Noodle; bilhassa Asya'da çok popüler olan, hazır paketli türleriyle beraber ülkemiz çapında sık sık tüketilen bir besindir. Noodle, çok basit ve hızlı yapılması sebebiyle çok sık tercih edilmektedir. Noodle yemenin kilo alımı ile bağlantısının olup olmadığı merak edilmektedir. Karbonhidrat içeriği zengin olan noodle, kilo alımına neden olur mu tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamNoodle, alışılmış makarna tariflerinin dışında tercih edilebilecek güzel bir alternatif. Etli, tavuklu veya sebzeli olarak hazırlanibiliyor. Hem pratik hem de nefis olan sebzeli noodle'ı mutlaka denemelisiniz. Peki sebzeli noodle nasıl yapılır? İşte sebzeli noodle tarifi...
#Sebzeli Noodle TarifiBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeYemeksepeti, 2019’da kullanıcılarına yaklaşık 340 milyon porsiyon ulaştırdı. Her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin yemek alışkanlıklarına ışık tutan araştırmasını yayınlayan Yemeksepeti, 2019’un lezzet ajandasından öne çıkanları açıkladı.Yemeksepeti, 2019 yılında 69 ilden verilen 340 milyon porsiyon siparişi inceledi ve kullanıcılarının lezzet tercihlerinden alışveriş alışkanlıklarına kadar birçok ilginç detayı ortaya koydu.
#YEMEKNoodle, Çin mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Erişteye benzer bir yapısı olan noodle, beraberinde bir sosla veya bir çorbada servis edilebilir. Kendi içinde birlikte kullanılan malzemelere göre bir çok çeşidi vardır. En temel çeşitleri tavuklu ve sebzeli noodledır. Peki, noodle nedir? Noodle nasıl pişirilir?
#NoodleUzun zamandır gitmeyi istediğim bir şehirdi Bangkok. Renkleriyle, kültürüyle, karmaşıklığıyla ve büyüleyici mimarisiyle hep ilgimi çekmiş bir yerdi. Geçtiğimiz mart Bangkok başta olmak üzere Phuket ve Chiang Mai’yi kapsayan Tayland seyahatine çıktım. 10 gün kaldığım Tayland’ın hafifçe bir tadına bakmış oldum. Çünkü gördüklerim daha çok az bir kısmıydı. Bu harika ülke asla tek seferde bitirilebilecek gibi değil... Peki üç günde Bangkok’ta nereleri gördüm ve gezdim? İşte Bangkok önerileri…
#Bangkok Yüzen PazarSingapur denilince aklınıza ne gelir? Sıcak iklim, her daim nemli havası, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olduğu ve en ilginç yasakların uygulandığı bir ülke... Peki Singapur’un mutfağı nasıl? Gittim, gördüm ve tattım... Anladım ki, burası yemek konusunda tam bir cennet...
#Singapurİstanbul başta olmak üzere büyük kentlerimizde, çok bilinen Fransız, İtalyan, Çin mutfaklarından örnekler sunan restoran çok. Ama dünya lezzetleri bunlardan ibaret değil ki. Afgan, Fas, Gürcü, Vietnam, Musevi ya da Meksika mutfakları ne olacak? Bunları yapan lokantalar maalesef yok ya da çok az. Biz de bu yemekleri merak edenler için yemek yazarı Ebru Omurcalı ile konuştuk.
Üç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Organizasyon şirketlerinin en önemli işlerinden biri, düğün hazırlığı. Bu firmalara başvuran çiftlerin sayısı gittikçe artıyor. Onların verdiği hizmetler de gittikçe genişliyor. Bu şirketler, iskemle giydirmeden, masa örtüleri ve peçetelere, nikah masası dekorundan pasta masasının süslenmesine, havai fişek gösterilerinden mönü tasarımına, davetiyelerden balayı programına kadar bütün detaylarla ilgileniyorlar.
Uzakdoğu yemekleri hayatımıza Çin mutfağıyla girdi. O zamanlar bir veya iki Çin lokantası herkese yetiyordu. Sonra Çin lokantaları çoğalmaya başladı. Arkadan ilk Japon lokantaları geldi. Sonra suşi çok popüler oldu. Onun ardından da diğer Uzakdoğu ülkelerinin mutfakları tanınmaya başladı. Bunların başında Tayland geliyor, Thai yemekleri de beğenildi.