Türkiye İsrafı Önleme Vakfı haberleri sayfasında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 224 Türkiye İsrafı Önleme Vakfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı 2020 yılı raporuna göre, Türkiye’de her yıl yaklaşık 26 milyon ton gıda israf ediliyor. İsraf edilen ürünlerin başında ise meyve ve sebzeler geliyor. Meyve ve sebzenin yüzde 53’ü tarladan tüketiciye ulaşana kadar israf ediliyor.
#Türkiye İsrafı Önleme VakfıTürkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Fatih Akgül, doğal gazlı ve gazlı ocaklarda verimi yüksek olanların tercih edilmesi ve camlarda ısıcam (çift cam) sistemi kullanılması gerektiğini belirterek, "Böylelikle kışın ısı kaybını yüzde 40-50, yazın ısı izolasyonunda ise yüzde 15 oranında tasarruf sağlamak mümkün olacaktır" dedi.
#Türkiye İsrafı Önleme VakfıTürkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "Dünyada gıda israfının büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar ton. Dünyada 821 milyon insan ise açlık sınırında yaşıyor. 1,3 milyar ton israf edilen gıda 821 milyon insanı 3 defa doyurabilir" dedi.
#İsrafTürkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve uluslararası yardım kuruluşu Care International, Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa’da yaşayan ve iş fikri olan Suriyeli ve Türk kadınları mikro kredi desteğiyle işveren yaptı. Altı aydır uygulanan pilot proje kapsamında 589’u Suriyeli, 199’u Türk olmak üzere 788 kadına 500 ile bin 500 lira mikro kredi verildi ve bu kadınların evlerinde iş kurmaları sağlandı. Program kapsamında bugüne kadar 860 bin liralık mikro kredi sağlandı.
#Türkiye İsrafı Önleme VakfıTürkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) hazırladığı ‘Sayılarla İsraf Raporu’na göre ülkemizde milli gelirin yaklaşık yüzde 25’ine denk gelen 253 milyar lira israf ediliyor. İsraf edilen bu kaynakla, 150 bin lira değerinde 1 milyon 700 bin konut, her biri 3 milyon lira değerinde 16 derslikli 84 bin ilköğretim okulu yapılabiliyor. Raporda yer alan çarpıcı sonuçlar özetle şöyle:
#GazetehaberleriHesap basit: Birleşmiş Milletler verilerine göre 2050’de dünya nüfusu 10 milyar, gıda ihtiyacı da bugünkünden yüzde 60 daha fazla olacak. Yani tüketimimiz neredeyse üç dünyanın karşılayabileceği bir noktaya ulaşacak. Peki, iki dünyamız daha olmadığına göre ne yapacağız? Yanıt net: Böyle geldi ama böyle gitmez. İstesek de istemesek de her şey değişecek.
#Dünya Doğayı Koruma BirliğiTOHUMCULUK, günümüzde en çok tartışılan tarımsal konulardan biri. Ancak bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği ve farkındalık sorunu olduğunu da biliyoruz. Peki bu alanda doğru ve güncel bilgilenmeyi nasıl sağlayacağız? Çokça yapıldığı gibi sektör ile hiçbir ilgisi olmayan kişilerle değil, tohumculukta son gelişmeleri sektörün en yetkili isimlerinden Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer ile konuştum.
#1Türkiye İsrafı Önleme Vakfı 2020 yılı raporuna göre, Türkiye’de her yıl yaklaşık 26 milyon ton gıda israf ediliyor. İsraf edilen ürünlerin başında ise meyve ve sebzeler geliyor. Meyve ve sebzenin yüzde 53’ü tarladan tüketiciye ulaşana kadar israf ediliyor.
#Türkiye İsrafı Önleme VakfıTürkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Fatih Akgül, doğal gazlı ve gazlı ocaklarda verimi yüksek olanların tercih edilmesi ve camlarda ısıcam (çift cam) sistemi kullanılması gerektiğini belirterek, "Böylelikle kışın ısı kaybını yüzde 40-50, yazın ısı izolasyonunda ise yüzde 15 oranında tasarruf sağlamak mümkün olacaktır" dedi.
