiyacını ithalatla karşılayan 59 milyar dolarlık bu pazara her türlü gıda satılabilir. Gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ve ihraç eden tüm firmalarımızı bu organizasyona bekliyoruz” dedi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Türk ve Japon işadamları arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğini söyleyen Alper, Japon iş çevrelerinin de katılımıyla Türkiye’nin ihracat potansiyelinin tanıtımının yapılacağı Türkiye-Japonya İş Forumu düzenlenmesinin planlandığını kaydetti. Katılmak isteyen ihracatçıların EİB Fuarlar Servisi ile 1 Ağustos’a kadar fuarlar@egebirlik.org.tr e-posta adresi ya da 0 232 488 60 40-42-46 numaralı telefonlarından temasa geçmeleri gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!