Telafi eğitimi hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin dijital karneleri e-Okul'dan erişime açıldı. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan ve kimi zaman yüz yüze eğitimle sürdürülen 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 2 Temmuz Cuma sona erecek. Peki, telafi eğitimi ne zaman başlayacak?
#Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?Öğrenciler karne heyecanını dijital ortamda yaşadı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerinin bir kısmını yüz yüze, bir kısmını ise uzaktan eğitim modeli ile gören öğrenciler, karne notlarına da uzaktan erişti. Peki, telafi eğitimi ne zaman başlayacak?
#Telafi EğitimiTelafi eğitimi ne zaman sorusu dijital karnelerin erişime açılmasının ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl karnelerin 18 Haziran'da alınacağını okulların ise 2 Temmuz'da kapanacağını açıkladı. Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri e-Okul'dan erişime açıldı. Ardından ise telafi eğitimi başlayacak. Peki, Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Telafi eğitimi kaç gün sürecek? İşte, telafi eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alacak. Öğretim yılı ise 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, uygulanacak 'Telafide Ben de Varım' yaz uygulaması programının uygulama esaslarına yer verildi. Peki, telafi dersleri ne zaman olacak?
#Telafi Dersleri Ne Zaman Olacak?Vakaların artan seyri, aşı konuşmaları ve “4 Ocak’ta okullar yeniden açılacak mı?” sorusu gündemde iken Bursa’daki özel okullar ile konuştuğumuz eğitim serimizin dördüncü günü ile devam ediyoruz. Söyleşilerimizde okullardan duyduğumuz genel eleştiri uzaktan eğitimin bireysel değerleri kazandırma da yüz yüze eğitim kadar efektif olmadığı yönünde olmuştu. Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Kurucusu Canan Topsakal’da yorumları ile bu yönde yapılan eleştirileri destekliyor. Salgın sırasında yüz yüze eğitimde alınan önlemleri, uzaktan eğitime geçiş sürecini ve merak ettiğimiz soruların cevaplarını bir de Canan Topsakal’dan dinledik.
#Özel NovaPandemi sürecine kadar çalışan anne-babalar çocuklarının sorumluluğunu önce bakıcılara sonra kreş ve okullara ihale ediyordu. Ama pandemi sürecinde çalışan anne-babalar full-time ebeveynlik artı öğretmenlik görevini üstlendi. Bir yandan da online işlerini yerine getirmeye çalıştılar.
#OkulUzmanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitimin yapıldığı eğitim ve öğretim döneminin ardından yaz tatilini yeni normal dönemin sınırları içinde geçirecek öğrencilere, tatil sürecinde hem dinlenmek hem eğlenmek hem de öğrenmek için günlük rutinlerini dengeli planlamaları önerisinde bulunuyor.
#EğitiBaşbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu belirtirken birçoğunda kontrol sağlandığını, Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit’e yoğunlaşıldığını söyledi. Davutoğlu, “Şimdi başlayan mücadele, özellikle Cizre ve Silopi mutlak olarak bunlardan temizleninceye kadar sürecek” dedi. Davutoğlu, önceki gece Bulgaristan’dan dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbetinde özetle şöyle konuştu:
#Akif BekiKasım ve nisan ayı sonunda yapılacak yeni sınavlarda, sınıflarda aynı anda 2 gözetmen öğretmen bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlara olağanüstü şartlar dışında kendi okullarında girecek. Sınava girmek istemeyen öğrenciler o gün okula gelmeyecek. Öğrenciler, tekli oturma düzeninde ortak sınava girecekler. Sınavda en az iki farklı kitapçık türü kullanılacak.
#SınavKasım ve nisan ayı sonunda yapılacak yeni sınavlarda, sınıflarda aynı anda 2 gözetmen öğretmen bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlara olağanüstü şartlar dışında kendi okullarında girecek. Sınava girmek istemeyen öğrenciler o gün okula gelmeyecek. Öğrenciler, tekli oturma düzeninde ortak sınava girecekler. Sınavda en az iki farklı kitapçık türü kullanılacak.
Okulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGS