testi kebabı haberleri sayfasında testi kebabı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 120 testi kebabı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Testi kebabı günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Özel testisinde hazırlanan bu kebabın bir özelliği de resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, testi kebabı hangi yöreye ait, nasıl yapılır? İşte, testi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Testi KebabıYozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan Pteria Antik Kenti olarak da bilinen Kerkenes’te kazı çalışmalarını sürdüren Arkeolog Doç. Dr. Scott Brating, M.Ö. 600 yıllarında halk tarafından yiyecekleri pişirmekte kullanılan çanak ve çömlek bulguları üzerinden Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden olan ‘testi kebabı’na dikkat çekti.
#YozgatYalancı veya gerçek bahar... Hangisi olduğu fark etmez. Ben gökyüzüne, kuşların sesine inanırım. Gökyüzü uzun bir süredir masmavi. Pamuk pamuk bahar bulutları uçuşup duruyor. Serçelerin sesi de yükseldi. Saka kuşları cıvıl cıvıl… Erik ağaçları çiçek açmaya başladı. Bahar hem gözümüzün gönlümüzün hem de iştahımızın açıldığı bir mevsim. Baharda bizi birbirinden lezzetli yemekler bekliyor. Hazırlıklı olun, kaçırmayın derim. Onun için size bu hafta baharın lezzetli rotalarını önereceğim.
#Bahar Yemekleri“Hanzade Alaca” karakteri ile ‘Güzel Aşklar Diyarı’nda yeniden seyircisi ile buluşan oyuncu Ege Kökenli, Kapadokya yöresinin en meşhur yemeği olan Testi Kebabı için mutfağa girdi. Oyunculukta olduğu gibi mutfakta da hünerlerini ortaya koyan Kökenli, ünlü şef Arda Türkmen’e de gönderme yaptı.
#Güzel Aşklar DiyarıMasterChef'te dün akşam 18 Temmuz Perşembe ana kadroya kim girdi? sorusunun yanıtı perşembe akşamı belli oldu. İlk grupta 5 yarışmacının kadroya seçilmesinin ardından, MasterChef Türkiye'nin 18 Temmuz tarihli son bölümünde, ikinci grupta yer alan 12 yarışmacılar önlüğü kazanmak için mücadele etti. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği 'testi kebabı' yemeğini en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzeme kayısı oldu. Gecenin sonunda kazanan isim MasterChef 6. yarışmacı seçilerek önlüğü kazandı. Peki, dün gece MasterChef'te kadroya kim girdi ve kazanan kim oldu? İşte, MasterChef 2024'te ana kadroya giren 6. yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef testi kebabı tarifi, programı takip eden izleyiciler tarafından merak ediliyor. Testi kebabı, Kapadokya bölgesine özgü lezzetlerden biri. Başlangıçta tandır kültürü etrafında oluşsa da günümüzde fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılabiliyor. Geleneksel testi kebabı, testi veya çömlek adı verilen toprak kapların içine, et ve diğer malzemelerin eklenerek hazırlanıyor. Peki Testi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Testi Kebabı TarifiGelinim Mutfakta günün çeyrek altın kazananı, puan durumu ile birlikte merak ediliyor. Hafta için her gün izleyiciyle buluşan yarışma bayram özel bölümleri ile ekranlara geliyor. Haftanın final günü öncesinde gelinler istenen tarifi en iyi şekilde hazırlayarak avantajlı olmak istiyor. Gelinim Mutfakta'da bugünün tarifi ise testi kebabı oldu. Peki Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyreği kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 11 Nisan 2024 puan durumu...
#Gelinim Mutfakta Puan DurumuYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat YemekleriMasterChef’te dün akşam kim elendi sorusu yanıt buldu! Somer, Danilo ve Mehmet Şef’in değerlendirmeleri sonrasında günün eleme potası mücadelesinde MasterChef’te daha önceki sezonlarda şampiyonluk sevinci yaşayan Metin ve Uğur son ikiye kaldı. Birbirinden iddialı isimlerin yer aldığı yarışmada son elenen isim Sefa olmuştu. Pazar günü eleme heyecanı yaşayacak son yarışmacı bugün TV8 ekranlarından yayınlanan yeni bölüm ile belli oldu. İki etaptan oluşan ilk eleme oyununda yarışmacılar Testi kebabı hazırladı. Diğerlerine göre daha az başarılı tabaklara imza atan Uğur, Özgür, Kerem, Alican, Dilara, Azize ve Metin ikinci etaba kaldı. Son gün eleme potasında girmemek için tüm hünerlerini sergileyen yarışmacılardan son ikiye Metin ve Uğur kaldı. Peki MasterChef eleme adayı kim oldu? İşte, 30 Eylül cumartesi günü MasterChef All Star’ın son eleme adayı
#Masterchef Son Eleme Adayı Kim OlduBurdur, Güneybatı Anadolu Bölgesinde bulunan bir yöremizdir. Burdur ilimiz Akdeniz’in iç kısmında yer almaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan Burdur ili Lidya ve Hitit egemenliklerinin altında da yaşamıştır. Burdur ilinde gezip görebileceğiniz pek çok yerde vardır. Son zamanlarda özellikle Salda Gölü ile tanınan ilin, zenginde bir mutfak kültürü bulunur.