#Türkiye İsrafı Önleme Vakfıİstanbul'da ağustos ayında günlük ortalama 3 milyon 340 bin metreküp su tüketilerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı. Barajlardaki doluluk oranı bir ayda yüzde 66,95'ten yüzde 57,74'e düştü. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ajlan Sunay, "Su tasarrufunun milli bir politika olarak ele alınması ve uyarıların daha baskın şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
#İstanbulTürkİye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, toplu tüketim yerleri olan hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ‘ekmek israfı önleme planları’ oluşturulması ve hayata geçirilmesi, üretimin talebe göre planlanması, raf ömrü uzun, kaliteli ekmek üretilmesi, ekmeklerin fırında veya satış yerinde uygun koşullarda saklanmasının sağlanması gerektiğini bildirdi.
#GazetehaberleriBu hafta İşin Peşinde köşesi için çöp toplayıcılığını deneyimledim. Beyoğlu’nun iki farklı semti olan Cihangir ve Hacıahmet mahallelerinde büyük çöp kamyonu ile çöpleri topladım. Ara yollarda çöpleri kamyona atarken sürekli sıkıştıran ve korna çalan arabalar yüzünden büyük stres yaşadım. Kamyon hızla giderken arkada durunca dayanılmaz bir kokuyla baş başa kalıyorsunuz. Çöplerin içeriği mahalleden mahalleye değişiyor. Çöpe atılan taze ekmek ve yiyeceklerin çokluğuna ise üzüldüm. Bu işte çalışanlar 3 bin 700 liradan başlayan maaşlar alıyor. Bazı belediyelerde ücret 5 bin 500 liranın üstüne çıkabiliyor.
#GazetehaberleriTürkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, su israfını önlemek için 3-7-10 kuralını önerdi: “Musluğu açıp 3 saniye ellerimizi ıslatıp kapatacağız. Ellerimizi sabunladıktan sonra musluğu tekrar açıp 7 saniye durulayacağız. Musluğun 10 saniye açık kalmasıyla yüzde 50 su tasarrufu elde edebiliriz.”
#Gazetehaberleri20 saniye boyunca musluğun açık kalması durumunda 2 litreye yakın suyun boşa akacağını söyleyen uzmanlar koronavirüsle mücadele ederken suyumuzu idareli kullanmamızı, evde kaldığımız sürece elektrik, doğalgaz ve internetten de tasarruf yapmamız gerektiğini hatırlatıyor.
#GazetehaberiTürkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "Dünyada gıda israfının büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar ton. Dünyada 821 milyon insan ise açlık sınırında yaşıyor. 1,3 milyar ton israf edilen gıda 821 milyon insanı 3 defa doyurabilir" dedi.
#İsrafAYDIN’ın Efeler ilçesinde, Rabia (59) ve Muzaffer Anğı (68) çiftinin hobi olarak yaptıkları Hint horozu yetiştiriciliği, 7 yıl önce aldıkları mikrokrediyle geçim kaynakları oldu. Bugüne kadar aldıkları toplam 8 bin liralık mikrokrediyle evlerinin bahçesinde 2 katlı kümes kuran çift, besledikleri 25 horozla yarışmalara da katıldı. Anğı çifti, ’güzellik yarışmaları’nda derece verilen horozlarını 1000 ile 50 bin arasında değişen fiyatlarla satıyor.
#Hint HorozuHer yıl Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA fuarı tüm hızıyla başladı. Teknoloji şirketleri basın toplantılarıyla geliştirdikleri inovatif ürünleri tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin teknoloji şirketleri ise sağlık ve israf üzerine odaklanan ürünlerle farklı bir bakış açısı sergiledi.
#Gazetehaberleri2016’da Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin gergin olduğu dönemde ‘Sadece ringde dövüşebilirsiniz’ sloganı ile Almanya’da bir boks maçı yapılıyor. Davetliler arasında dönemin Porche-Volkswagen Yönetim Kurulu üyesi Uwe Hück de yer alıyor. Organizasyonun sahibi Orka Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da bugünlerde Türkiye’de yatırım yapacağı konuşulan Volkswagen’in gündemine Türkiye’nin o zamanlarda girdiğini söylüyor.
#VolkswagenEnerjide, meyve-sebzede, ekmekte, suda israf öyle boyutlara ulaştı ki milli gelirde yarattığı kayıp 555 milyar lirayı buldu. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) hazırladığı rapor, bir yılda milli gelirin yüzde 15’inin israf edildiğini ortaya koydu. Rapora göre günde 6 milyon ekmek de çöpe gitti.
#Gazetehaberleri