Kumluca'da bu yıl develer kendileri için güreştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada bu yıl develer kendileri için güreştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 15:39

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin değişik yörelerinde yapılan deve güreşlerinin Akdeniz finali olarak nitelendirilen Kumluca Deve Güreşleri için hazırlıklar başladı.

Kumluca Deveciler Derneği tarafından düzenlenen ve Kumluca Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek deve güreşi, bu yıl Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği yararına yapılacak.

Kumluca Belediyesinde deve güreşleriyle ilgili toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş ve bazı deve sahipleri katıldı.

Toplantıda konuşan Çetinkaya, bir Yörük kültürü olan deve güreşinin bölgede yaşatılması için gönüllü insanların uğraş verdiklerini, deve güreşleri sayesinde yıllardır bölgede birçok kamu yararına hizmetin de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu yılki güreşlerin deve güreşi kültürünün yaşatılması adına deveciler derneği yararına gerçekleştirilmesi konusunda görüş birliği oluştuğunu dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Yıllardır ilçemizde güzel güreşler yapılıyor. Az sayıda deve yetiştiriciliğine meraklı arkadaşımız, bir kültürün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için mücadele ediyor. Bu arkadaşlarımıza yardımcı olmak, bu kültürün gelecek nesillere aktarılması adına deve güreşinin dernek yararına yapılması kararını aldık. İnşallah çok güzel bir güreş organizasyonu gerçekleşir."

Karakuş da 25 Ocak Pazar günü yapılması planlanan güreşlerin Akdeniz'deki en büyük deve güreşi olduğunu, Türkiye'nin en ünlü develerinin katılacağını ifade etti.

Güreşlerin çok güzel olacağını tahmin ettiklerini anlatan Karakuş, şunları söyledi:

"Güreşlerimize Kumluca ve çevresi başta olmak üzere Aydın, Selçuk ve Denizli’den 100 civarında devenin getirilmesini bekliyoruz. Develer arasında Kaptan Mustafa'nın Kanka-48 ve Gelidonya, Ortaklardan Dülgeroğulları, Söke'den Zabullu ile Savarona, Milas'tan Tusunami develeri var. Seyir zevki yüksek çok güzel bir güreş olacağını düşünüyoruz. Tüm güreşsever halkımızı güreşlerimize bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!