Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Demircan, elektronik aletlerin yaydığı yüksek frekanslı manyetik dalgaların sinir sistemini etkilediğini, dolayısıyla insanların daha stresli, daha yorgun, daha kararsız hale geldiğini bildirdi.
40 yaşındaki ABD'li adam koronavirüs sandığı hastalığının bir türlü geçmemesi üzerine gittiği hastanede vadi humması teşhisi aldı. Akciğerine yayılan mantar nedeni ile uzun bir süre tedavi gören ve artık ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalan adam insanları hastalık konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Peki vadi humması hastalığı nedir, nasıl bulaşır? İşte dikkat çeken detaylar...
#MantarSonbaharın geldiğinde, doğa görkemli renkleri ile karşımıza çıkar. Her mevsimin kendine göre güzelliği ve cazibesi olmakla birlikte, sonbaharda akla ilk gelen doğadaki değişimin bir sonucu olarak sararan yapraklardır. Bu ruh hali içerisinde iken doğanın kalbine seyahat etmek, doğa yürüyüşleri yapmak ve hafta sonu için kamp tatili kaçamağı birçoğumuz için cazip hale gelir.
#İğneadaİstanbul Alibeyköy Barajı’nda suların çekilmesiyle ortaya çıkan toprak zeminde yürümek isteyen 2 genç balçığa saplandı. Kendi imkanlarıyla çıkamayan gençleri itfaiye ekipleri ip atarak kurtardı. Balçığın içinde uzun süre kaldığı için yürümekte zorlanan genci, itfaiye eri sırtında ambulansa getirdi.
#Alibeyköy BarajıMağaralar her zaman hep ilgimi çekmiştir. Türkiye’de de birçok mağarayı keşfe çıkmıştım. Yalnız bu seferki biraz farklı… Olağanüstü sarkıt ve dikitlerle kaplı, duvar damlataşları, sulu damlataş havuzları ve gölcükleri, el değmemiş yapısıyla gerçek bir doğa harikası Ayvaini Mağarası… Üstelik mağara yer altında 5,5 km gidiyor. Bunu kaçıramazdım, çok ilginç şeyler yaşadım. Hadi başlayalım…
#Ayvaini Mağarası1 KASIM'DA YAPILACAK OLAN SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYAN DİREK “DOĞDUĞUMUZ, BÜYÜDÜĞÜMÜZ BİR TOPRAKTA AK PARTİDE ADAY ADAYI OLDUM. BİZ DOĞUMUZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’MİZDE HUZURUN REFAHIN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ İÇİMİZDEKİ YAŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ BENİMSENMESİNİ KANITLANMASINI İSTİYORUZ. İNSANLARIMIZA YÖNLENEN POLİTİKADA SESİZ OLANLAR ÇOK BEN ONLARA SES OLMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM“ DEDİ.
Doğası zengin, halkı yoksul Zanzibar’ın şehirlerinde, evleri kerpiçten, çatıları samandan yapılmış köylerinde önceki hafta Kurban Bayramı coşkusu yaşanıyordu. Rengarenk ipeklilere bürünmüş türbanlı kadınlar, en yeni elbiseleriyle çocuklar ve erkeklerle doluydu otoyollar. Diğer köylerdeki yakınlarını görmek için kilometrelerce yürüyor, akşam köy meydanlarında konserler, panayırlar kurarak eğleniyorlardı. Medreselerde sabahın 7’sinden gece yarısına kadar Kuran okunuyordu. Gökyüzü ve sahiller ise dolunayın hükmü altındaydı. Deniz her fırsatta mercan kayalıklarınca oluşturulan sığlıkların arkasına, sahilden yaklaşık bir kilometre gerilere kaçıyordu. Zanzibarlılar bayramın, turistler dolunay ve sahilin tadını çıkarıyordu.
Yumurtanın sanıldığı gibi bir kolestrol bombası olmadığını yıllar sonra ispatladıklarını anlatan Prof. Dr. Bingür Sönmez “Artık öyle katı yasaklar yok. Sloganımız, ‘Her şeyden yeterince ye, hiçbir şeyden fazla yeme’, diyor: “70-75 yaşında hastalarım ‘Ben ne yiyeyim?’ diye soruyor. İçimden, ‘Ne yersen ye, artık çok geç’ diyorum. Bana bu soruyu anneler sormalı. Çocuklarda 10 yaşından itibaren sağlıklı beslenme başlamalı
Donla denize girme banalliği ve bu banalliğe destek verme zevzekliği iyice çığrından çıktı. Şimdi de <B>Leman</B> dergisi <B>‘Vatandaş donuna sahip çık’ </B>diye bir kampanya başlatmış ve donla denize girerek eylem yapmış. Mizahı bile banalleştirmişler, don seviyesine indirmişler.