TEOG yerine gelen yeni sınav sistemiyle ilgili detaylar belli oldu. MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından nelerin değişeceğine yönelik soru işaretlerine yanıt verdi. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yapılmayacak. Peki yeni sistemler beraber neler değişecek?
#TeogTEOG yerine gelen yeni lise sınav sistemi için detaylar Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Nitelikli okulların üzerinde duran Bakan Yılmaz, öğrencilerin dilerlerse bu okullara kayıt olabilmek için sınava katılm sağlayabileceği gibi, evlerinin yakınındaki 5 okulu da tercih edebileceklerini aktardı. Liselere girişte yeni sınav sisteminin zorunlu olmadığını da belirten Yılmaz, öğrencilere örnek soruların önümüzdeki günlerde yayımlanacağını açıkladı. İşte, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi
#Teog Yerine8. sınıf yeni sınav sistemi için Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz detayları açıkladı. TEOG yerine gelen yeni liselere geçiş sınav sisteminde yer alan detaylara göre sınav süresi 90 dakika olacak ve öğrencilere 60 soru yöneltilecek. TEOG yerine gelen yeni liseye geçiş sınav sisteminde nitelikli okullar için sınav gerçekleştirilecek. Sınacda başarı elde edemeyenler ise evinin yakınlarında yer alan 5 okul için tercihte bulunacak
#Teog YerineCumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ekonomik gelişme ve kalkınma için sanayileşme ilk hedef olarak belirlendi. mesleki ve teknik eğitim, ülkelerin kalkınma ve gelişmesiyle yakın ilişkisi nedeniyle hem hükümetlerin, hem de iş dünyasının odak noktası oldu. Ankara Sanayi Odası kurulduğu günden bu yana mesleki ve teknik eğitime katkı sağlamaya çalıştı ve birçok projeyi gerçekleştirdi. Yapılan doğru uygulamalar desteklendi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içeresinde olmaya önem verildi.
#Mesleki EğitimEğitim gündemi ile ilgili açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tam gün eğitime geçiş konusunda, “İstanbul’da biraz zorlanacağız. Özel bir seferberliğin başlatılması lazım. İnanıyorum ki, Türkiye eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verecek” dedi. Bakan Yılmaz, "21’inci yüzyılın dili kodlama.Öğrencilere bilgisayar dağıtımını 5 ve 9’uncu sınıflardan başlatacağız" diye konuştu. LGS sorularının zor olduğuna yönelik eleştirilere de, "1 milyon öğrencinin 300 bini tam 500 puan alsaydı, nasıl yerleştireceksiniz? Bu sınavın amacı haksızlık yapmadan, adaletten ayrılmadan sıralamak öğrencileri" değerlendirmesini yaptı.
#Milli Eğitim BakanlığıTürkiye’nin gündeminden düşmeyen yeni liseye geçiş sınavına dair yapılan düzenlemeler, Bahçeşehir Koleji öncülüğünde düzenlenen konferansta uzmanlar eşliğinde masaya yatırıldı. Burada konuşma yapan Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “Okullar arası kalite farkını azaltmak gerektiğini de bilmeliyiz. Sınava dayalı bir sistemi ortadan kaldıracaksak eğer ortaokulları ve liseleri eğitim anlamında daha iyi bir seviyeye getirmeliyiz” dedi.
#OrtaokulTEOG yerine gelen yeni sınav sisteminin tüm detaylarıyla birlikte belli olmasının ardından öğrencilerin aklında yeni bir soru oluştu. Sınava nasıl çalışacağını merak eden öğrenciler, TEOG yerine gelen lise sınav sistemiyle birlikte çalışma sistemlerine nasıl şekil vereceklerini öğrenmek istedi. Peki, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi neleri değiştirecek? Lise sınavına nasıl
#TeogÖzel okullar değişen liseye giriş sisteminde nasıl öğrenci alacağı belli oldu. Türkiye Özel Okullar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, aralarında yabancı okulların da bulunduğu sınavla öğrenci alan kolejlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak merkezi sınav sonuçlarını dikkate alacak.
#Son DakikaTBMM’nin gazeteci kökenli milletvekili CHP’li Utku Çakırözer Uluslararası Eğitim Enstitüsü tarafından Washington’da düzenlenen Küresel Liderlik Forumu’nda konuştu. Çoğunluğunu kamu yöneticileri ve gazetecilerin oluşturduğu 100 ülkeden 160 katılımcıya yaptığı konuşmada ‘Basın Özgürlüğü’ vurgusu yapan Çakırözer, Türkiye ve diğer ülkelerde basın özgürlüğünün kısıtlanmasının sonuçlarını anlattı. Ve dedi ki:
#YazarlarOrtaokulun ardından liseye geçişte TEOG yerine getirilen yeni model, kısa ve uzun vadeli birçok değişimi beraberinde getiriyor. Hem TEOG hem de daha önceki modellerle karşılaştırıldığında sistem iki temel farklılık arz ediyor: İlki, yapılacak merkezi sınava katılımın isteğe bırakılması. Diğeri ise merkezi sınava girmeyen veya sınava girdiği halde başarılı olamayan öğrenciler için eğitim bölgesine göre mahalli yerleştirme yapılacak olması. Eğitim Danışmanı Deniz Demirtaş, bu sistemin getireceği yeniliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaşıyor.
#Mahalli Yerleştirme SistemiTEOG yerine gelen yeni sistem hakkında detayları milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistem hakkında öğrencileri aydınlattı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarını açıkladı. Bakan Yılmaz, yeni sistemin adına ilişkin soruya, "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" şeklinde yanıt verdi. İşte, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi hakkında ayrıntılar.
#Son DakikaEğitim sendikaları pazar günü açıklanan yeni liseye geçiş sistemini eleştirdi. Eğitim-Sen, adrese dayalı kayıt sistemin sorunları çözmeyeceğini, artıracağını vurguladı. Yeni sistemle birlikte sınavın kalkmadığı belirtilirken, öğrencilerin imam hatiplere yönlendirileceğinin altı çizildi. Eğitim-İş ise, yeni sistemi ‘Adresin kadar oku’ olarak nitelendirirken, bunun ‘Kavimler Göçü’ gibi ‘öğrenci göçü’ne neden olacağını belirtti.
#OKUL