Elazığ'da yaşayan yüzde 97 bedensel engelli Muhammet Uçur (26), 3 yılda tek parmağını kullanarak Gazi Osman Paşa'nın Plevne Zaferi'ni anlatan 5 bölüm halinde 80 sayfalık senaryo yazdı. Hayalinin, yazdığı senaryonun dizi veya film olarak yayınlanması olduğunu söyleyen Uçur, "İlk başta yazarken zor oldu ama 'İnanıyorsanız üstünsünüz' diyerek yazdık. Vefat eden ağabeyimin de katkısı oldu. Birlikte uzun metrajlı bir film hikayesi yazdık. Bir parmağımla mouse kullanarak yazdım. Ailemin de yardımı oldu" dedi.
#Muhammet UçurKonuşma ve bedensel engelli 24 yaşındaki Yusuf Minnet, üçüncü şiir kitabını çıkardı. Tek parmağıyla dizüstü bilgisayarında ‘Yüreğimden Şiirler’, ‘Merhaba Gönül Dostlarım’ ve ‘Bir Bozkurdun Sesi’ adlı şiir kitaplarını yazan Minnet, son kitabı için Çubuk Atatürk Parkı'nda imza günü düzenledi.
#ANKARAGürcistanlı halterci Giorgi Rostomaşvili, tek parmağıyla 200 tonluk bir tekne çekerek dünya rekoru kırdı. 29 yaşındaki Gürcistanlı halterci Giorgi Rostomaşvili, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'daki sahilde parmağına bir iple bağladığı 200 tonluk 'Tamara II' isimli tekneyi 5 metre boyunca çekmeyi başardı. Rostomişvili’nin rekor denemesi sırasında etrafa toplanan vatandaşlar ve turistler sporcunun 200 tonluk tekneyi çekmesini şaşkınlıkla ve heyecanla izledi.
#GürcistanOrdu'da bedensel ve konuşma engelli Erdinç Yılmaz, kullanabildiği tek parmağıyla üçüncü kitabını hazırlıyor.Olumlu eleştirilerin yanı sıra farklı illerde kitap fuarlarına katılan ve imza günleri düzenleyen Yılmaz, yeni kitabının hazırlıklarına başladı. Üçüncü kitabına "Aşk ve Ölüm" adını veren Yılmaz, ayrılıklar, kavuşmalar ve ölümün de yer aldığı bir aşk hikayesini konu ediniyor.Tek parmağıyla yeni hikayesini satırlara döken Yılmaz, yazarlık açısından güzel yerlere gelmeyi istiyor.
#Htvözelİzmir'de 10 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konulan, doktorların 2 yıl ömür biçtiği, vücudundaki istemli kasları günden güne kuvvetsizleşerek eriyen 32 yaşındaki Hatice Özkan, vücudunda tek hareket ettirebildiği sağ ayak başparmağı ile yaşama tutundu. Hareket ettirebildiği tek parmağıyla yattığı yerden bilgisayar kullanabilen Özkan, dışarıdan bitirdiği lisenin ardından şimdi 2 üniversite birden okuyor.
Adını ToRy değil de ToNy algıladığımdan erkek sandığım ve partisine gitmeden “Dur bir Google’dan bakayım neymiş, kimmiş?” deyince kadın olduğunu anlayıp cehaletime pes dediğim Amerikalı modacı Tory Burch, Dubai’de defile düzenleyip özel bir parti verdi. (Of bu cümlede nefessiz kaldım!)
Adının önüne birkaç farklı titri eklemek mümkün... Hem işletmeci ve aşçı hem de dört çocuk annesi, sportmen ve stil sahibi bir kadın Ayşe Kucuroğlu... Hayatı yüksek tempoda yaşıyor ama bu koşturmacadan bir an olsun şikayet etmiyor. Son derece sosyal biri gibi görünse de gayet domestik bir kadın olduğunu saklamıyor.
Çocuğunuz elinizden tutup, “Hadi dalgalara tekme atalım” dediğinde dalgalara o tekmeyi savurabiliyorsanız, vücudunuza bir sinek konduğunda onu kovabiliyorsanız, tabağınızdaki yemeğe uzanabiliyor, lokmayı ağzınıza atıp yutkunabiliyorsanız, 22 yıllık ALS hastası Alper Kaya’nın (50) ve bu hastalıktan mustarip başka hastaların neler yaşadığına dair fikriniz olmayabilir.
Kimi bedensel, kimi görme, kimi işitme, kimisi de zihinsel engelli. Hepsinin ortak bir amacı var o da dünyanın en güzel engelli kızı olmak. Bu amaçla bir araya geldiler. Mayıs ayında Antalya'da yapılacak dünyanın ilk Engelli Güzellik Yarışması'nda en güzel olmak için yarışacaklar.
Kimi bedensel, kimi görme, kimi işitme, kimisi de zihinsel engelli. Hepsinin ortak bir amacı var o da dünyanın en güzel engelli kızı olmak. Bu ama?la bir araya geldiler. Mayıs ayında Antalya'da yapılacak dünyanın ilk Engelli Güzellik Yarışması'nda en güzel olmak i?in yarışacaklar.
ALS hastası eski Trabzonsporlu İsmail Gökçek, artık konuşup yürüyemiyor. Sadece sağ elinin orta parmağını hareket ettirebilen İsmail Gökçek, kurduğu ALS Derneği’nde, eşinin bir kağıda yazdığı harfleri göstermesiyle derdini anlatabiliyor. Haftanın 4 günü de eşiyle derneğe gelen İsmail, başka hastaların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyor.
Çocukluğunda geçirdiği menenjit sonrası felç olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede geçiren 31 yaşındaki Erdal Yalçın, adını sır gibi sakladığı 15 yıllık platonik aşkı sayesinde yaşama sarıldı. "Ela Gözlüm" dediği sevgilisi için kullanabildiği tek parmağıyla 400’ü aşkın şiir yazarak, iki kitap yayınlayan Yalçın’ın üçüncü kitabı önümüzdeki günlerde raflarda olacak.