Tenten haberleri sayfasında Tenten hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 198 Tenten haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çizimleri Türkiye ve dünyanın önde gelen gazete ve dergilerinde yayınlanmış, çok sayıda kitap ve albüm kapağında imzası bulunan uluslararası üne sahip sanatçımız Selçuk Demirel ile geçmişine yolculuk yaptık. Son kitabı ‘Ağaçname’ye ilham veren çocukluğunun Artvin’ini, babasının ‘Aynalı mektupları’nı, Ankara’daki öğrencilik dönemini ve halen yaşadığı Paris’teki hayatı anlattı.
#Selçuk DemirelGenç yaşından itibaren, üstelik parası olmamasına rağmen Fransa’nın önde gelen lokantalarında yemek yemeye başlamış. Mutfak denen olayın ne kadar haz verebileceğinin farkına varmış, bir anlamda uykudan uyanmış. Benoît Peeters işte tüm bunları da bir çizgi romanda anlatmış. Bir solukta okudum... Mutfak konusundaki tutkusunu edebiyatla ve toplumsal gözlemlerle harmanlayan yazarın yenilikçi mutfak hakkındaki görüşlerine pek katılmıyorum ama onunla bunları tartışmayı isterdim.
#EdebiyatTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerFarsça kökenli bir sözcük olan ten kelimesinin ilk anlamı cilttir. Bu kelime halk arasında vücut manasında da kullanılır. Ten ile biten en popüler isimler şunlardır: 1- Ayten 2- Nurten 3- Gülten. Ten ile başlayan kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimAstroloji geçmişte olduğu gibi bugün de insanların ilgisini çekmektedir. İşte 10 Ocak hangi burç, 10 Ocak tarihindeki olaylar, 10 Ocak tarihinde doğan yabancı ve Türk ünlüler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#10 Ocak Hangi Burç Ve Burcu Ne?Tom Miks, Red Kit, Asteriks, Süperman, Tenten, Batman ve daha birçok karakterle büyüdü milyonlarca kişi. Şimdiki kuşak çok bilmez ama çizgi roman kültürüyle büyüyen bizler şanslıydık. O kadar kıymetli ve önemliydi ki… Ümit Kireççi ile yazmış olduğu 'Çizgi Roman Senaryosu' kitabını, çizgi romanı ve bu alanda yaptıklarını konuştuk.
#ÇİZGİ ROMANAilece evde olduğumuz bu dönemde çocuklarımız kitap okusun istiyoruz. İstiyoruz da bunu nasıl sağlayacağız, motivasyonunu nasıl arttıracağız? Hangi kitapları seçeceğiz? Birlikte hem okuyup hem eğlenmenizi de sağlayacak kitap ve aktivite önerilerimiz var.
#GazetehaberleriYazdıkları romanlarla, hikâyelerle, çocuklar için kaleme aldıklarıyla hayal gücümüzü harekete geçiren, bizi besleyen yazarlar çocukluk çağlarında neler okurdu? Onları büyüten, heyecanlandıran, hatta belki de bugünün yazarları olmalarının yolunu açan romanlar, öyküler, çizgi romanlar hangileriydi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazarlardan çocukluklarının en kıymetli, onları bugün bile heyecanlandıran kitaplarını dinledik...
#Buket UzunerAmerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), canlı bağlantıyla Darüşşafaka Lisesi’ne konuk oldu. Siemens mühendislerinin mentorluk yaptığı, Darüşşafakalı gençlerden oluşan Sultans of Türkiye ekibinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından gelen 600 öğrenci, uluslararası robot yarışması FIRST Robotic Competitionın (FRC) bu seneki konusunu NASA yetkililerinden öğrendi. Gençler 2020 yarışması için Infinite Recharge oyununa hazırlanacak.
