GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’ne katılanlar birçok deneyimi bir arada yaşama fırsatı buldu. Operadan baleye tiyatrodan konsere Gaziantepliler birçok sanatçıyı izleme fırsatı bulurken gençler Local Chef yarışmasına yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca lezzet durağı da Gaziantep mutfağından çıkan eşsiz lezzetleri halkla buluşturdu.
#Gastroantep Kültür Yolu FestivaliO, kocaman bir yüreği olan ve hayatın renklerini kendinde barındırmayı becerebilen müthiş bir insan: Türev Uludağ. Uzunca yıllar kendisini ekranlardan tanıdık ama o hep kendinden, özünden beslenerek gelişti, geliştirdi. Depremde ilk günden beri üç ay boyunca gönüllü olarak aralıksız bölgede bulundu. On binlerce depremzedeye yemek servis etti. Aş evleri kurdu, alt yapısını oluşturdu. Şimdi de sistem kurup istihdam yaratarak bölge halkının yerleşikliğini korumayı amaçlıyor. Yüzdeyüz İlham Veren Sohbetler’de Türev Uludağ’ın ilham veren, ders niteliğindeki hikayesini sizler için derledik.
#Sponsorlu İçerikİzmir Urla’da düzenlenen Enginar Festivali’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ünlü şef Türev Uludağ ile birlikte tarlaya girerek enginar hasadı yaptı. Topladığı enginarları, Türev Şef ile mutfağa girerek pişiren Bakan Kasapoğlu, yaptığı enginar yemeklerini vatandaşlara ikram etti. Bakan Kasapoğlu, "Bölgemizin en önemli organizasyonlarından biri olan Urla Enginar Festivalinin sınırları Urla'yı aşıyor. Mutfağımız, kültürümüz ve Urla'mızın muhteşem güzelliği her yıl bu tarihlerde dünya ile buluşuyor" dedi.
#İzmirO kadar büyük bir afetle karşı karşıyayız ki üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hâlâ pek çok ihtiyaç var. Biz de ekibimizle birlikte, burada, Sidney’de, elimizden gelen yardımları toplamaya devam ediyoruz. Bu ay sonunda Avustralya’nın önde gelen 10 şefiyle gelirinin tamamı UNICEF’e bağışlanmak üzere bir gece düzenliyoruz.
#DepremHayata geçirdiği projelerle binlerce kadının hayatına dokunan yerinde üretmeyi ve tüketmeyi odağına alan Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir’in imzasını taşıyan Mardin’in masalsı dünyasından yola çıkarak tasarlanan Zamarot 1890, kasım ayında kapılarını açıyor. Sıfır atık ekosistemine sahip, 6’ncı duyu ve deneyim restoranı olan Zamarot 1890’da gastronomide kooperatif modeli uygulandı. 170 çiftçiye istihdam sağlayan restoran gastronomi meraklılarını Mardin’e davet ediyor.
#MardinGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anneler Günü öncesinde Atatürk Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilere unutamayacakları bir sürpriz yaptı. Türkiye’nin dört bir yanına gidilip, binlerce kilometre kat edilerek alınan tarifler öğrenci yurdunda pişirildi. Öğrenciler, sinevizyonda annelerinin özlem içeren video mesajlarını izlerken göz yaşlarına hakim olamadı.
#Bakan KasapoğluAdana Lezzet Festivali, bu yıl da birbirinden lezzetli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak. Valilik ve belediyeler önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, kebap başta olmak üzere pek çok yöresel lezzet tanıtılacak. Peki, Adana Lezzet Festivali ne zaman? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AdanaHercai'de oynadığı "Melike" karakteri ile adından söz ettiren oyuncu Aslı Samat diziden sonra her şeyin yolunda gittiğini, yeni projeler için görüşmeler yaptığını ve çok uzun zaman sonra ailesine ve köpeklerine kavuştuğu için duyduğu mutluluğu anlattı.
#Aslı Samat“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliği taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla 9 Ekim’de başlıyor. Pandemi önlemleri doğrultusunda fiziksel bir buluşma olmadan organize edilen festival, canlı yayın ile Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehir protokolü ve konuklar tarafından mangal ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Festival, bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak.
#Adana Lezzet FestivaliTürkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.
#Adana LezzetleriSon dönemin en gözde işlerinden biri yemekle ilgilenmek. Ama sanıldığı gibi hayat onlara mı güzel? Sofralarında bir kuşsütü mü eksik? Kısa süre önce ‘Bir Bilen Bir Pişiren’ isimli yeni programına başlayan Hürriyet Ekler yazarı Ebru Erke’yle merak edilenleri konuştuk: “İşini seviyorsan hayat her daim güzel. Ama bu işi yapıyorsan sağlığını ve vücudunu kontrol etmenin imkânı yok.”
#GazetehaberleriNormalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?
#GazehaberleriTürev Uludağ ve Ebru Erke tarafından hazırlanan ve sunulan Bir Bilen Bir pişiren adlı yemek gezi programının ilk bölümü 26 Temmuz Pazar günü ekran macerasına başladı. Hafta sonu ekrana gelen Bir Bilen Bir Pişiren programının sunuculuğunu üstlenen Ebru Eke ve Türev Uludağ, daha önce farklı programlarda yer almışlardı. Peki, Bir Bilen Bir Pişiren programı sunucuları Ebru Eke ve Türev Uludağ kimdir?
#Bir Bilen Bir Pişiren Programı SunucularıYKS'nin ikinci oturumu olan AYT ardından üniversite sınavı yorumları sosyal medyayı salladı. Uzmanlar, yorum gücüne dayalı, uzun soruların adayları süre yetiştirmekte zorladığını söyledi. Peki, sınava giren adaylar ne düşünüyor? YKS genel olarak zor muydu? İşte YKS ve AYT ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları!
#Yks Zor Muydu