Bayramda tatile gidemeyen pikniğe gitti, kasapların durgun olan mangallık et satışlarını 9 günlük bayram tatili kurtardı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Piknik sezonunun açılmasına rağmen mangallık et satışları geçen yıla kıyasla yüzde 35 azaldı. Ancak bayramda İstanbul’da kalanların yoğun talebiyle tavuk kanadı stokları hızla tükendi” dedi. Beyaz et sıcak havada hızlı bozulduğu için kasapların temkinli sipariş verdiğini söyleyen Tüfekci, “Talepteki artış sürerse kasaplar ilerleyen günlerde yine ‘kanat’sız kalabilir” diye konuştu.
#BayramMasterChef'te kimin kazandığı dün akşam yapılan MasterClass’ın ardından belli oldu. MasterChef Türkiye'de 26 Ağustos'ta MasterClass yapıldı. Yarışmacılar Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'dan eğitim aldılar. Mehmet Şef'in balık temizleme, Somer Şef'in tavuk parçalama, Danilo Şef'in ise ekler pasta yapımının inceliklerini anlattığı gecede; bir yarışmacı tüm eğitimleri en iyi aldığını kanıtlayarak MasterChef ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı, kim birinci oldu?
#MasterchefTavuk, birçok evin mutfağının en önemli malzemelerinden biri. Butunu ayrı, göğsünü ayrı, kanadını ayrı pişiyoruz. Peki bütün bu parçaları tek tek almak yerine bütün tavuk alıp evde kendiniz parçalamaya ve böylece daha ekonomik bir mutfak alışverişi ne dersiniz? “Ama çok zor değil mi? Nasıl yapacağız?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sorularınızın cevabı burada. İşte bütün tavuğu bir profesyonel gibi kolayca parçalamanın yolları…
#Tavuk Nasıl AçılırSon dakikaya kaldınız, evinize misafirler gelecek. Atıştırmalık ve mezeleri onlar hallediyor ama ana yemek sizin sorumluluğunuzda... Evi düzenlemek, müziği, içeceği, tabak-çanağı düşünmek derken yemek hazırlamaya az vakit kalacağını varsayarak, 15 dakikada bitecek üç tane tarifim var. Biri tavuk, biri balık, üçüncüsü de kıymadan. Antakya’nın tepsi kebabının yeni yıl uyarlaması ve balık sevmeyenin bile İskender kebap keyfiyle yiyebileceği tarifler... Bir de kalabalık misafirler için, tavuk parçalama derdi olmayan, tavuklu ve sebzeli bir fırın yemeği.
#Refika BirgülSon dakikaya kaldınız, evinize misafirler gelecek. Atıştırmalık ve mezeleri onlar hallediyor ama ana yemek sizin sorumluluğunuzda... Evi düzenlemek, müziği, içeceği, tabak-çanağı düşünmek derken yemek hazırlamaya az vakit kalacağını varsayarak, 15 dakikada bitecek 3 tane tarifim var. Biri tavuk, biri balık, üçüncüsü de kıymadan. Antakya’nın tepsi kebabının yeni yıl uyarlaması ve balık sevmeyenin bile İskender kebap keyfiyle yiyebileceği tarifler... Bir de kalabalık misafirler için, tavuk parçalama derdi olmayan, tavuklu ve sebzeli bir fırın yemeği.
#YılbaşıYükselen et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda tavuk kanadı bulmak zorlaştı. Geçen 9 günlük bayram tatilinin son günlerinde, kasap ve marketlerde tavuk ürünü bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelmesine rağmen talebin azalmadığını belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Bayramda vatandaşlar çoğu kasapta, çoğu markette kanat bulamadı” dedi.
#KasapYaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine engel olmak adına tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arş. Gör. Kübra Şahin, gıda zehirlenmesinde ilk belirtilerin 72 saat sonra bile ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
#Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Kübra ŞahinTürkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan Mudurnu Tavuk tesisleri yeniden hayata dönüyor. 2007 yılında Mudurnu Tavuk markasını satın alan Pak Tavuk, şimdi de tesislerini satın aldı. Artık Mudurnu markası, kendi fabrikasındaki üretimle birlikte raflardaki yerini alacak. Böylece ilçe ekonomisi yeniden hayat bulacak.