Kırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarÇok sevdiğim ve sıklıkla kullandığım bir balık somon. Favorimse İskandinav kültürünün meşhur lezzeti gravlaks... Fümeye de benziyor ama yapılışı çok daha kolay. Aşamaları doğru uygular ve biraz sabrederek yeterince bekletirseniz ekmeğin üzerinde gerçek bir ziyafet sizi bekler.
#Somonİtiraf edeyim; birkaç ay önce İzmir’e taşınmamın en büyük nedenlerinden biri, istediğim kalitede malzemelere, üreticilere daha yakın olabilmekti. Havra Sokağı’nın bitmeyen hareketi, pazarları, peynircisi, turşucusu ve elbette mis gibi kokan zeytinyağıyla burada alışveriş bir başka!
#İzmirTurşunun her şeyi çok güzel ama olgunlaşması için beklemek biraz sabır istiyor. Bu sabır sınavını çok kısaltacak bir fikrimiz var sizin için: Bulaşık makinesini kullanmak. “Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır ki?” diye şaşırmış olabilirsiniz. Bütün ayrıntıları aşağıda tek tek anlattık. İşte bulaşık makinesinde turşu kurmanın sırları…
#Bulaşık Makinesinde Turşu Nasıl YapılırAnkara’nın Çubuk ilçesinde 13-16 Eylül tarihleri arasında “13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” düzenlenecek. Festival öncesinde Çubuk Belediyesi tarafından Çubukabad Parkı’nda dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi gerçekleştirildi. Ben de bu denemeye katıldım, devasa turşu kavanozuna turşu doldurdum.
#Sahrap SoysalTurşu yapımı, sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Eskilerin gıda maddelerini uzun süre saklama yöntemlerinden biri olan turşu, pek çok ana yemekle beraber tüketilebiliyor. Peki turşu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte turşunun yapım aşamaları!
#Turşu Nasıl YapılırYoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#Kıbrısİstemez misiniz, kuru fasulyenin yanında şöyle hafif acılı, ekşi turşu yemeyi? Sizin de canınız gecenin bir vakti turşu çeker mi peki? Yoksa siz de çikolatanın hemen ardından turşu yiyebilenlerden misiniz? Kiminiz için de turşu o kadar da önemli değildir eminim. Yani kırk yıl yemeseniz aramazsınız. Peki nereden çıkmış bu “turşu kurma” işi?