Güçlü bir bağışıklık sistemi için bütüncül yaklaşım ve doğru bir yaşam modeli çok önemli. Örnek vermek gerekirse; yeterli miktarda sıvı alımı ve düzenli uykunun olması, kronik hastalıklar varsa tedavisinin yapılması ve beslenme ile bağışıklığın güçlendirilmesi gerekiyor. Doğru beslenme için özellikle mevsiminde meyve ve sebze tüketilmelidir. Kırmızı, sarı, turuncu meyveler antioksidan düzeyi yüksek olduğu için bağışıklık sistemini destekliyor. Tuzdan uzak, baharattan zengin beslenmek de bağışıklığı güçlendiriyor. Yeterli ve dengeli beslenmeyle güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak mümkün.
#HtvsaglikkulubuSıcak havalar, sohbetlerle uzayan akşamlar, tatil ve rahatlama derken yemek konusunda ipin ucunu kaçırabilir, sağlıksız tercihlerle sağlığımızdan olabiliriz. Sıcak havaların da etkisiyle tüketilen gazlı içecekler, uzun gecelerde yapılan yemek kaçamakları, hatta çok fazla tüketilen meyveler bile olumsuz sonuçlar yaratabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Büşra Çengel, yaz aylarında nasıl beslenmemiz gerektiği hakkında önemli bilgiler veriyor.
#BeslenmeDiyetisyen Tuğçe Çağlar, özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için meyve tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Meyvelerin zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olduğunu hatırlatan Çağlar, günde 2-3 porsiyon meyve tüketiminin bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli olduğunun altını çiziyor.
#MeyveZengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan meyvelerin, günde 2-3 porsiyon tüketimi bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli oluyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulundu.
#Bağışıklığı GüçlendirmeKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıÇağımız dijital çağ olarak anılan ve son derece fazla olumsuz etkiler altında kalınan bir dönemdir. Kullanılan sayısız elektronik ürün, radyasyon yaymaktadır. Genellikle kapalı binalarda ve ortamlarda geçen iş hayatı insanın fiziki ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bir de buna hızlı ve doğal olmayan beslenme düzeni eklendiğinde başka sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Günümüzde modern devletlerin üst sıralarda yer alan sağlık sorunları arasında "obezite" gelmektedir. Kişiler bir miktar sağlıklı beslenme veya sağlıklarını korumak adına farklı arayışlara yönelmektedir. Televizyonlarda, basın ve yayın organlarında sıklıkla işitilen "detoks ve detoks suyu" kavramları da bunlardandır. İşte ilgiyle okuyacağınız detoks nedir, ne işe yarar zayıflatan detoks suyu tarifleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#DetoksEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Çeşitli ve dengeli bir beslenme, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlar. Söz konusu sağlığımız olduğunda yediklerimizin renkleri de son derece önemli. Zira ister kırmızı bir elma olsun ister turuncu bir portakal, doğal gıdaların renkleri içerdikleri besin maddelerinin bir işareti. Peki hangi renk sebze ve meyve hangi maddeleri içeriyor ve neye fayda sağlıyor?
#SağlıkHâlâ şansınız var! Yeni yıla hayallerinizdeki vücut ölçülerine sahip olarak girebilirsiniz. Mucize de şans da tamamen sizin elinizde. “Peki ama nasıl” dediğinizi duyar gibiyim. İşte sadece yılbaşı akşamı değil bütün bir yıl boyunca hayat tarzı haline getirip uyguladığınızda idealinizdeki fiziksel görüntüye ulaşmanıza yardımcı olacak 12 öneri...
#YılbaşıTürkiye ve İstanbul’la ilgili sosyal medyada paylaştığı eğlenceli videolarıyla keşfettiğimiz model Sebastien Betsch’le konuştuk. Betsch ülkemizi çok sevmiş; metrobüste, takside yaşadığı maceralardan ve komşularıyla, esnafla diyaloglarından yola çıkarak bizi ve İstanbul’u anlatıyor.
#Sebastien BetschNabız düşüklüğü, pek çok hastalığın göstergesi olabilir. Nabız düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerin bu soruna iyi gelen yiyecekleri tüketmesi gerekir. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler arasında ise, yağlı balıklar, yağlı tohumlar, keten tohumu, üzümsü meyveler ve kuru baklagiller yer alır. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.
#Nabız DüşüklüğüÖmür boyu sağlıklı bir görme, sadece fiziksel sağlık ve yaşam tarzından değil, aynı zamanda gözler için doğru vitaminlerden kaynaklanır. Uygun besinlerle dengeli bir diyet, potansiyel görme sorunları olasılığını azaltarak göz sağlığınıza büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Peki, göze iyi gelen vitaminler nelerdir? İşte, detaylar.
#GözTürk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşure, içerisindeki malzemelerin çeşitliliği ve sağlığa yararları ile besleyici lezzetlerin başında geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz zengin içeriği ile yüksek kalorili olan aşureyi tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Melike Şeyma Deniz, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureMeyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntıları sağlığımızı tehdit ediyor. Karbonatlı, limonlu, sirkeli su, bu maddenin temizlenmesi için yeterli mi? Peki hangi meyve ve sebzeler daha riskli, hangileri güvenli? 10 soruda inceledik...
#PestisitSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripMandalina ağacı görüntüsü ve lezzetli meyvesi ile çok sevilen bir ağaç türüdür. Mandalina ağacı turunçgiller grubuna dâhildir ve saksıda bile yetişmesi mümkündür. Meyvesi vitamin açısından oldukça zengindir ve son derece güzel bir görüntüye sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.