Uygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev Temizliğiİşkembe; çok eski dönemlerden beri tüketilen besin kaynakları içerisinde bulunmaktadır. İşkembenin yenilebilir hale gelmesi adına uygun bir biçimde hazırlanması gerekmektedir. Sert olmasından ötürü uzunca bir süre pişirilmesi gerekir. İşkembe, genel olarak haşlama ve kaynama metotlarıyla pişirilmektedir. Bununla beraber pişirmeden önce iyice temizlenmesi gerekir. Peki, işkembe nasıl temizlenir? Kasaptan alınan işkembe en kolay nasıl temizlenir? İşte, tüm detaylar.
#İşkembeGünümüzde yemek yapmak oldukça keyiflidir. Özellikle sakatat yemekleri yapmak da ustalık ister. Paça temizlemek ve kelle paça yapmak da merak ediliyor. Paça nasıl temizlenir? Kelle paça kolayca nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#PaçaGünümüzde yemek yapmak için birbirinden farklı besinler kullanılmaktadır. Özellikle de mantar farklı lezzeti ve eşsiz tadı ile yemeklerde ön plana çıkmaktadır. İstiridye mantarı ise en çok merak edilen besinlerin başında geliyor. İstiridye mantarı nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İstiridye mantar kavurma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Istiridye MantarıDünya hiçbir zaman harikalar diyarı değildi, şimdi hiç değil. Bir yanda savaşlar, sürtüşmeler, vekalet savaşları, kurdurulmaya çalışan devletler, parçalanan ülkeler, kavga ederken el altından yürütülen ticaretler, terör örgütlerinden yaratılan paralı ordularla aslında kapkara bir diyara dönmüş durumda. İş böyle olunca gelişmelere, konjonktüre göre değişmek zorunda olan ilişkilere de “Alice Harikalar Diyarında” imiş gibi bakmak biraz komik oluyor.
#SuriyeYemek yapmak herkes için büyük bir keyif haline dönüşebilir. Özellikle de doğru ürün kullanıldığı zaman birbirinden lezzetli yemekler ortaya çıkar. Yemek yapmadan önce balık temizlemenin püf noktaları da bilinmelidir. Levrek nasıl temizlenir? Levrek evde nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#LevrekKahvaltı sofralarında en çok tüketilen yiyeceklerden biri de, zeytindir. Özellikle siyah zeytin her bireyin severek tükettiği bir zeytin türüdür. Siyah zeytin satın alan kişiler siyah zeytinin hangi şartlarda saklanacağını öğrenmek için araştırma yapabiliyor. Siyah zeytinin uzun ömürlü olabilmesi için yapılması gerekenler internet üzerinde araştırılıyor. Siyah zeytin nasıl saklanır? Siyah zeytin küflenmemesi için ne yapılır, nasıl muhafaza edilir? Siyah zeytinin saklanmasıyla ilgili tüm detayları ile derledik.
#Siyah ZeytinBilgisayara fotoğraf ya da video gibi dosyaların aktarılması USB bağlantısı ile olur. Bazı durumlarda bir sorun ile karşılaşılabilir. Bu sorunların ne sebepten kaynaklandığı ve nasıl çözülmesi gerektiğini sizler için derledik.
#Bilgisayar Telefonu Görmüyor Hatası Nasıl Çözülür?Siroz hastalığı, zehirli ve toksik atıkların karaciğerden temizlenememesi ya da zor temizlenmesi nedenli ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Siroz nedir ve neden olur sorusu pek çok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, siroz nedir, neden olur? İşte, Siroz hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler
#Siroz Hastalığı TedavisiÇok eski çağlardan bu yana özellikle yağı için kullanılan bitkilerden birisi olmaktadır. Ülkemizde de yağ amaçlı üretilen bitkiler içerisinde ayçiçeğinden sonra ikinci sırada bulunmaktadır. Bu kadar talep edilen bir bitki olan susam nasıl yetişir ve Türkiye'de en çok yetiştirilen bölgeler nerelerdir tüm detayları derledik.
#Susam Nasıl YetişirHer gelen yeni yılda genç ve dinamik görünme arzusu ile tıbbın getirdiği pek çok yeniliği kullanıyoruz. 2020 yılı tüm dünya için zor geçti. Pandemi sürecinde hem önlemler hem yaşadığımız ağır stres yıpranmamızı daha da arttırdı.
#Cilt BakımıKoronavirüs endişe yaratmaya devam ederken, yoğun önlem almamız gerekiyor. Bu önlemler sadece dışarı çıkarken değil, evinizin içinde de artırılmalı. Hatta evin içinde aile bireylerinin sık temas etiği yerleri düzenli olarak dezenfekte etmelisiniz. İşte dezenfekte edilmesi gereken yüksek temaslı 5 alan…
#TemasHava kirliliği tüm Dünya'nın oldukça önemli problemleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle de ülkeler konu ile ilgili sürekli çalışmalar yapar. Hava kirliliği nedir ve nasıl oluşur, hava kirliliği nedenleri ve nasıl önlenir, çözüm yolları nelerdir gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#Hava Kirliliği Nedir Ve Nasıl Oluşur?Yeni anne olanların en çok merak ettikleri arasında bebeklerde kucak alışkanlığı konusu yer alır. Kimi anneler “Bebeğim sürekli kucak istiyor, neden?” “Bebeğim kucaktan inmiyor normal mi?” sorularına yanıt arar. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney bebeklerde kucak alışkanlığı ve bu süreçle ilgili bilinmesi gerekenleri paylaştı.
#BebekYeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kaldı. Okul ihtiyaçları için de piyasada çeşitli markaların çok sayıda ürünü bulunuyor. Bu yüzden okul alışverişini internet üzerinden yapmayı düşünürseniz birkaç noktaya dikkat etmenizde fayda var.
#OkulBir klima ne kadar doğru seçilirse seçilsin klimanın doğru şekilde kullanılması ve belli aralıklar ile bakımının yapılması, filtresinin temizlenmesi de bir o kadar önemli. İşte verimlilik ve enerji tasarrufu açısından klimanızda uygulamanız gereken adımlar…
#SamsungİÇ Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Balanlı, pandemi döneminde havaların ısınmasıyla birlikte klima kullanımının bulaş riskini artıracağını belirterek, "Klima açıldığında içerideki aynı hava devridaim oluyor. Bu durum, bulaşma açısından çok risklidir. Bu dönemde iş yerleri ve evlerde pencereler açılmalı" uyarısında bulundu.
#İç Hastalıkları Uzmanı