Ton Balığı haberleri sayfasında Ton Balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1808 Ton Balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkDiyet sırasında tüketilmek için seçilen besinlerin zayıflatması kadar besleyicilik oranlarının yüksek olması da önemlidir. Ton balığı da kilo kontrolü sürecinde tercih edilmekte olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Ton balığı kilo aldırır mı? Taze, hazır, light ve zeytinyağlı ton balığı yemek kilo yapar mı? Ton balığının kilo aldırıp aldırmadığını tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor.
#Ton BalığıOmega-3 ve protein bakımından en zengin kaynaklardan zeytinyağlı ton balığını haftada en az 2 kez tüketmek, çocukların zeka ve kas gelişiminden kalp sağlığı ve bağışıklıklarını desteklemeye yardımcı oluyor. Ancak dikkat! Ton balığını tüketmeye dikkat etmekte fayda var. Ton balığı kullanarak hazırlanan az kalorili mönüler, çocukların aynı zamanda kilo kontrolünde de önemli bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.
#Ton BalığıSon dönemde sosyal medya platformlarından paylaşılan yiyecek ve içecek üretimine ilişkin görüntüler tartışma yaratıyor. Dardanel’in tonbalığı fabrikasında çalışanların balıklara çıplak elle dokunması, tepki çekti. Dardanel ise “Parçalanma riski olduğu için üretimde plastik eldiven kullanmıyoruz. Çalışanlarımızın el hijyenine önem veriyoruz” açıklamasını yaptı.
#GazetehaberleriTon balığı her evin buzdolabında bulunması gereken çok pratik bir malzeme. Makarnada, salatada, pizzada, sandviçte fark etmez, hangi yemeğe girerse girsin yakışıyor. Sizin için ton balığı ile yapılabilecek farklı yemek tarifleri hazırladık. İşte pratik yemek alternatifleri arayanlara ton balıklı tarifler...
#Ton BalığıKoronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında doğru ve sağlıklı beslenme geliyor. Bu dönemde uzmanlar omega-3 açısından zengin, içerdiği vitamin ve minerallerle balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Ancak her balık, aynı oranda bağışıklık silahı değil.
#Ton BalığıKoronavirüs günlerinde tüketiciler bağışıklık sistemini güçlendirmek için balık tüketimini arttırdı. İnternet üzerinden yapılan ‘ton balığı’ aramaları 12 ayın zirvesine çıktı. Sektör temsilcileri hem taze balık satışlarının hem de ton balığı satışlarının 3 kat arttığını belirterek “Yoğun talebe cevap vermek için üretim kapasitemizi yüzde 50 arttırdık. Ayrıca halihazırda çalışanlarımıza ek olarak ek istihdam sağlamak için de çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.
#GazetehaberleriDardanel’in kurucusu Niyazi Önen, oğluyla birlikte balık tüketimini artırmak için reklamlara çıktı. Aralarında dikkat çeken bir boy farkı olan baba oğul, ‘tonla büyüyen’ kuşak vurgusunu yaparak ton balığı tüketimini arttırmayı hedefliyor. Malta, Libya gibi ülkelerde Türkiye’den çok daha fazla ton balığı tüketildiğini söyleyen Niyazi Önen, “125 gram olan ton balığı tüketimini 1 kilograma çıkarmak istiyoruz” diyor. Mehmet Önen ise “Seyşeller ve Fildişi sahillerinden yılda 25 bin ton balık alıp, işliyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberiDardanel Dardenia markasıyla ‘balık-ekmek’ konseptinde büyüyor. 35 yıl önce Niyazi Önen’in kurduğu şirkette artık ikinci kuşak da görev başında. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Önen, “Türkiye’de hâlâ ton balığı tüketimi çok düşük. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyoruz. 2018’in ilk 3 ayında ihracatımızı 2’ye katladık” diyor.
#DardanelYaklaşık 168 milyon dolar olan borçlarını 18 milyon dolara kadar düşürdüklerini ifade eden Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Bu borcumuzun da 4.5 yıl vadesi var. Ayda 360 bin dolar ödeme yapıyoruz. Ciromuz da 100 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz her yıl dolar bazında yüzde 25 büyümek, 5 yılın sonunda cirosu 300 milyon dolar olan bir şirket olmak” dedi.
#GazetehaberleriNasıl koktuğu sorulduğunda herkes farklı bir cevap veriyor ancak berbat koktuğu konusunda herkes hemfikir. Üstelik bu iğrenç koku 20 metre uzaktan bile alınabilecek kadar da güçlü. En tuhaf olanı da sadece dünyadaki sayılı botanik bahçelerinde bulunan bu bitkiyi koklamak isteyenlerin saatlerce sıra beklemeyi göze alıyor olması...
#Amorphophallus TitanumArkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#ArkestraGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazZeytinyağı ihracatında uygulanan 20 cent’lik fon kesintisi yeni yönetmelikle sona erdi. İhracatın önünü açan bu uygulamanın geçen yılın iki katı rekolte beklenen bir dönemde gelmesi zeytinyağı üreticilerini sevindirdi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, “Kısıtlamaların kaldırılması olumlu. Dünyada da bu yıl rekolte çok iyi. Fiyatlar düşüyor, maliyetler artıyor. Türkiye olarak ABD, Avustralya, Japonya gibi yeni pazarlara odaklandık” dedi.
#ZeytinyağıAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru ErkeBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeEt ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroHürriyet Lezzetli Hayat’ın düzenlediği şef buluşmalarının ilki Raffles Teras’ta gerçekleşti. 1 Michelin yıldızlı Teruar Urla’nın şefi Osman Serdaroğlu’nun bu gece için hazırladığı özel menü sakız enginardan Macahel ballı peynir brüle’ye konuklarımızı mest etti.
#Şef BuluşmalarıSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenKimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer denemek isterseniz, kimbap tarifini sizin için derledik.
#KimbapBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#Piknik