Dünyada yaşamını devam ettiren canlılardan birisi de akreplerdir. Akrepler oldukça tehlikeli canlılar olarak görülüyor. Akrepleri inceleyen kişiler omurgalı mı yoksa omurgasız mı olduğunu araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Akreple hakkında bilgi edinmek adına internet sitelerinde birçok araştırma yapılıyor. Akrep omurgalı mı yoksa omurgasız mıdır tüm detayları ile derledik.
#AkrepKaradeniz Bölgesi'nde sayılarında önceki yıllara oranla artış olduğu belirlenen ayılar, indikleri yayla ve mezralarda tehlike oluşturuyor. Yaylardaki turistik işletmelere dadanıp tarım ürünlerine zarar veren ayılara karşı tedirgin olan bölge halkı, değnekle dolaşıp tedbir alırken, uzmanlar da ayı saldırılarına karşı doğada gürültülü ve gruplar halinde dolaşılmasını öneriyor.
#KaradenizTimsahlar, köpek balıkları, örümcekler, yılanlar... Korkutucu olmalarıyla meşhur olan tüm bu hayvanlarla daha önce karşılaşmadıysanız bile Avustralya ilk tanışacağınız yer olabilir. Ve bu tehlikeli hayvanlardan herhangi biriyle karşılaşmanız durumunda maruz kalacağınız ölüm riski oldukça ciddidir. Çünkü kendileri, genelde avlarını ıskalamıyorlar... İşte Avustralya'ya gitmeden önce hakkında bilgi sahibi olmanız gereken 6 çok tehlikeli hayvan.
#EN TEHLİKELİ HAYVANLARKış gelip de havalar soğuduğunda biz çareyi üzerimize kalın bir şeyler giymekte, kaloriferi ya da sobayı yakmakta buluyoruz. Peki vahşi doğada yaşayan hayvanlar kışın soğuklarından nasıl korunuyor?
#Hayvanlarİnsanlar bazen hiç tanımadıkları çocukları temas ederek, sarılıp öperek sevebiliyor. Ebeveynler ise bu konuda gittikçe hassaslaşıyor. Birçoğu çocuklarına rızaları dışında kimsenin dokunmasını istemiyor. El öpmenin, sarılmanın, temas ederek konuşmanın yaygın olduğu ülkemizde özellikle belli bir yaşın üzerindeki kişilere “Çocukları dokunmadan sevin” fikrini anlatmak zor olabiliyor. Peki bu konuda ebeveynler ve uzmanlar neler söylüyor?
#Çocuk Sevmeİnsanlar bazen hiç tanımadıkları çocukları temas ederek, sarılıp öperek sevebiliyor. Ebeveynler ise bu konuda gittikçe hassaslaşıyor. Birçoğu çocuklarına rızaları dışında kimsenin dokunmasını istemiyor. El öpmenin, sarılmanın, temas ederek konuşmanın yaygın olduğu ülkemizde özellikle belli bir yaşın üzerindeki kişilere “Çocukları dokunmadan sevin” fikrini anlatmak zor olabiliyor. Peki bu konuda ebeveynler ve uzmanlar neler söylüyor?
#Bir Sorudan Fazlasıİstanbul barajları alarm veriyor. İstanbul barajlarında doluluk oranı bugün 34.39 olarak ölçüldü. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında, "İstanbul'un 64-65 günlük suyu kaldı. Şayet yağmur yağmazsa. Kullanılabilir su düşmüş vaziyette" dedi. Şen, "Olan suyun tasarrufu yapılır, olmayan suyun değil" diyerek uyarılarda bulundu.
#İstanbulBir araştırmaya göre köpeğiniz sizi her gördüğünde aşkını görmüş gibi hissediyor. Sizi hep coşkuyla karşılaması o yüzden. Peki, kediler ayrılıp da kavuşunca ne yapıyor? Onların sağları solları belli olmuyor. Kapıda karşılayıp sarılanı da var, yargılayıcı bakışlarla süzeni de...
#KediAntalya’nın İbradı ilçesinde Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu, Ormana Mahallesi sınırları içerisinde bulunan mağaranın içerisinde Murat 124 marka otomobil ile karşılaştılar. Çağla Canoğlu, “Bu girdiğim yedinci mağara. Mağara ile ilgili ilginç olan şey mağaranın dibinde araba olmasıydı.'' şeklinde yaşadığı şaşkınlığı anlattı.
#AntalyaAntalya’nın İbradı ilçesinde Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu, Ormana Mahallesi sınırları içerisinde bulunan mağaranın içerisinde Murat 124 marka otomobil ile karşılaştılar. Çağla Canoğlu, “Bu girdiğim yedinci mağara. Mağara ile ilgili ilginç olan şey mağaranın dibinde araba olmasıydı.'' şeklinde yaşadığı şaşkınlığı anlattı.
#AntalyaArıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.
#İstanbulArıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.
#İstanbulSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatSu aygırları pek çoğumuzun doğa belgesellerinden tanıdığı, sakin görünüşlü çoğunlukla otçul hayvanlar. Peki her yıl yüzlerce kişinin su aygırı saldırısına uğradığını ve çoğunun hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz? Elbette istisnalar da var. Onlardan biri de Paul Templer. Templer üç kez su aygırı tarafından yutuldu ama sağ kurtulmayı başardı. İşte Templer'ın akıllara durgunluk verecek film gibi hikayesi...
#Paul TemplerBirçok canlı için bahar demek ‘çoğalmak’ anlamına geliyor. Bugünlerde sağımız solumuz dünyaya gözlerini yeni açmış yavrularla dolu. Görünce her ne kadar içimizden sevgi seli fışkırsa da dikkati elden bırakmamalı. Çünkü her canlıda olduğu gibi annelerin en korumacı ve doğal olarak en saldırgan olduğu dönemdeyiz.
#DOĞAABD’deki bilim insanları, belli bir şekilde işlenmiş yumurta akının denizlerdeki mikroplastikleri ve tuzu yüzde 99 verimlilikle temizleyebildiğini keşfetti. Araştırmacılar yumurta akı kullanarak büyük miktarlarda suyu arıtabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Peki yumurta akı nasıl böyle bir etki yapabiliyor? Yumurta mikroplastiğin sonunu getirebilir mi?
#PlastikYıllardır onu tiyatroda, bağımsız filmlerde ve yüksek reytingli dizilerde izliyoruz. Magazinden uzak bir hayatı var. Ama “Sakin durduğuma bakmayın” diye uyarıyor: “Kafamın içi sürekli darmaduman diyebilirim. Konuşan o kadar çok Buğra var ki orada.” Üçüncü kitabı ‘Luna’yla karşımızda. Buğra Gülsoy’la buluşuyoruz; hayatını, evliliğini, çocuğunu ve kitabını konuşuyoruz: “Aşkın, gelip geçici bir heyecan ve elde etme dürtüsü, arzusu olduğunu düşünüyorum. Asıl kıymetli olan geçici aşkın ardından kalmayı başaran sevgi.”
#Buğra GülsoyKüf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Günlük hayatın çok içindeki bu sinsi problemin etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkabiliyor. Ölümlere dahi neden olabilen küf sorununu ve sağlığımıza etkilerini 12 soruda mercek altına aldık...
#Sağlık