Belki çok sevdiğimiz bir şefin tarifinde duyduk, belki bir menüde görüp sipariş verirken tereddüt yaşadık. Çok sık kullanılan ve birçoğu artık neredeyse dilimize de yerleşen gastronomi terimleri kafanızı karıştırıyorsa bu sözlük tam size göre. İşte yeme-içme meraklılarının bilmesi gerekenler içinden seçtiklerimiz...
#GastronomiHilal ve Gökhan Muştu çiftinin üç çocukları var. Birbirinden sevimli bu üç çocuğun da sağlık sorunları bulunuyor. Sosyal medyada ‘Çikolatacı Anne’ olarak tanınan Hilal hanım bugünlerde çikolata satışlarından elde ettiği geliri gözleri ileri derecede şaşı olan kızı Eylül Naz’ın ameliyatı için biriktiriyor.
#Çikolatacı AnneSütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarAlman şair, düşünür Goethe “Sicilya’sız bir İtalya insanın ruhunda iz bırakmıyor, burayı görmeden İtalya’yı tam olarak kavrayabilmek mümkün değil” demiş. Olumsuzluklarını bile avantaja çeviren dinamizmiyle adeta insanın kanına işleyen Sicilya, ülkenin hiçbir yerine benzemiyor ama her bölgeden birçok farklı renk barındırıyor.
#SeyahatGalatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk başkanlığa aday olduklarını açıklarken, Ünal Aysal seçime girmeyeceğini beyan etti. Dursun Özbek kanadı sessizliğini korurken önemli bir hamle Ali Fatinoğlu’ndan geldi.
#GalatasarayRusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un makine yapımı bölümü Atomenergomash bünyesindeki AEM Technologies A.Ş.’nin Volgodonsk şubesi uzmanları, Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3’üncü güç ünitesi için nükleer reaktör tabanını temperleme işlemini gerçekleştirdi.
#Akkuyu NGSŞaka yapmıyorum; dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olduğumuzu ben de yeni öğrendim... Gana ve Fildişi Sahilleri’nden gelen ilk hasat ithal kakaolarla ‘çekirdekten tablete’ üretim yapan Altınmarka, şu anda dünyadaki en büyük ikinci kakao işleme tesisi...
#ÇikolataTemperleme , gastronomi ile ilgili olanların yakından bildiği bir kavram. Pastacılıkta önemli bir yeri olan çikolatanın kullanımına göre bazen temperleme yönteminden faydalanmak gerekiyor. Penterleme, çikolatanın daha kolay şekillendirilmesini sağladığı gibi pürüzsüz bir görünüme de yardımcı oluyor. Peki, çikolata temperleme ne demek? Temperleme nasıl yapılır? İşte çikolata temperlemenin püf noktaları…
#Çikolata Temperleme Ne DemekKristal kâselerde ikram edilen bayram çikolatalarını hatırlamayan yoktur. Ünlü çikolata şefleri yaklaşan Şeker Bayramı için evde kolaylıkla yapabileceğiniz usta işi çikolata tarifleri hazırladı. Deneyin, hem ağzınız tatlansın hem bayramınız şenlensin.
#GazetehaberleriDünyada DIY (kendin yap) çılgınlığı aldı başını gitti. Herkes evini atölyeye çevirdi, hazır fabrikasyon ürünler yerine artık herkes kendi orijinal ürünlerini üretiyor. Sizin için bir dosya hazırladık ve kendi kendinize neler yapabileceğinizi derledik. Bakalım listede neler var…
#DIY