Mavi kapaklar, portakal kabukları eğitim bursuna; atık piller kefire, yoğurda dönüşüyor. Okunmuş bir kitap köy okulları için yeni kitapların sayfalarını aralıyor. Nasıl mı? Dünya liderleri önümüzdeki 10 yıl içinde, 17 Küresel Amaç üzerinde üç önemli sorunu; aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, iklim değişikliğini düzeltmek için uzlaşırken; farkındalık kazanan gençler de kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine yetirmek adına harekete geçtiler.
#BURSAYazar bir annenin, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geliyor. Gençlik yıllarında sevdiği ve girdiği tiyatrodan 12 Mart sonrası dönemde yazar olarak çıkıyor. İlk romanı Yarın Yarın’ın yayınlanmasının üstünden dile kolay 48 sene geçmiş… Yazar Pınar Kür’leyiz... Son zamanların çok tartışılan, ‘sanat, müzik, edebiyat bitti’ mi konusuna Kür’ün yorumu, “Yeni dönemden iyi yazarlar var ama duvarları yıkacak kişi görmüyorum. Bundan sonra edebiyat dünyasında, dünyanın herhangi bir yerinde büyük çıkış yapabilecek şey yok. Kafka’dan sonra bitti bu iş” oluyor.
#Pınar KürAnkara’nın tarihi Sıhhiye semtinde bir apartmanın birinci katından dışarıya sesler taşıyordu; bir yanda opera provası yapan bir anne, diğer yanda tiyatro çalışan bir baba… Cumhuriyet’in yetiştirdiği en önemli orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in böyle bir evden çıkması tesadüf olamazdı herhalde! Ödüllerine en son geçen hafta And Vakfı 36. Onur Ödülü Altın Madalyası’nı ekleyen Gökmen, “Klasik müzik eğlendirmez. İnsanı düşündürtür, geçmişini sorgulatarak geleceğe hazırlar. Hatta bazen insanı yıpratır bile, çünkü ruhun duyabileceği her türlü duyguyu müzikle yansıtabilirsiniz” diyor...
#Ankara