Turner Sendromu haberleri sayfasında Turner Sendromu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 59 Turner Sendromu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
X kromozomunun yokluğu ya da yapısal bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan genetik bir hastalık olan Turner sendromun en sık rastlanan belirtileri kısa boy, ergenlik gecikmesi, kemik erimesi, gebe kalamama olarak gösteriliyor. İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgilere göre, 'Turner Sendromu' bellirtileri, tedavisi ve merak edilenler...
#Turner SendromuKız çocuklarında görülen Turner sendromu toplumda yeterince bilinmiyor. Kız bebeklerin hücrelerindeki X kromozomlarından birinin eksikliği veya yapısal bozukluğu sonucu ortaya çıkan hastalık, doğumsal bir rahatsızlık olarak ifade ediliyor. Peki, Turner sendromu nedir? Turner sendromu tedavisi nasıl yapılır?
#Turner Sendromu Nedir?KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde oturan Zekiye- Şener Ok çiftinin Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde kız çocukları dünyaya geldi. Doğum öncesi bebekleri ile ilgili tüm sonuçlar için 'Normal' raporları verildiği belirtilen aileye dünyaya gelen bebeğin tedavisi olmayan 'Turner Sendromu' hastalığı olduğu belirtilirce aile çocuğun kendilerinden olmadığı ve hastanede bebeklerinin karıştırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çiftin doğum öncesi bebekleriyle ilgili tüm sonuçlar için "Normal" raporları verilirken dünyaya gelen bebeğin, Tunner Sendromu (Kısa boylu, hayati fonksiyonların yüzde 80'ini kaybetmiş) tedavisi olmayan bir hastalık olduğu belirtildi. Ayrıca baba Şener Ok'un kan grubunun B Rh pozitif, annesi Zekiye Ok'un A Rh pozitif, yeni doğan çocuğun ise sıfır Rh negatif olduğunu öğrenen ailenin şüphesi arttı. Doğan bebeğin kendilerinden olmadığını iddia eden aile doğan bebeğin kendilerine ait olmadığını hastanede karıştırıldığını iddia etti.
#Turner SendromuRahim duvarının incelmesi, adet dönemi boyunca her kadında gerçekleşen bir durumdur ancak bazen adet döneminin sona ermesine rağmen rahim içi duvarı kalınlaşma sürecine girmez. Rahim duvarı inceliği olarak adlandırılan bu problem, hamile kalmaya engel olmasa da embriyonun rahim içine tutunamamasına ve dolayısıyla kişinin gebeliğini sürdürme konusunda olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına yol açabilir. Gebeliğin sağlanabilmesi ve doğuma kadar sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için rahim duvarının 7 mm’den kalın olması gerekir.
#RahimLutropin olarak bilinen LH hormonu, hipofiz bezinin ön kısmında üretilir. Hem kadınlarda hem erkeklerde üreme için oldukça önemli bir hormondur. Halk arasında az bilinen LH hormonu nedir, LH hormonu kaç olmalıdır, düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Lh Hormonu NedirEstradiol vücut için önemli bir hormonu olarak bilinmektedir. Yüksekliği veya düşüklüğü insan sağlığına zararlı olabilir. Peki, estradiol nedir? Estradiol değeri ne olmalıdır? Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık ve sonuçlarını derledik.
#Estradiol NedirÖstrojen, kadınlar için çok önemli bir hormondur. Kısaca kadınlık hormonu denilebilir. Hem sağlık hem de hastalık sebebi olabilen bu hormon, vücuttaki birçok sistemi etkiliyor. Östrojen hormonunun ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenip, vücudunuzdaki değişimleri daha iyi yorumlayabilirsiniz. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar...
#Östrojen Hormonu NedirErkeklere ve kadınlara özel hormonlar bulunur. E2 kadınlara özel hormonlar arasında yer alır. Ve kadınlar için önemli hormonlardan biridir. Östrojene benzer özellikler taşıyan bu hormon estradiol olarak da bilinir. Bu hormon vücudun çeşitli fonksiyonlarını yakından ilgilendirir. E2 hormonu nedir? E2 hormonu değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.