#NasaEbeveynlerini kaybeden öğrencilerin okuduğu Darüşşafaka Lisesi’nin robot kulübü takımı ‘Sultans of Türkiye’, ABD’de 40 ülkeden 15 bine yakın öğrencinin katıldığı uluslararası robot yarışması FIRST Robotics Competition (FRC) finallerinde ‘Engineering Inspiration Award’un sahibi oldu. Yarışmada katılımcılardan kargo ve uzay gemisine top atabilen, disk yerleştiren ve belirli yükseklikteki platformlara tırmanabilen bir robot tasarlamaları talep edilmişti.
#GazetehaberleriSofistike bir zevki, pratik bir şekilde anlatabilmek gibi kendine has bir özelliği var Brüksel’in. Kristof Kolomb’un Avrupa’ya getirdiği çikolatayı, halkın satın alabileceği uygun fiyatlı bir tatlıya dönüştüren reçete ilk Brüksel’de formüle edilmiş… Süs havuzlarına ihtişamlı bir kemer veren figür, en direkt şekliyle ‘işeyen çocuk’ Manneken Pis heykeli ve en heyecanlı maceralar, Brüksel halkının da koleksiyonerliğini yaptığı yalın çizgilerle resmedilmiş, çizgi roman kitaplarında anlatılıyor. İşte size Brüksel gezi rehberi…
#BrükselAvrupa’nın batı kıyılarında yer alan ve Kuzeyin Venedik’i olarak tanınan Brugge, ziyaretçilerini çikolata kokusuyla karşılar. Neredeyse her sokağı bir meydana çıkar. Zamanın 17. yüzyılda durduğu şehirde gezinize tarih eşlik eder. Dünyanın en lezzetli patates kızartmasını da burada yiyebilirsiniz.
#Çikolata Kokan BruggeÇocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerin üzerimizdeki etkisi çok büyüktür. Hayatla ilgili ilk derslerimizi bu çizgi filmlerden alırız. Biz bir nesil olarak pedagogların şimdilerde çok onaylamayacağı bir çok çizgi film karakteriyle büyüdük. Neyse ki bize güzel şeyler öğrettiler.
#ŞirinlerKorkunun ecele faydası yok: Önümüz kar, soğuk, tipi, boran... Tiril tiril giyindiğimiz, her yere yürüyerek gittiğimiz, gittiğimiz yerde açık havada oturduğumuz, mehtaplara, guruplara doymadığımız zamanlar artık çok uzakta. Yine de evlere kapanmanın, kapansak da enseyi karartmanın, neşemizden, müziğimizden, sporumuzdan, eğlencemizden geri kalmanın âlemi yok. Güzel, keyifli, gustolu bir kış geçirmemiz için, hatta bu zamana kadarkilerin en iyisi olması için elimizde bir sürü sebep var. O sebepleri, haberdar olmamız gereken trendleri, önümüzdeki üç ayın en heyecanlı tarihlerini kendi alanlarının uzmanlarından derledik.
#KışAsya ülkelerinin turistleri durumu fark etti bile: Japonya’da görülmesi gereken yeni şehir Osaka. Ziyaretçi sayısı hızla artıyor. Rehber kitaplardaki öneriler doğrultusunda Kyoto ve Nara’yı tercih edenler ülkenin üçüncü büyük şehrini yenilenen yüzüyle göremiyor. Sadece Japonya’ya özgü etkinlikler, kültürel zenginliklerin yanı sıra güzel kafeler, barlar, restoranlar, butiklere bakılırsa Osaka’nın yıldızının gittikçe parlamasına şaşırmamak lazım.
#36 Saatte OsakaKana susamış yağmacılar gibi poz kesmelerinin üzerinden dakika geçmeden, suratlarına dinozor maskeleri geçirip yarı kükremeye, yarı kıkırdamaya başlayan bir tayfa: ‘Korsanlar!’ Gideon Defoe bu tuhaf tayfayı bir Darwin’le, bir Marx’la, bir Nietzsche’yle, bir Ahab’la aynı macerada buluşturuyor...
#Kitapsanat