#Burdur YemekleriNevşehir ili özellikle doğal mimari yapısı, yer altı şehirleri, tarihi ve kültürel mirası bakımından ülkemizin en uğrak turizm bölgelerinden bir tanesidir. Dünyanın dört bir yanından yabancı turistleri ağırlayan bu şehir, özellikle Ürgüp, Göreme ve Avanos gibi İlçelerinde bulunan turistik alanlarıyla cazip bir merkez halini almıştır. Bu bağlamda dünyada eşi benzeri olamayan bir manzara eşliğinde sabahın ilk ışıklarıyla yapılan balon turları şehrin en belirgin yansıması olarak kabul edilir. Ayrıca Türk mutfağının da hatırı sayılır bir temsilcisidir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Nevşehir yemekleri nelerdir? Nevşehir'de ne yenir ve neyi meşhur? Nevşehir mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Nevşehir YemekleriAkkomarka deprem bölgesindeki kadın üreticilere yardım amaçlı bir proje başlattı. Dedeman’da hafta boyunca Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü sunulacak. 16 Roof Restoran&Bar sezonu açtı. Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi, Apitera Plus, kapsül formunda arı sütü ve propolis çıkardı. Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Akkomarka Deprem BölgesiGelinim Mutfakta haftanın ilk gününde yeni yarışmacı ve kayınvalidesi ile başladı. Haftanın ve yeni yılın ilk programında Gelinim Mutfakta yarışmacıları testi kebabı tarifi ile günün birincisi olmaya çalıştı. Kayınvalidelerden en yüksek puanı alan gelin ise bir çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta çeyreği kim aldı? İşte, 2 Ocak 2023 Gelinim Mutfakta günün birincisi ve puan durumu...
#Gelinim MutfaktaTesti kebabı günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Özel testisinde hazırlanan bu kebabın bir özelliği de resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, testi kebabı hangi yöreye ait, nasıl yapılır? İşte, testi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Testi Kebabı‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#Gezi‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#SeyahatSokakta yürürken üzerinde ‘TIK TIK Kadın Emeği’ yazan, kırmızı bir tabela gördüm. Merak edip içeri girdim. Annelerimizden biri “Yöresel lezzetlerimizden getireyim, hepsinin tadına bakmanızı isterim” dedi. Nefis şeyler yedim, onlardan biri de ‘tık tık mantı’ydı. Size bu mantının adının nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını anlatacağım.
#MantıBitkisel testi kebabı olur mu demeyin! Kapadokya’da yaptılar, üstelik çok lezzetliydi. İstanbul’a döner dönmez Kapadokya’dan aldığım yerel malzemelerle mutfağa koştum. Topaç sarımsağı ve Ayhan patlıcanıyla şahane bir mantı yaptım. Emir üzümüyle de pestile benzeyen ancak daha kalın bir atıştırmalık hazırladım.
#VeganTesti kebabı, mutfağımızın enfes kebaplarından biri. Et ve sebzeleri bir testiye yerleştirilip ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan testi kebabı, Yozgat'ın tescilli bir lezzeti. Peki testi kebabı nasıl yapılır? Sizin için testi kebabının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Testi Kebabı Nasıl YapılırAkdeniz bölgesinin iç kısmında kalan ve göller bölgesi olarak adlandırılan Burdur doğa mucizesi olarak tanımlanmaktadır. Birçok doğal güzelliğin bulunduğu Burdur'da Antik kentler meşhurdur. Burdur bölgesini tüm ayrıntılarıyla sizler için inceledik. Burdur hangi bölgede tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriKapadokya’yı ziyaret etmek için doğru zaman yoktur; ne zaman ziyaret ederseniz edin konuklarını büyüler... Şu sıralarda yolunuz düşerse o harika peribacaları ve tarihi kalıntıların panoramasına bağbozumu da eşlik ediyor. Bir hafta sonuna sığdırıp, dolu dolu gezip görmek mümkün. Bir Kapadokyalı olarak bölgeyi tanıyıp anlamanızı sağlayacak 13 önerimi yazdım.
#HürriyetPandemi önlemleri nedeniyle sadece otel restoranlarının açık olması tatile gideceğimiz otellerde ‘iyi yemek’ kriterini daha da önemli kıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi işinizi kolaylaştırmak için hem romantik hem de gurme butik otellerden bir seçki hazırladım...
#SeyahatMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, kültür ekonomisinin bir ürünü olan Türk mutfak sanatlarının ticarileştirilmesi gerektiğini belirterek, "MÜSİAD olarak 81 ildeki tüm şubelerimiz ve yurt dışındaki şube ve temsilciliklerimizle mutfağımızın çok kapsamlı bir proje ve atılım ile tanıtımı ve ticarileştirilmesi hareketini başlatmaktayız" açıklamasında bulundu.
#MüsiadTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu MutfağıKapadokya, bu dünyaya ait değilmiş hissi veren benzersiz doğal güzellikleriyle gezginlere pek çok seçenek sunuyor. Yöresel lezzetleri tadıp çömlek yapın; at, bisiklet ya da balonla doğayı ve tarihi keşfedin, bölgede tam bu zamanda yapılan bağbozumuna katılın, kayadan oyma otellerde en güzel uykulara dalın...
#Kapadokya Gezi Rehberi