#E2 Hormonu Nedirİnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#İnfertiliteX kromozomunun yokluğu ya da yapısal bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan genetik bir hastalık olan Turner sendromun en sık rastlanan belirtileri kısa boy, ergenlik gecikmesi, kemik erimesi, gebe kalamama olarak gösteriliyor. İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgilere göre, 'Turner Sendromu' bellirtileri, tedavisi ve merak edilenler...
#Turner SendromuKadınların 35 yaşından sonra yumurta sayısı ve kalitesi ciddi oranda azalmaya başlar. Genetik ve çevresel bazı faktörlere bağlı olarak bu değerlerin daha genç yaşlarda da azalarak erken menopoz sürecini başlattığı bilinmektedir. Yumurta rezervinin azlığı, üreme problemiyle doktora başvuran kadınların %10 ile 30’unda görülmektedir. Kimi vakalarda kadın yaşı genç olsa da yaşıtlarına göre az sayıda yumurtaya rastlanır. Her ay düzenli adet görmek yumurtalık rezervinin iyi olduğu anlamına gelmez.
#Yumurta RezerviHemen hemen her kadın regl öncesi ve regl sürecinde ruhsal ya da fiziksel birtakım değişimler yaşar. Bu belirtiler genellikle reglin başlamasına 1 hafta kala ortaya çıkar. Adet başlangıcında hafif bir karın ve kasık ağrısı, uyku hali, yorgunluk, halsizlik ve sinirlilik, baş ağrısı olabilir. Adetler ağrılı olabilir ve ilk birkaç yıl düzensiz görülebilir, bu tamamen fizyolojik bir olaydır. Peki, ilk regl kaç yaşında başlar? İşte regl süreciyle ilgili detaylar...
#Reglİnfertilite, halk arasında daha yaygın bilinen adıyla kısırlık, birçok çiftin karşılaştığı bir sorun. Peki kısırlık neden olur, tedavisi var mıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#İnfertiliteKanser, otoimmun hastalıklar (akdeniz anemisi, diyabet, haşimato, çölyak, sedef, romatoid artrit v.b) kromozom bozuklukları, ailesi hikayesi, cerrahi müdahaleler, ağır psikolojik travmalar erken menopoza neden olabiliyor. Bir yandan kariyer, bir yandan hayat şartlarının getirmiş olduğu birtakım olumsuzluklar yüzünden 40 yaşından önce erken menopoza girebilirsiniz.
#Menepoz DönemiÇocuğunuzun boyu, yaşıtlarının gerisinde kalıyor, olması gerektiğinden daha kısa olduğunu düşünüyorsanız, bunun altında onlarca sebep yatıyor olabilir. Çünkü çocuklarda görülen boy kısalığı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kimi zaman genetik faktörler etkiliyken kimi zamansa hormonal problemler sebebiyle çocuğun boyu istenilen seviyeye ulaşamayabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, çocuklarda boy kısalığının sebeplerini anlatıyor.
#Çocuklarda Görülen Boy KısalığıKız çocuklarında görülen Turner sendromu toplumda yeterince bilinmiyor. Kız bebeklerin hücrelerindeki X kromozomlarından birinin eksikliği veya yapısal bozukluğu sonucu ortaya çıkan hastalık, doğumsal bir rahatsızlık olarak ifade ediliyor. Peki, Turner sendromu nedir? Turner sendromu tedavisi nasıl yapılır?
#Turner Sendromu Nedir?Dünyada ve Türkiye’de benzer olarak 1/4000 sıklıkta görülen büyüme hormonu eksikliği hafif ya da ağır tablolarla seyredebiliyor ve ağır vakalar tedavi edilmezse aşırı boy kısalığıyla sonuçlanıyor. Prof. Dr. Zehra Aycan, büyüme geriliği tedavisine ne kadar erken başlanırsa, boy kazanımının o kadar iyi olacağını belirterek, anne ve babalarını çocuklarının büyümelerini yakından takip etme ve yetersiz büyümeden şüphe duydukları anda doktora başvurmaları konusunda uyardı.
#Anne Karnında Gelişim