Üniversite öğrencilerine, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte geliştirerek hayata geçirme imkanı sunan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışması geçen yıl Türkiye genelinde 144 üniversiteden başvuru alarak rekor kırmıştı. TÜSİAD, yarışmanın yeni döneminde, benim fikrim iş yapar! diyen tüm üniversite öğrencilerini 20 Şubat’a kadar bu sürece katılmaya ve girişimcilik serüveninde yeni bir sayfa açmaya davet ediyor.
#TÜSİADCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. "Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz. Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız." diyen Erdoğan, "Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır." diye konuştu.
#ErdoğanÜlkemizde yeni teknoloji, yenilikçi ürün veya süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından verilen Teknoloji Ödülleri'nin 13'üncüsü sahiplerine takdim edildi.
#TübitakVizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanabilecekleri bir süreç sunan iş fikri yarışması TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2011 yılından beri düzenleniyor. Geçen yılki yarışmaya Türkiye genelinde 73 il 152 üniversiteden 3.700’ü aşkın genç girişimci 1.426 projeyle başvurmuştu. Yarışmada yıllardan beri bazı projeler öne çıkıyor ve dereceye giriyorlar. Peki, bu başarı yarışmanın ardından da devam ediyor mu? Önceki yılların dört başarılı ekibiyle bugün ne yaptıklarını konuştuk.
#TüsiadTürk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD), 2011 yılından bu yana vizyoner genç girişimcileri ortaya çıkarmak ve inovatif fikirleri iş dünyası ile buluşturmak vizyonuyla düzenlediği “Bu Gençlikte İŞ Var!” iş fikri yarışmasının yeni dönem tanıtımı, Yaşar Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda düzenlenen, hem “Bu Gençlikte İŞ Var!” iş fikri yarışmasına başvuru sürecinin profesyonellerce anlatıldığı hem de başarılı girişimcilerin deneyimlerini aktardıkları girişimcilik paneline, genç girişimciler büyük ilgi gösterdi.
#TÜSİADBilim ve teknoloji girişimcilerini birbirlerine ve iş dünyasına bağlayarak teşvik eden dünyanın en büyük ağlarından Hello Tomorrow, dünyanın sorunlarını çözecek teknoloji ve bilim projelerini destekleme amacıyla her yıl düzenlediği yarışmaya, Türkiye’den girişim sahiplerini davet ediyor.
#Sürdürülebilir EkonomiSon verilere göre Türkiye’nin yüzde 16’sını oluşturan gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 23’ü aştı. Bununla mücadele etmek için Türkiye’nin önde gelen kurumları seferber oluyor. TÜSİAD gençleri girişimciliğe teşvik eden projeler üretiyor, İŞKUR mesleki eğitimler veriyor.
#TusiadHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiTÜSİAD’ın ‘Bu Gençlikte İŞ Var!’ girişimcilik yarışmasında ODTÜ’lü gençlerin otizmli çocuklar için geliştirdiği eğitim modeli birinci oldu. Başkan Cansen Başaran Symes, girişimci gençlerin peşinde olduklarını belirtirken, Başkan Yardımcısı Ali Koç da, her fikre açık olmak gerektiğini vurguladı.
#TüsiadSon yıllarda ortaya çıkan ve önemli başarılar elde eden projeler, girişimci olmak isteyenleri cesaretlendiriyor. İş dünyası, bu konuda özellikle gençlere destek olmanın peşinde. TÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Bu Gençlikte İŞ Var!’ yarışması da, gençlerin girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak görmelerini amaçlıyor.
TÜSİAD, kadın-erkek eşitliğinin önemine dikkat çekmek, eşitsizliğin yarattığı sıkıntılar konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bir kısa film yarışması düzenliyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yarışmada başvurular 14 Kasım’da sona erecek, 1 ya da 5 dakikalık kısa filmler yarışacak.
TÜSİAD, üniversite öğrencilerine yönelik, “Kadın-Erkek Eşitliği” temalı kısa film yarışması başlattı. Yarışmanın amacı; genç nesillerin toplumsal zihniyet dönüşümünü hızlandırıcı gücünden hareketle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak olarak açıklandı.