İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Carl Orff’un ünlü eseri ‘Carmina Burana’yı Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelemek için hazırlıkları tamamladı. 364 kişilik kadroyla hayata geçirilen eser yarınki temsillerden sonra 1-14 Haziran’da gerçekleşecek 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde tekrar seyirciyle buluşacak.
#Uygar TaylanKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanTürkiye’nin en iddialı restoranlarından biri olmaya hazırlanan BİZ İstanbul, Murat Tabanlıoğlu’nun tasarımıyla AKM’nin en üst katında kapılarını açtı. İşte tüm detaylarıyla Taksim’in gastronomik hayatını dönüştürmeye hazırlanan restorandan ilgi çekici anekdotlar...
#Murat Tabanlıoğlu1998’de Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) yaz müzik festivallerinin sekizincisi dün başladı, 22 Ağustos’a kadar sürecek.
#1Yılın son yazısına hoşgeldiniz. 2021’in nasıl geçti diye dönüp baktığımda, aşının çıkmasıyla pandemi endişesini birazcık olsun atlattığımı düşünüyorum. Yine de şu an bile hala pandeminin hayatımızda olması bana içinden çıkamadığım bir labirent hissini vermiyor desem yalan olur.
#Hikmet DemirkolKuruçeşme’de açılan Sorriso’nun menü danışmanlığını sektörün tecrübeli ismi Tolga Atalay yapıyor. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, Türk damak tadına da uygun. Sucuklu, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 ayrı çeşitleri var. İslenmiş dana sırtı ve yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan ev yapımı penne’yi mutlaka deneyin!
#SorrisoKitle turizminin istilası, her şey dahil sistem derken tarihinden gastronomisine Antalya’nın çok önemli özellikleri yıllardır hasır altına itildi. Oysa malzemesinden yemeğine, geleneksel üretimden yarım asırlık ustalarına keşfedilecek o kadar çok şey var ki! Buyurun sizi yoldan çıkaracak bir gastronomi rehberi…
#Yazar