Güncelleme Tarihi:
Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojsi Bölümü öğrencileri derslerde gördükleri teorik ve uygulamalı dersleri ve üretimleri yerinde uygulamalı olarak görmek amacıyla Öğretim Görevlisi Özlem Polat ve Öğretim Görevlisi Ahmet Yokuş eşliğinde teknik gezi düzenledi.
Gezi kapsamında öğrenciler Suşehri ve Sivas’ta bulunan gıda işletmeleri ve laboratuvarları ziyaret etti. Suşehri’nde su, Sivas’ta İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük gıda deposu ve tavuk parçalama ve paketleme tesisi ile bal üretim firmalarını gezen öğrenciler üretim ve depolamayı yerinde gördü. Ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret eden öğrencilere bilgi veren uzmanlar, bu laboratuvarların ileri düzeydeki analizler için, büyük yatırımlarla kurulduğunu ve her yerde bulunamayacağından bahsederek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Öğrenciler son olarak Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknokent’i ziyaret etti.
Teknik geziye katılan öğrenciler, güzel bilgiler edindiklerini, görsellerle birlikte yapılan deneylerden çok şey öğrendiklerini, ayrıca diğer gıda işletmelerini de yerinde görmekten memnun olduklarını ifade etti.
FOTOĞRAFLI