Paylaş
KALEİÇİ’NDE YÜKSEK MUTFAK
Seraser
Şehir merkezinde artık klasikleşen Seraser hem menüsü hem de tropik bahçesiyle şehrin en şık mekânı. Yıllardır hiç değişmeyen tatlar olsa da her sezon menüye ince dokunuşlar yapıyorlar. Bu yazın gözdesiyse Santorini usulü ahtapot ve patlıcan sufle.
OTEL TERASINDA
Asmani
Akra Barut Hotel’in terasındaki Asmani’nin danışmanlığını Tolga Atalay yapıyor. Uluslararası standartlara sahip restoranda trüflü dana carpaccio, ördek, Asmani usulü kaz ciğeri ve lavantalı dondurma öne
çıkan lezzetler.
TAZE VE KALİTELİ
Balıkçı İsa
Falezlerin üzerindeki restoranda, balıkları İsa Bey seçiyor. Deniz levreğinden pirzola, lagostan buğulama yapıyorlar. Patlıcan, avokado, ceviz, dereotu, kuru domates, nar ve yoğurtla hazırlanan mezenin adı ‘İsa’nın aşkı’.
ÇORBALARI MEŞHUR
Mevlana
1956’dan beri açık olan Mevlana’yı Hüseyin Küçükcoşkun, oğlu Cafer’le birlikte işletiyor. 35 çeşit sulu yemek var ama asıl çorbaları meşhur. Kâseye önce pekmezlenmemiş simit parçacıkları, sonra dil, beyin, paça veya işkembe gibi sakatatı tek ya da karıştırarak koyup son olarak da terbiyeli karışımdan ekliyorlar.
İTALYA’DAKİLER KADAR İYİ
Il VIcIno PIzzerIa
Kaleiçi’ndeki pizzacıda özel taş fırında pişirilen pizzalar İtalya’dakilerle yarışacak türden. Porçini mantarı, bonfile ve mis gibi köy domatesiyle hazırlanmış kekikli domates sosu ve manda mozzarellasıyla hazırlanan puccini pizza en gözde çeşit.
EĞLENCE VE GASTRONOMİ
Karma-Side
Sahibi Mahmut Gökkaya’nın vizyonunu Karma’nın hem eğlence anlayışından hem de mutfak felsefesinden anlamak mümkün. Side’nin ‘fine dining’ restoranında bu sezon deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şöyle: Barbun ceviche, bonfileli taze ravioli, midyeli krema soslu ızgara kalamar, somon tataki…
EN ESKİ BÖREKÇİ
Tevfik Usta
Tevfik Ekizoğlu 50 yılı aşkın meslek hayatıyla şehirdeki en eski mutfak ustalarından. Havada sallayarak hamur açmasını izlemek terapi gibi. İncecik, çıtır çıtır el açması börekleri yerken doz aşımına dikkat edin.
ŞEHRİN EN ÜNLÜSÜ
7 Mehmet
Antalya’yı temsil eden en ikonik mekânlardan biri 7 Mehmet. Mevsimine göre oğlak etinden hazırlanan şişi, karışık baharatlı tahin bazlı meze hibeşi, bölgenin en özel balıklarından olan ve kuzu diye adlandırılan akya ya da grida denilen lagos balığını deneyebilirsiniz.
PEK ROMANTİK
Azumare - Side
En romantik mekânlar listesinde başa oynayacak bir yer. Azumare’de Divle obruk peynirinden Kars gravyerine kadar yüksek kaliteli peynir tabağı, tacolar, pita ekmeğinde kokoreç ve keçi sütlü dondurmalar menünün yıldızları arasında.
SALAŞ VE LEZZETLİ
By Rasim- Side
Side şehir merkezinde limanda, Apollon Tapınağı’nın hemen alt kısmındaki teknede pişirip kıyıya koydukları masalarda servis veriyorlar. İmkânınız varsa önceden arayın. Fazla meze yok ama balığın her çeşidini çok güzel pişiriyorlar.
KENT YERLİSİNİN YILDIZI
Şişçi Ramazan’ın Yeri
Sadece ziyaretçilerin değil Antalya’nın yerlilerinin de en sevdiği lokantalardan. Korkuteli usulü yüzde 100 çebiç (bir yaşında keçi) etiyle yaptıkları Antalya şiş köftelerini yanında mutlaka yine yöreye özgü tahinli piyazla yemek gerek. Klasik olarak kabak tatlısı servis ediyorlar, meşhur yanık dondurmadan da deneyebilirsiniz.
YANIK DONDURMA ADRESİ
Zamora
Antalya’dan Denizli’ye uzanan dağ hattında görülen yanıksı lezzetteki süt ürünleri Yörük kültüründen kalma bir miras. Dibi tutturulan sütle hazırlanan dondurma bunlardan biri. Yanık dondurmayı Zamora’da deneyebilirsiniz.
Paylaş