Tavuk hem ekonomik hem de sağlıklı bir protein. Üstelik lezzeti çok baskın olmadığından hemen her tarifte hatta tatlıda bile kullanılabiliyor. Sizin için tavukla yapabileceğiniz çorbadan tatlıya birbirinden nefis yemek tarifleri hazırladık. İşte nefis tavuklu tarifler...
#Akşama Ne PişirsemYağsız bir protein olduğundan birçok kişinin tercih ettiği tavuk, neredeyse her evin mutfağında bulunan bir ürün. Her yemeğe uyum sağlayabilen ve pişmesi de oldukça kolay olan tavukla yapılacak yemek tarifleri, her ev aşçısının dağarcığında olmalı. Sizin için tavukla yapabileceğiniz nefis yemek tarifleri hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden elinize sağlık...
#Akşama Ne PişirsemTavuk, birçok evin mutfağının en önemli malzemelerinden biri. Butunu ayrı, göğsünü ayrı, kanadını ayrı pişiyoruz. Peki bütün bu parçaları tek tek almak yerine bütün tavuk alıp evde kendiniz parçalamaya ve böylece daha ekonomik bir mutfak alışverişi ne dersiniz? “Ama çok zor değil mi? Nasıl yapacağız?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sorularınızın cevabı burada. İşte bütün tavuğu bir profesyonel gibi kolayca parçalamanın yolları…
#Tavuk Nasıl AçılırTavuk eti, hem yağsız bir protein kaynağı olmasıyla, hem de lezzetiyle sofralarımızdaki yeri geçmişten günümüze çok sağlam bir malzeme. Neredeyse tüm yemeklere kolaylıkla uyum sağlayan tavuğa iftar sofranızda yer vermek istiyor ancak biraz farklı bir yemek tarifi arıyorsanız listemize mutlaka bir göz atmalısınız. İşte iftar menünüzde mutlaka bulunması gereken nefis tavuk yemeği tarifleri…
#Akşama Ne PişirsemTavuk eti, hem yağsız bir protein kaynağı olmasıyla, hem de lezzetiyle sofralarımızdaki yeri geçmişten günümüze çok sağlam bir malzeme. Neredeyse tüm yemeklere kolaylıkla uyum sağlayan tavuğa iftar sofranızda yer vermek istiyor ancak biraz farklı bir yemek tarifi arıyorsanız listemize mutlaka bir göz atmalısınız. İşte iftar menünüzde mutlaka bulunması gereken nefis tavuk yemeği tarifleri…
#Akşama Ne PişirsemAydan Üstkanat yeni kitabı ‘Enginar’da başlangıçtan ana yemeğe enginarla hazırlanan çeşit çeşit yemek anlatıyor. Üstkanat’la kitabın yaratım sürecini hatta yazmalara doyamayıp hemen peşinden çıkardığı ‘Çanak’ isimli devam kitabını konuştuk, leziz tarifler aldık.
#Melis YılmazTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetKörpecik kuşkonmazların pazar ve manav tezgâhlarını süslediği günler geldi. Ben satın alırken uç kısımları morumsu renkte olanları tercih ediyorum. Kimi zaman omlete katıyorum, kimi zaman arpa şehriyeli salataya... Mantar, kırmızı soğan ve parmesan peynirli garnitürünü de çok seviyor, etlerin yanında sunuyorum.
#KuşkonmazYemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüAirfryer fritöz, yemek pişirmek için sıcak hava sirkülasyonu kullanan bir küçük ev aletidir. Airfryerlar pişirmek için yiyeceğin etrafında sıcak hava dolaştırarak çalışır. Hava fritözü ile diğer fritözler arasındaki temel fark, hava fritözünün yiyecekleri pişirmek için çok az miktarda yağ kullanmasıdır. Hatta bazen hiç yağ kullanmaması bu mutfak aletlerini daha sağlıklı bir alternatif haline getiren bir özelliktir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da sıklıkla tercih edilen bir küçük ev aletidir.
#Sponsorlu İçerikGelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tavuklu mantarlı iç harcıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tavuk kubbesi tari ve kolay malzemeleri ile favoriniz olacak. Peki, tavuk kubbesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri...
#Tavuk KubbesiDiyet yapanların ya da yediklerine dikkat eden kişilerin yemeklerinde lezzetten ödün vermek zorunda kaldıklarına inanılır. Oysaki doğru pişirme teknikleriyle leziz, besleyici ve üstelik az yağlı yemekler yapmak pekâlâ mümkün olabilir. Nasıl mı? Son zamanların gözdesi ürünü Airfryer'ı ve sağladığı kolaylıkları gelin hep birlikte inceleyelim…
#Sponsorlu İçerikMide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır. Sindirimi daha kolay olan haşlama tavuk ve et yemekleri, brokoli ve patates püresi, közleme patlıcan mideye iyi gelen yemeklerden bazılarıdır. Mide dostu daha fazla yiyecek, çorba ve yemek çeşitlerini ayrıntıları ile derledik.
#MideSürü halinde yaşayan mezgit balıkları, genellikle trol ile avlanırlar. Küçük deniz canlıları ile beslenen mezgitler, besinlerini kumlu yerlerde ve denizin diplerinde, kumlu yerlerde ararlar. Diğer balıklar gibi vücuda pek çok faydası olan mezgit balığının özellikleri, nasıl pişirildiği ve bilimsel sınıflandırması ve en sağlıklı nasıl pişirildiği merak ediliyor. Sarı Mezgit Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Türk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu YemeklerEkranların sevilen programı Gelinim Mutfakta birbirinden ilginç tarifleri sofralarınıza konuk ediyor. Günün yemeği olan çökertmeden çıkan tavuk tarifi özellikle ekran başındaki hanımlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Gelinim Mutfakta çökertmeden çıkan tavuk nasıl yapılır? İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi...
#Gelinim Mutfakta Çökertmeden Çıkan Tavuk TarifiRaflara yeni giren ‘Nathalie’nin Mutfak Hikâyeleri’ Beyaz Fırın’ın beşinci nesil temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda’nın tanıdığı mutfaklardan, özellikle de anneannesinden esintiler taşıyor. Suda, özgün tarifleriyle herkesi evde misafir ağırlamaya davet ediyor...
#Nathalie Stoyanof SudaTürk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk aşçıların yanına yollamışlardır. Çeşitli kültürlerin birikimi ile gelişen Türk mutfağı bugün dünyanın en önemli üç mutfağından birisi olmuştur.
#Osmanlı Saray MutfağıÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer ŞefÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer SivrioğluKoronavirüs ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için önerilerde bulunan Diyetisyen Neslihan Aktepe, “Bağışıklığı güçlendirmek için çok fazla yiyecek tüketmek de, çok düşük kalorili diyetler yapmak da yanlıştır” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLU