Toksoplazma haberleri sayfasında Toksoplazma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 111 Toksoplazma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmir'de iki genç kadının kedi parazitinden kör olması gündemde. Büyük bir panikle hastaneye başvuran iki kadına yapılan tetkiklerde kedi dışkısında bulunduğu belirtilen toksoplazma parazitinin, gözlerinde yaraya yol açtığı anlaşıldı. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, kör eden parazit toksoplazmayı anlattı.
#Körlükİzmir'de iki genç kadının kedi parazitinden kör olması gündemde. Büyük bir panikle hastaneye başvuran iki kadına yapılan tetkiklerde kedi dışkısında bulunduğu belirtilen toksoplazma parazitinin, gözlerinde yaraya yol açtığı anlaşıldı. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, “En önemlisi el hijyeni. Ellerimizi gözlerimize değdirmeden önce hijyeninden emin olmalıyız!” diyor.
#Toksoplazma Aşısı Var MıGebelikte evcil hayvan beslemenin tedbirleri alındıktan sonra hiçbir zararı yoktur. Evinizde beslediğiniz küçük dostlarımızın aşılarının tam olması, hijyenik ve temiz bir bakım ile bakıldıkları takdirde sizi hiçbir sorunla karşı karşıya bırakmayacaktır. Size hayvanlardan geçebilecek olan bazı hastalıklar vardır. Bunların gebelik öncesinde veya gebeliğin başında önlemlerin ve tedbirlerin alınması gerekmektedir.
#GebelikYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkHamileler çiğ ete dokunulur mu sorusu, özellikle Kurban Bayramı dolayısıyla gündemde yer alıyor. Kurban Bayramı'nda sıklıkla ete dokunulmak durumunda kalınılması dolayısıyla çiğ ete dokunulur mu sorusu da gebeler ve ailelerinin gündemini oluşturuyor. Peki, Hamileler çiğ ete dokunabilir mi? Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Hamileler Çiğ Ete Dokunabilir MiHamilelikte yeterli ve dengeli beslenme yalnızca annenin vücudunu ve sağlığını değil, doğrudan bebeği de etkiler. Bu dönemde, annenin aldığı besinler plasenta aracılığıyla fetüse taşınır ve fetüs enerji ihtiyacını bu besinler aracılığıyla giderir. Bebeğin organ gelişimini sağlayabilmesi için annenin hem doğru besin tercihleri yapması hem de bu besinleri doğru miktarlarda vücuduna alması gerekir.
#HamilelikBaşta Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere ailelerin önemli bir kısmında evde bir veya daha fazla sayıda evcil hayvan bulunmaktadır. Hamilelik ve takip eden bebek bakımı döneminde bu evcil hayvanların evde bulunmaları çoğunlukla bir soruna yol açmaz. Ancak yine de bazı noktalara dikkat etmek muhtemel olumsuz durumları önlemek açısından önemlidir.
#HamileHamile olduğunuzu öğrendiniz! Heyecan ve mutlulukla birlikte korku ve anksiyete de sizinle olacak. Özellikle de ilk hamileliğiniz ise! Daha önce tecrübe etmediğiniz 40 haftalık bir yolculuğun başındasınız. Merak duygusuyla beraber internetten, kitaplardan ve çevrenizdeki tecrübeli kişilerden bazı soruların cevaplarını aramaya başladınız. Peki eş dosttan duyduğunuz öneriler gerçekten doğru mu, yoksa sizi yanlışa sürükleyebilen efsaneler mi?
#HamilelikToksoplazma enfeksiyonu, Toxoplasma Gondii adı verilen parazitin vücuda girmesiyle oluşan bir hastalıktır.Toksoplazma paraziti gündemdeki haberler ardından yeniden gündeme geldi. Kedi dışkısı ile çevreye yayılan toksoplazma paraziti, körlük, beyin tutulumuna bağlı havale, ateş, kusma gibi sonuçlar ortaya çıkarabilir. Peki, toksoplazma paraziti tam olarak nedir?
#ToksoplasmaHamilelik 40 hafta süren bir maraton. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, anne adaylarının bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alabilmesi için bu maratonun çeşitli evrelerinde uygulanacak testler konusunda bilgilendirdi.
#Gebelikte Yapılan TestlerHamilelik ve doğum hayatın en özel dönemlerinden biri. Anne ve baba adaylarının en büyük arzusu, hem sağlıklı bir hamilelik hem de sağlıklı bir doğum gerçekleştirebilmek. Günümüzde, 10 hamileliğin biri riskli, bu nedenle hamilelikte takibin ve gerekli testlerin yapılması hayati önem taşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Atahan Güven, sağlıklı bir hamilelik ve doğum için tüyolar veriyor.
#Sağlıklı Hamilelik TüyolarıSon günlerde “Kedi yüzünden kör oldu” haberleriyle hayvanlar bir kez daha gündeme oturdu. İzmir’de iki genç kadının kedilerde de bulunan toksoplazma parazitinden dolayı görme kaybı yaşaması, dikkatleri doğada bulunan bu parazite çevirdi. Yıllardır hayvanlarla haşır neşir olduğum için, çok iyi bildiğim bu konunun aslını açıklama gereği duyuyorum. Çünkü görme kaybına neden olan toksoplazma sadece sokak hayvanlarından bulaşmaz!
#GÜZİN ABLAİzmir'de iki genç kadının kedi parazitinden kör olması gündemde. Büyük bir panikle hastaneye başvuran iki kadına yapılan tetkiklerde kedi dışkısında bulunduğu belirtilen toksoplazma parazitinin, gözlerinde yaraya yol açtığı anlaşıldı. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, kör eden parazit toksoplazmayı anlattı.
#Körlükİzmir'de iki genç kadının kedi parazitinden kör olması gündemde. Büyük bir panikle hastaneye başvuran iki kadına yapılan tetkiklerde kedi dışkısında bulunduğu belirtilen toksoplazma parazitinin, gözlerinde yaraya yol açtığı anlaşıldı. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, “En önemlisi el hijyeni. Ellerimizi gözlerimize değdirmeden önce hijyeninden emin olmalıyız!” diyor.
#Toksoplazma Aşısı Var MıHer kadın bir gün mutlaka anne olmak ve bu özel duyguyu yaşamak ister. Bu süreci rahat ve sağlıklı geçirebilmek için ise sadece hamilelik döneminde değil, gebe kalmadan önce birtakım önlemler alınması büyük önem taşır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fırat Tülek, anne adaylarının gebe kalmadan önce almaları gereken 10 önlem hakkında bilgi verdi.
#Hamile KalmaKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#Balık