Marmara Bölgesi’ni çepeçevre kuşatan ve Ege Bölgesi’yle birleştiren “1915 Çanakkale Köprüsü, Malkara- Çanakkale Otoyolu” projesi, hem Çanakkale'de hem çevre illerde Türkiye sanayisine, turizmine, ticaret hacmine ve ulaşım altyapısına katkı sağlayacak. İstanbul’un, Avrupa ve Anadolu arasında üstlendiği ağır transit trafik yükünün hafiflemesi hedeflenirken köprüyle beraber İstanbul merkezli trafik yükünün de Marmara Denizi’nin batı kıyısından güney yönüne doğru dengeleneceği öngörülüyor. Bu da bölgeden 1915 Çanakkale Köprüsü'yle turizmden lojistiğe, gayrimenkulden ihracata kadar birçok açıdan Türkiye'nin ekonomisi katkı sağlanacağı anlamına geliyor.
#1915 Çanakkale KöprüsüHelal jelatin ve kolajen üretimi için Balıkesir Gönen’de bir tesis kuran Uyguner Deri ile Jelyap, pandeminin etkileriyle daha da önem kazanan yerli ilaç üretimine ilaç kapsülleriyle katkı sağlayacak. Kapsüller için sığır derisinden elde edilen jelatin kullanılırken, biyomedikal kolajen de üretilecek. Bugüne kadar ithal edilen ürünleri ihraç edeceklerini belirten ortaklar, “Gönen’den Avrupa’ya, Amerika’ya ve Çin’e jelatin ve kolajen yollayacağız” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Uyguner, "Her yıl deri sektörü 6-6,5 milyon adet büyükbaş hayvan ham derisine ve 50 milyon adet küçükbaş hayvan ham derisine ihtiyaç duyuyor." dedi.
#Türkiye Deri Sanayicileri Derneğiİstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, bu yıl deri ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sinin Kurban Bayramı’nda karşılanmasını beklediklerini belirterek, bunun da deri sektörüne 200 milyon TL’nin üzerinde bir ekonomik katkı sağlayacağını bildirdi.
#Kurban Bayramı- Rusya ile ihracatta yaşanan sorunların ardından deri üreticisi firmalar, krizi fırsata çevirmek için yeni pazarlara yelken açacak - Bursa Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Aygüler: - "Rusya ile yaşananlar bizi derinden etkiledi. Bu durum bizi umutsuzluğa sevk etmiş değil. Belki bu kriz bize başka kapıları başka fırsatları doğuracaktır"- Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Matraş: - "Deri ve deri ürünleri ihracatı, 2015'i, bir önceki yıla oranla yüzde 18,6 kayıpla kapattı"
RUSYA’ya ihracat yapan deri üreticilerinin son dönemlerde yaşadığı krizden çıkış formülü İtalya, Çin ve Amerika olacak. Hürriyet gazetesinin “Zeytinburnu ‘Deri’n Yaralı” haberiyle gündeme getirdiği İstanbul Zeytinburnu’ndaki kapanan deri konfeksiyonlarının biran önce yeni pazarlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Deri Sanayicileri Derneği ve Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş, “Sektörün büyümesi için rotayı değiştirip yeni pazarlara odaklanmalı” dedi.
#RusyaTürkiye Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş, kurbanlıklardan elde edilen ham deriye her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu belirterek, derilerin israf edilmeden sektöre kazandırılması çağrısında bulundu.
#Türkiye Deri Sanayicileri Derneği- Rusya'ya ihracatının son 10 ayda yüzde 12 düşmesinin ardından gözünü alternatif pazarlara çeviren Türk deri sektörü, dış satımını yüzde 20 artırdığı İtalya'da, 2015 yılını Türk deri yılı ilan etti - Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Matraş: - "Reklam ve pazarlama çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yılın yaklaşık 6 ayında İtalya'da ses getirecek etkinlikler yapıyoruz"
İZMİR’de, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ’Derin Fikirler Tasarım ve Üretim Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Yarışmada tasarımcı Huriyet Çetin ve deri mühendisi Ahmet Kor, ’Horus ve Anubis’ temasıyla birinciliği kazandı.
Dünya deri sektörünün en önemli isimleri İstanbul’da buluşuyor. İstanbul Deri Fuarı, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) çatısı altında, 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde başlıyor. Açılışını TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı’nın yapacağı IDF 2013’te özel defileler, dünyaca ünlü tasarımcılar, atölye çalışmaları ve Türkiye’de bir ilki temsil eden ‘Art Meets Leather’ (Deri sanatla buluşuyor) konsepti bu yılki fuarı özel kılan çalışmalardan sadece bazıları arasında.
Deri ve deri mamulleri ihracatı ilk 5 ayda yüzde 13 artarken, Arap Baharı yaşanan ülkelerinde 10’a katlanan artışlar gözleniyor. Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi Tolunay, “Libya’ya ihracat ilk 5 ayda yüzde 975 arttı. Suudi Arabistan ihracatında yüzde 70’in üzerinde, Irak’ta ise yüzde 25’in üzerinde artış var” dedi.
29 ülkeden 325 firmanın katılacağı İstanbul Deri Fuarı (İDF) başlıyor. Sektörün kalbinin atacağı fuarda üreticiler, konfeksiyoncular, kimyacılar, makinacılar, aksesuarcılar ve moda & tasarımcılar, sektörel kurumlar ve STK’ların da katılımıyla kendi alanlarındaki ‘2012 – 2013’ trendlerini tanıtacaklar.
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İTKİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) Başkanı Lemi Tolunay, 2012 yılı başında Deri Tanıtım Grubu olarak Türk derisinin kalitesine dikkat çekmek için dünya çapında bir kampanya yapacaklarını duyurdu.
Türkiye’de yaşanan büyükbaş hayvan sıkıntısının ardından zor günler geçiren deri sektörü, yaşadıkları sorunları anlatmak için Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katılımıyla Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’le 14’üncü Deri Zirvesi’nde bir araya geldi.