Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı haziran ayında bir önceki aya göre 823 bin kişi azalarak 3 milyon 399 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 2.5 puanlık azalış ile yüzde 10.6 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK verilerine göre, işsizlik oranı 2018 mayıs ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.
#TÜİKTÜRKİYE’de ilk kez ‘Kadın Güçlenmesi Endeksi (KGÜE)’ oluşturuldu. Buna göre kadınların kendilerini ‘en fazla güçlü hissettikleri’ ilk 10 il Sinop, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Balıkesir, Uşak, Manisa, Konya, Bolu ve Artvin oldu. İstanbul ise endeksin 40’ıncı sırasında yer bulabildi.
#Kadın Güçlenmesi EndeksiTÜRKİYE’de istihdam konusunda tahminler yapan TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), 16 Ocak’ta ilan edilecek Ekim-2016 dönemi işsizlik oranının, eylül dönemine gör 0,2 puan artarak yüzde 11,5 olarak gerçekleşeceğini tahmin etti. SPM, “Tüm veriler ekonomide bir yavaşlama olduğunu işaret etmektedir” tespitini yaptı.
#TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama Ve Araştırma MerkeziTÜRKİYE’deki 81 ilin insani gelişmişliği belirleyen 3 unsur açısından dengeyi yakalayamadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’deki ekonomik faaliyetlerin merkezi konumundaki İstanbul’un, gelirde 2’inci durumda olduğu ancak, sağlıkta 22’nci, eğitimde ise 37’inci sırada olduğu belirlendi. Eğitim, sağlık ve gelir birlikte dikkate alınarak oluşturulan İnsani Gelişme Endeksinde ise Ankara ilk sırada yer alırken, İstanbul dördüncü oldu.
#İstanbulTOBB ETÜ’nün yaptığı işsizlik oranıyla ilgili tahmin, işsizler ordusundaki sayının yükseleceğini ortaya koydu. TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), TÜİK’in 16 Mart’ta açıklayacağı 2014 aralık ayı işsizlik oranının 10.8’e yükseleceğini tahmin etti.
TOBB ETÜ’nün yaptığı işsizlik oranıyla ilgili tahmin, işsizler ordusundaki sayının yükseleceğini ortaya koydu. TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), TÜİK’in 16 Mart’ta açıklayacağı 2014 aralık ayı işsizlik oranının 10.8’e yükseleceğini tahmin etti.
Hürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM) tarafından yapılan araştırmada, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğunun mezun olduktan sonra iş aramak yerine yüksekokul ya da üniversiteye gitmek istedikleri belirlendi.