Birbiri ardına yükselen fiyatlar tartışılmaya devam ederken, bazı süt ürünlerinin gramajları küçültüldü. Örneğin daha yakın zamana kadar 700 gramlık kaşar peynirleri pazarda hâkim ürünken, artık bu ürünlerin yerini 600 gramlık paketler aldı. Üreticiler de vatandaşları uyararak, “Aldığınız ürünlerin sadece fiyatına değil, gramajına da bakın” dedi.
#GazetehaberleriDövizdeki spekülatif ataktan olumsuz etkilenen gıda sektörü yılbaşı hareketliliğine odaklandı. Dövizdeki dalgalanmanın etkisiyle fiyatların yükseldiği kuru yemiş ve temel gıda sektöründeki işletmeler, yeni yıla "yılbaşı hareketliliğiyle" girmeyi umuyor.
#Gıda SektörüTüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Başkanı Hüsamettin Karaman, çerez tüketiminde en yoğun döneme girdiklerini, bu sene de yılbaşında geçen seneki 375 milyon liralık ciroyu yakalayacaklarını söyledi.
#Tüm Kuruyemiş Sanayicileri Ve İşadamları DerneğiFındık fiyatları son dönemde en büyük tartışma konuları arasında. Fındık üreticileri para kazanamadığını, aksine zarar ettiğine iddia ediyor. Belirlenen 10 liralık fiyatın yeterli olmadığını savunuyor. Kilosu 10 liraya üreticiden alınan fındık market raflarında, en düşük 45 liradan yer bulabiliyor. Biz de fındık üreticileri ne kadar para kazanıyor, fındık fiyatları mağazaya gelene kadar neden bu kadar yüksek fiyata çıkıyor onu araştırdık.
#TÜKSİADÜretici fiyatları 9.5 liraya kadar düşen fındık için Tarım Bakanı, TMO’nun 50 bin ton alım yapabileceğini ifade etti. Sektör temsilcileri fındık fiyatının üreticide bu kadar düşmesine rağmen perakende-cinin raflarında kilosu 70-80 liradan satılmasının normal olmadığını ifade etti.
#FındıkTÜRKİYE’de son yıllarda yaşanan don ve kuraklık felaketleri sonrası kuruyemiş fiyatları tavan yaptı. Bazı ürünlerde yıllık fiyat artışı yüzde 100’ü geçti. Son olarak yer fıstığı ve badem içinin tırmanışa geçtiğine dikkat çeken sektör yetkilileri “Talep yüksek, arz düşük” uyarısı yaptı.
#Fiyat- Çerez tüketimin yükseldiği yılbaşı gecesi öncesi kuru yemiş pazarlarında hareketlilik yaşanıyor - Bu yıl rekoltedeki düşüş nedeniyle fiyatları iki kat artan Antep fıstığı, fındık, kuru kayısı, incir gibi ürünlerin tüketimi azalırken, vatandaşlar uygun fiyatlı yer fıstığı, leblebi ve çekirdeğe yöneldi - TÜKSİAD Başkanı Çaputçu: "Yılbaşında halkımız özellikle sohbetlerde ve televizyon izlerken ay çekirdeğini seviyor. Ayçekirdeği en çok tüketilen ürün, bunun arkasından yer fıstığı, kabak çekirdeği, leblebi geliyor"
Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çaputçu, Türkiye'nin toplam kuru yemiş pazarının yıllık 3,5 milyar dolar seviyelerinde bulunduğunu, Türk halkının en çok tükettiği kuruyemişin ise ay çekirdeği olduğunu bildirdi.
Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karapınar, kuru yemiş tüketiminin kişi başına yıllık 3 kilogram olduğunu belirterek, Türkiye'nin İran'dan sonra en çok kuru yemiş tüketiminin gerçekleştiği ülke olarak kayıtlarda yerini aldığını bildirdi.