Tatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeÜnlü oyuncu Kerem Bürsin, geçtiğimiz günlerde yaptığı gayrimenkul alımıyla gündemde. Yetenekli oyuncunun, İstanbul’un en prestijli sitesi Beykoz Konakları’nda 50 milyon TL’ye muhteşem bir malikane satın aldığını öğrendim.
#Kerem BürsinHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumYaz denince akla şüphesiz deniz, kum, güneş üçlüsü geliyor. Bir de buna iyi hizmet, lezzetli yemekler ve eğlenceli partiler eklenince unutulmaz bir yaz tatili kaçınılmaz oluyor. Bodrum’da sezon açıldı, plajlarda müziğin sesi yükselmeye başladı. Biz de jürimize tatil beldesinin en güzel plajlarını sorduk. Listede yeni açılan mekânlar da var, klasikler de, çocuklu aileler için uygun olanlar da…
#SeyahatBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiŞef Osman Sezener, restoranı OD Urla’yla yakaladığı haklı başarıyı bu yaz Six Senses Kaplankaya oteldeki Anhinga by OD’a da taşıyor. Sezener, bu tip işbirlikleriyle yetiştirdiği gençlere yeni iş imkânları veriyor; kendi ekolünü yaratması da bence şefi özel kılıyor. Açılış gecesinde yediğim biberli taze lor, İzmir tulum soslu kum midyesi, makarna üzerinde servis edilen langust ve profiterol damağımda hemen yer etti.
#Osman Sezener